![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Bu çiçegin adı ne? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-10-2006
|
Latince veya başka bir dilde adını bilmiyorum ama anneannem buna japon dikeni derdi. Kadıncağız sürekli çoğaltmaya çalışırdı. Benim de balkonda her yerime dikeni batardı. Yaramazlık, afacanlık günleri işte . ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
teşekkürler Excellium aslında bilimsel adını da öğrenmek isterim ama hiç isimsiz olmasındansa bir adının olması daha iyidir. sağol. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
Merhaba Gümüş Resimdeki çiçek Euphorbiaceae ailesindendir ve adı Euphorbia milii' dir. Selamlarımla |
![]() |
![]() |
#6 |
agaclar.net
|
Erkan Bey, Sanırım benim yanlış ifademden kaynaklanan bir sıkıntı oldu. Platycerium'um Türkçesi elbette geyik boynuzu. Euphorbia tirucalli ye geyik boynuzu dendiğini hiç duymadığımı ifade etmek istemiştim. Colocasia'ya fil kulağı deniyor.Ancak Alocasia ve Syngonium a da fil kulağı dendiğini biliyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-09-2006
|
Yaprakları parçalı olanına da ben sahibim Singonyum'un. Bir zamanlar zar inceliğinde renkli yaprakları olanı da vardı elimde, yavru alamadan satmak zorunda kalmıştım. Bir daha hiçbir yerde bulamadım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Arrowhead Vine: Nemli, ilik ve isinin 20 derece civari oldugu ortamlari sever. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-10-2005
|
Merhaba çiçeksever, Bu bir gloxinia olmalı |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Üzgünüm sevgili Erithrina, Gloxinia'yı takip ediyorum.. Forumlarımızda var.. Siz de bir bakarsanız iyi olur, çok farklı.. Altta resmini koyduğum gibi.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Marmara ve Karadeniz bölgelerinde ormanlık alanlarda yetişen, zor olarak bahçelerde de ormandan söküm yolu ile yetiştirilen bir bitkidir. Tohumundan üretme konusunda bildim yok. Fidanlıklarda da bu bitkiye rastlayamazsınız. Yaprak uçları gül dikeninden daha da sert ve batıcıdır. Hayvanlara karşı korumak için çitler arasına dikilebilecek bir çalıdır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-11-2006
|
Arkadaşlar Bu nedir? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |