![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn Metin34, Özellikle 3. resimdeki haliyle bu bitki bir canavar otuna benziyor. Tam gelişimini görmek gerekir. Onlar kışın toprak altında kalan kısmı anladığım kadarıyla. Biraz geliştikten sonraki resimlerini de çekip gönderin bakalım hala böyle masumlar mı? Şu linkteki resimle de karşılaştırın.www.tagem.gov.tr/yayinlar/ortualti/8_3.htm Belki başka bir bitkidir. Uzmanlar bu haliyle de fikir verebilir. Düzenleyen fatmadundar : 11-03-2008 saat 14:00 Neden: yazım hatası |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-03-2008
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu çiçekten ben de almıştım, herşey güzel giderken kurumaya başladı ve şu anda tamamen öldü. Sanırım mevsimlik bir çiçekmiş. Adını ben de merak ediyorum. |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
SİNERALYA (CINERARIA) Kış sonlarında çiçekçi vitrinlerini dolduran sineralyalar gerçekten güzel bir hediye olabilir.Kalp şeklinde zarif ve nazik yaprakları vardır. Çarpıcı renklerdeki çiçekleri demetler halinde açar. Sineralya sıcağı hiç sevmez. Oda ısısında çiçekleri 1-2 hafta zor dayanır. Oysa serince bir yerde 4-6 hafta sürer. Susuz bırakılmamalı,toprağı daima nemli olmalıdır. Günışığından uzak aydınlık bir yer idealdir. Sineralya alırken açmış çiçeği az ve bol tomurcuklu olmasına dikkat edilir. Bitki çiçekleri geçtikten sonra saklanmaz. Mevsimi gelince yeniden satın alınır. Kaynak Ben sadece öğleden sonra 2 saat güneş alan yere koyuyorum. Sık sık su püskürtüyorum. Hergün suluyorum. 2 aya yakın çiçekli kalıyorlar. Sıcaklarla birlikte malesef bozuluyorlar. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-02-2007
|
japon kavağı
Sevgili Plumbago, Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.Ağaç aslında normal olarak dik büyüyen bir cins.Fotoğrafta gördüğünüz eğrilik, şekil olsun diye tarafımdan ağaca yapılmış bir eziyettir.Budurumda ağacım japon kavağı değilmi? Teşekkürler ,saygılar. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhabalar, 88 sayfayı günlerdir tarıyorum. Her resme baktım,her linki tıkladım,bu çiçekle ilgili bir resim bulamadım.Gözümden kaçtıysa da özür dilerim ![]() Geçen yaz bahçemde kendiliğinden çıkan bu çiçeği tanıyan var mı? Karanfil gibi tırtıklı çiçekleri vardı ama kokusuz...Resimdeki son çiçekleriydi..Kurumuş şekilde kökünden çıkarmıştım,tohumlarını ne zaman ekeceğimi bilmiyorum |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2007
|
Aslında Konyalı arkadaşların buluştuğu yerde bu konuyu gündeme getirmeme rağmen Sn. Sapudeaure un hatırlatmasıyla ve kendi düşüncemle buradada sorma gereği hissettim, bugün bir haber sitesinde mevlana çiçeğinden bahsettiler, çok ilginç geldi bana, bir bileniniz var mı? Diğer yere ekledim resmini buraya ekleyemedim ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-11-2007
|
merhabalar benim bildigim bu çiçegin adı evin beyinin adını alırmış parlak mustafa parlak ali parlak.........beyin ismi ne ise izmirde duymuştumçok gülmüştük selamlar. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2007
|
Benim Mevlana çiçeğim kaynamasın arada |
|