![]() |
|
![]() |
#2551 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-02-2007
|
Arkadaşlar, 2567 numaralı mesajımdaki bitkim hakkında yorumlarınızı bekliyorum.Adını çok merak ediyorum.Saygılarımla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2552 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2008
|
bu bitkiyi tanıyan var mı
Resim ekledim umarım olmuştur adı nedir nası bakım uygulanır ilgili her şeyi bilmek istiyorum benim için çok önemli lütfen |
![]() |
![]() |
![]() |
#2554 |
Ağaç Dostu
|
Yardımın için teşekkür ederim biraz uğraştırdı ama başardım oh be Çiçeğimin resminide ekledim bilgi bekliyorum tekrar teşekkürler |
![]() |
![]() |
![]() |
#2555 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili çiğdem nazlı nasıl bir ortam ister sulama işi nasıl olmalı bilgin var mı |
![]() |
![]() |
![]() |
#2556 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2557 |
Ağaç Dostu
|
Sn Metin34, Özellikle 3. resimdeki haliyle bu bitki bir canavar otuna benziyor. ![]() www.tagem.gov.tr/yayinlar/ortualti/8_3.htm Belki başka bir bitkidir. Uzmanlar bu haliyle de fikir verebilir. Düzenleyen fatmadundar : 11-03-2008 saat 13:00 Neden: yazım hatası |
![]() |
![]() |
![]() |
#2558 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2007
|
Alıntı:
Bu bitkinin, İkea'dan alınmış bir türünde saksısındaki etikette yazan isim Zamioculcas Smaragd. Bakım için talimatlar da şöyle: Tüm yaşam alanları için uygun. Nemli tutunuz. Toprak kuru kalmamalı. Yılda iki kere gübreleyiniz (ilkbaharda ve sonbaharda). Bakımı kolaydır. Havanın daha temiz olmasına yardımcı olur. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=7144 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2559 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-02-2008
|
Çok teşekkür ederim Polatuz
İnanın uzun zamandır merak ediyordum. Bu bitkinin ne olduğunu bilmeden bakımını da yapamıyordum. Suda bekletmek bir sonuç vermeyince bende toprağa dikmiştim. Umarım verdiğiniz bilgiler doğrultusunda birşeyler olur. Saygılarımla... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2560 | |
Ağaç Dostu
|
teşekkür ederim
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2562 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2568 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-03-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2569 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-03-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2570 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu çiçekten ben de almıştım, herşey güzel giderken kurumaya başladı ve şu anda tamamen öldü. Sanırım mevsimlik bir çiçekmiş. Adını ben de merak ediyorum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2571 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2574 |
Ağaç Dostu
|
SİNERALYA (CINERARIA) Kış sonlarında çiçekçi vitrinlerini dolduran sineralyalar gerçekten güzel bir hediye olabilir.Kalp şeklinde zarif ve nazik yaprakları vardır. Çarpıcı renklerdeki çiçekleri demetler halinde açar. Sineralya sıcağı hiç sevmez. Oda ısısında çiçekleri 1-2 hafta zor dayanır. Oysa serince bir yerde 4-6 hafta sürer. Susuz bırakılmamalı,toprağı daima nemli olmalıdır. Günışığından uzak aydınlık bir yer idealdir. Sineralya alırken açmış çiçeği az ve bol tomurcuklu olmasına dikkat edilir. Bitki çiçekleri geçtikten sonra saklanmaz. Mevsimi gelince yeniden satın alınır. Kaynak Ben sadece öğleden sonra 2 saat güneş alan yere koyuyorum. Sık sık su püskürtüyorum. Hergün suluyorum. 2 aya yakın çiçekli kalıyorlar. Sıcaklarla birlikte malesef bozuluyorlar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2580 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Sonja hanımın eklediği çiçek resmi için söyledim diğerlerini. |
|
![]() |
![]() |
![]() |