![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-03-2008
|
evet ta kendisi sayın herbaryum teşekkür ederim ismini öğrendim gerisini ben hallederim çok teşekkürler ilgi gösterdiğiniz için...... ayrıca topladığım son bilgi olarak bunuda ekleyeyim forumdakilerde bilgilensin. Gizli ot (Lathraea squamaria) Türkiye’nin nemli ormanlarında yayılış gösteren bu bitki, kayın, gürgen, kızılağaç gibi ağaçlarının kökleri üzerinde parazit olarak yaşar. Ağaç tabanından toprak üstüne yükselen bitkinin boyu 25-30 cm’yi bulur. Beyazdan koyu pembeye değişen çiçeklerinin yanı sıra gövdesinin üst kısımları da pembemsi renktedir, Yeşil yaprakları olmayan bu parazit bitkinin yatıştırıcı ve uyutucu etkisi olduğu bilinmektedir. Düzenleyen metin34 : 13-03-2008 saat 13:38 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-02-2007
|
Bu bitkinin adı nedir
Sayın Malina, 2567 numaralı mesajımdaki bitki herhalde ağaç olduğundan arkadaşlardan bilen çıkmıyor.Acaba ağaçlarla ilgili bir bölüme taşımanız mümkünmü?Yoksa benmi ace leci davranıyorum.Fakat sayfalar geçtikçe arkalarda kalıyor ve cevap veren çıkmıyor.Beklemem gerekiyorsa yinede beklerimde .Belki dedim ,yerini değiştirirsek Ağaç uzmanlarının dikkatini çekebilir diye.Saygılarımla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
2567 nolu mesajınızdaki bitki Brachychiton populneus (Japon Kavağı - Bottle tree) gibi geldi bana. Yalnız boydan olan resimde gövdede bir eğrilik görüyorum, ilk senesinde soğukta kaldı ve uç sürgünleri yandıysa normaldir. Aksi takdirde bitki adı hakkında yanılıyorum demektir ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|