![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2008
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Masio
Giriş Tarihi: 10-04-2008
|
Soğanlı evet.Resimdeki sümbül yaprağı gibi yaprakları. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-03-2007
|
Geçen yaz ektiğimiz ve sarı çiçekler açan bir çiçekli ağaç. (Tam çözemedik ne olduğunu) ![]() Şuan dallar arasından fasülye gibi meyveleri sarkıyor. İçini açtım kahverengi yuvarlak tohumları var. Eksem çıkar mı acaba. ![]() Fotoğrafı yazın çekmiştim haliyle. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-06-2007
|
Acaba tohumlarinin bir resmini koymaniz mümkün mü? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-04-2008
|
Merhaba Ege bölgesinde yetişen endemik çiçekler hakkında bilgiye ihtiyacım var. isimleri, resimleri, kaynak kitap, doküman vs. her şey işime yarayabilir. Bu siteyle nette araştırma yaparken karşılaştım. Umarım yardımcı olabilirsiniz. ***. Ediyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
ada
Giriş Tarihi: 17-11-2006
|
Sayın Masio, "Allium neopolitanum" bitkinizin bilimsel adı |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
|
Mimoza derken? Küstüm çiçeğinin adı da mimoza diye biliyorum çünkü. Ama bu küstüm çiçeği değil. Boyu 1 metreyi açıyor, 3 cm çağında gövdesi var. Tohumları ayıkladım fotoğrafını koyuyorum birazdan. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
|
Ferda Ülkümen'in sinameki cevabı doğruymuş teşekkür ediyoruz. ![]() Az önce sinamekinin yeni fotoğrafını çektim. Buyrun hem kendisi hemde tohumları; |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-03-2007
|
bitkinin türü
Arkadaşlar resim koyamıyorum ama tariften inşallah birşey çıkar. Tohumu ve çiceği yaprağında olan ve ayrıca yaprağının üstünde küçük bir yapragıda bulunan bir bitki. Tohum ve çiceği bu iki yaprağın arasından çıkıyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-03-2007
|
Ruscus hypoglossum bitkinin ismini buldum ilan buraya taşınıca sayfaları tetek gezdim orda gördüm ilgilenen arkadaşlara teşekkürler. Asıl buraya taşıyana teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Bu bir kalanchoe mi?Eğer öyleyse türünü biliyormusunuz?Yok değilse ne olduğunu biliyormusunuz?Teşekkürler. Düzenleyen nuran berna : 14-04-2008 saat 18:45 Neden: resim ekleme |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
2772 nolu mesaja resim eklemede hata oluşmuş.Şimdi ekledim acaba bu bir kalanchoe'midir? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2007
|
bu çiçeklerimin ismini ve bakımını bilen varsa sevinirim
bu elimdeki çiçegin ve bakımını bilen varsa sevinirim teşekkürler |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2007
|
Teşekkür ederim, bakımı hakkında bilginiz varmı.balkona koymayı düşünüyorum ,dış mekanda nasıl olur acaba? |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-08-2007
|
Sevgili Mine Hanım, Resimlerdeki mis kokulu çiçeğin ismi acaba nedir? Ben kanarya gülü diye biliyordum ama galiba değil. Kokulu bitki severler kokusu inanılmaz güzel ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Bugün fotoğraftaki bitkiyi aldım. Üzerinde "Himalaya Mix Pasific" yazıyor. Bakımı hakkında bir iki cümle var, ama yeterli değil. Bu isimlerle araştırdım, bir şey bulamadım. Acaba bitkinin farklı bir adı var mı? Uzun zamandır aradığım bir bitkiydi, buldum; ama bakımını bilemiyorum. Tekrar teşekkürler ... Kırmızı çiçek diğer bitkiye ait. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Sayın hakan 73, çiçeğiniz için cam güzeli başlığına bakınız. http://www.agaclar.net/forum/showthr...?t=2150&page=3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn Yucca 2777 nolu mesaja cevap: Çiçeğiniz Muehlenbeckia olduğunu sanıyorum.İç mekan bitkisi olarak mı aldınız? Bu soruyu sormamın nedeni , aslında bahçe çiçeğidir. Ve çok güzel sarılıcı özelliği vardır. Kanaatkar bir bitki. Zamanında Mine Flora'dan almıştım. 2-3 sene balkonda tuttum. Daha sonra da bahçeye indirdim ve toprağa ekimini yaptım. Bu kışı rahatlıkla bahçede geçirdi. Hiçbir problem çıkmadı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn Penelope ve Sn Ayalp verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Bitkiyi yıllar önce annemin bir arkadaşının evinde, çok güneş alan bir pencerenin "iç"inde görmüştüm. Yıllarca bu bitkiyi aradım durdum. Geçen hafta İkea'da buldum. Eve getirince bana da dış mekanda daha iyi gelişecekmiş hissi verdi. Adını bilemeyince araştıramadım. Tekrar teşekkürler. Balkona çıkarırım hemen. Saksısı çok küçük ... değiştirsem mi acaba??? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Bu bitki ipek çiçeğine benziyor ama yaprakları daha büyük. Çiçeği de yalın kat. Portulaca türü olabilir mi? Bakımı ipek çiçeği gibi midir acaba? Portulak Düzenleyen zenfree : 17-04-2008 saat 20:16 Neden: Cevabı ekledim. |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|