![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Kendim sordum kendim buldum. Sanirim bu cali potentilla ama Türkce adini bilmiyorum. Bileniniz varsa celikten cogaltiliyor mu onu da ögrenmek isterdim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Evet sayin herbaryum simdi internette arastirinca hellianthemum resmi de bitkiyle birebir örtüsüyor. Fumana oldugunu sanmiyorum cünkü yapraklari igne gibi degilyuvarlak. Simdi iyice kararsizliga düstüm. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Potentilla fruticosa olabilir. Türkçe adını pençe çalısı olarak biliyorum. Çelikten çoğaltılabilir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
4. ve 5. çiçeğiniz Pentaş olmalı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
8. bitki Hedera, orman sarmaşığı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2008
|
Teşekkürler WYZX. Diğerlerini bilen yokmu ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Haklısınız.Alacalı olunca galiba karıştırdım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2008
|
Her ikinize de çok teşekkürler. Doğrusu hedera (orman sarmaşığı)ymış. Diğeride pentas (beşiz çiçeği)ymiş. Bakalım diğerleri hakkında bilgi gelmiş mi? Gelmemişse bilenlere duyrulur. Bilgiye ihtiyacım var ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn İmgelem, Lupinus: acıbakla |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Hoşgeldiniz sevgili Afaki. Bu forum başlığı adını bilemeyip, öğrenmeye çalıştığımız bitkilere ait. Eğer toprak, bakım, dikim gibi konularda sorularınız olacak ise uygun başlıklar altında sormanız, hızlı cevap almanız açısından önemlidir. Tohum paketlerinin arkasında ne zaman dikip, ne zaman şaşırtmanız gerektiği (eğer şaşırtılacaksa) hakkında detaylı bilgi vardır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-10-2008
|
Paketlerin arkasinda sinirli bilgi var, toprakla ilgili bilgi yok, bu konuyla ilgili uygun basligi da bulamiyorum bir turlu, yine de tesekkurler... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Sn. İmgelem 3994 nolu msajdaki bitki çalı formunda fazla soğuğa dayanmayan bir bitki.Bende bu bitkiden mevcut ve maalesef pamuklu bitler bu bitkiyi çok seviyorlar.Su ve kök sıcaklığı ile de ilgili hassas dengeleri olan bir bitki tam olarak adını bilmiyorum ama echia sınıfından olduğunu düşünüyorum.İzmirde kardelen peyzajda da bulunan bir bitki, ayrıca çelikle üretiminde başarı oranı inanılmaz ama %100.Ekte kendi yatiştirmiş olduğum echia ve lupin (acı bakla) fotoğraflarını bulabilirsiniz. Lupinler de bence muazzam güzellikte peyzaj bitkileri ama mevsimsel harmanlamayı yapabilen peyzajcılar için yoksa ilkbahardan sonra kocabiryaz yeri boş kalabilir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-07-2006
|
Sn Afaki aşağıdaki linkler belki size yardımcı olabilir. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=736 http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2977 |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Sn Oceanheart echia olarak arama yaptım ama hiçbir bilgiye ulaşamadım. Sn sukranayalp Lipunus olmadığını düşünüyorum.Oceanheart'ın ilk üç fotoğrafı Lupinus,son fotoğraf benim sorduğum bitki... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Amerikan Sarıboya Çalısı |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
/
Giriş Tarihi: 15-08-2008
|
Blueberry'nin Türkçesi yaban mersini olacak. Düzenleyen keçi boynuzu : 17-10-2008 saat 20:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-07-2008
|
Hediye olarak geldi. Acaba hangi bitkiden yapmışlar? bilemedim. |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |