![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Yalniz bir cicek...
|
tesekkur
Resmini galeride aradim ama bulamadim ![]() sevgilerle Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn Sailor499, çiçeğin adı Tilandsia. Sn Balıkçı, Euonymus fortunei (sürünücü-bodur taflan) aynı zamanda sarılıcıdır. Ancak çok yavaş büyür. Ülkemizde son yıllarda kullanmaya başladığımız bir tür. Henüz daha duvarları kaplayacak şekilde çok gelişmiş ve yayılmış canlı örneklerini görebilmiş değiliz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kimler gelmiş ![]() ![]() Peki bu sarı çiçekli bitki de aynısı mı? Ama bunun yaprakları daha geniş, onunkiler daha dar. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-02-2008
|
İlginize çok teşekkürler Sn. sukranayalp... Bu çiçekten Türkiye'de bulabilir miyiz acaba? Ben daha önce hiç görmedim ama?... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-02-2007
|
Sayın Balıkçı; bu ne güzellik böyle??? Düzenleyen öğretmen : 15-02-2008 saat 23:26 Neden: Büyük harfle başlamadığım için |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Bu çiçeği Turgutlu'dan geçen hafta aldık.Ama adını bilmiyorum.Öğrenirsem özelliklerini araştırmak istiyorum.Teşekkürler.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Bu biraz uzaktan çekimi..Selluka diyerek beni heyecanlandırdınız... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Öğretmen, aşağıdaki linke bir bakın. Belki bir fikir verebilir. ![]() http://www.agaclar.net/galeri/browse...&searchid=2691 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Sn Balıkçı, sarı çiçeklinin cins adı Wriesea . Tilandsia ile aynı familyadan. Ananasgillerden Benziyorlar. Haklısınız. Vriesea'nın yaprakları daha kısa, daha parlak, daha yeşil ve daha geniş. Maviş dediğiniz de exacum adında bir çiçek. Bu da yerli çiçeklerimizden değil. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kayıp Şükranayalp ortaya çıktı. Şükürler olsun. ![]() Kopyayı aldın tabii hemen yerli değili yapıştırıyorsun. ![]() Haklısın bunu da Amerika'da bir satıcıda görmüştüm. Fevziye, maalesef sadece resmi bende. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Sn Balıkçı ve Sn Fevziye Çiçeğin cins adı Exacum. Yukarıda yazmıştım ama gözünüzden kaçmış. Tür adını bilmiyorum. Literatürde İran menekşesi diye geçiyor. Okuduğum bilgilere göre Hint Okyanusu çevresinde yayılış gösteren iç mekan bitkisi. Gentianaceae familyasından. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
Bu bitkinin adını bilen varmı?
Daha öncede sormuştum pulmeria ve avakado yorumu geldi fakat avakado değil. Bir daha ismi cismi bilinmeyen hediye almayacağım.... http://www.agaclar.net/forum/attachm...5&d=1202306858 http://www.agaclar.net/forum/attachm...6&d=1202306858 |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
Teşekkürler... |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2008
|
Bu bitkinin adını bilen var mı?
Merhaba dostlar. Arkadaşıma hediye olarak gelen bir bitkiden aldığım kök sürgünü ile yetiştirmeye başladığım bu bitkinin ![]() Selametle.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Süleyman bey, Aglaonema'ya benzettim ama emin değilim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
dieffenbachia olabilir mi
Merhaba sukranayalp. İlginize teşekkür ederim. Acaba diyorum, bu bitkinin dieffenbahya olma ihtimali var mı? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Kopyayı bir yerden almadım Sn Balıkçı. Sadece kitaplarda gördüğüm bir çiçekti. Araştırınca da zaten yayılış alanlarını buluyorsunuz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Dieffenbachia'nın yaprakları çok büyük olur ve orta kısmı damarlı olur. Yapraklar, yaprak sapından itibaren yukarı yönelirler. Bunun ise değil. Bu yüzden Dieffenbachia değil. Photos (scindapsus) olma ihtimali de var. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Israr ediyorum...
Merhaba sukranayalp. Bu bitkinin dieffenbachia olabileceği konusunda ısrar ediyorum. Çünkü kök çeliğini aldığım arkadaşım ana bitkinin dieffenbachia ya çok benzediğini iddia ediyor. Gelişimi boyunca fotoğraflarını gönderirim inşallah. O zaman daha kesin bir sonuca varabiliriz diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-06-2007
|
Alıntı:
Bu da Dieffebachia http://www.zimmerpflanzenlexikon.inf...kon.php?id=280 arada ki farki daha iyi görebilirsiniz. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
İspat-Tespit
Merhaba dostlar. İlk fırsatta, bu sürgünü aldığım arkadaşımdaki ana bitkinin fotoğrafını çekip foruma ekleyeceğim. O zaman daha net bir tanımlama yapabiliriz herhalde. Bakalım kim haklı çıkacak. Ben daha da meraklanmaya başladım şimdi. Selametle... |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|