![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 09-11-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-12-2006
|
Coluteocarpus vesicaria olma ihtimali yüksek |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
![]() merhaba.ben Nisan ayında Urladan Afyona gelirken orada bahçede yetişen parmak kalınlığında yaprakları bulunan elim gibi çiçekleri açan bir çiçek getirdim.Bahçeme ektim,çiçek tuttu.Adını ve Afyonda yetişip yetişmeyeceğini öğrenmek istiyorum. Düzenleyen çiçeksever : 18-07-2006 saat 14:15 Neden: ekleme |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-06-2006
|
isimlerini bilen varmı !
Bu bitkilerin isimleri ve bakımları konusunda bana yardımcı olur musunuz.. özellikle şemsiye şeklinde olan yaklaşık 8 senedir aynı boyda ama hiç bir gelişim göstermemekte.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
|
tsk ederim klimanjaro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
|
ama.. bakımlarını bulamadım.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-03-2007
|
![]() aynı çiçekten bende de var.çok güzeldi fakat yeni evini sevmedi galiba önce yumruları bozuldu,şimdi cansız bikaç yaprak kaldı anneannemden yadigardı, bozuluyor fakat ne yapacağımı bilmiyorum.Bakımı hakkında bilginiz varsa lütfen paylaşın kurtaralım onu,yeniden canlansın çiçek açsın.saygılar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-06-2007
|
parthenocissus quinquefolia
parthenocissus quinquefolia (virginia creeper) bu bitkinin amerikan sarmaşığı'ndan başka ismini bilen var mı,yöresel başka ne ismi olabilir? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Genel görüntüsü aşağıdaki gibidir herhalde? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-10-2008
|
Merhaba
Merhaba arkadaslar, Araniza yeni katildim, Katar' da yasiyor ve calisiyorum burasi cok sicak ve kurak bir yer havasi Antalya' nin havasina benziyor. Evimin onunde kucuk bir bahce var (mini) ve ben oraya cicek ekmek istiyorum. Carrefour' dan 4 adet tohum aldim, alyssum, celosia, phlox drummondii ve mesembryanthemum. Turkce isimlerini bilmiyorum. Bahce cicekleri olduklarini umut ederek dikecegim. Bana bir tavsiyeniz var mi, topragi nasil olmali once onu sorarak baslamak istiyorum. Yardimlarinizi bekliyorum... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2009
|
adını bilemediğim ama çok sevdiğim çiçeğimm
bu çiçeğin bide byazı var bende. adını bilen varsa yardımcı olursa sevinirim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Öncelikle bu bitkinin Afyon'da yetişmesinin çok zor hatta imkansız olduğunu söylemeliyim ![]() Kurak iklimlerde ve bol güneş alan yerlerde iyi gelişme gösterir. Sukkulent bir bitki olması dolayısıyla kışın donlarda zarar görür. İstediği sıcaklık ve toprak koşulları sağlandığı zaman çok kanaatkar bir bitkidir. Yayılıcı ve yer örtücü formda 50-100 cm.'ye kadar gelişme gösterebilir. Özellikler Kıyı Ege ve Akdeniz'in tropik ve subtropik iklim görünen yerlerinde tercih edilmelidir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Damat bohçası
Bu başlığa mı yazmak gerekiyor karar veremedim, yazdım genede Eskiden babaannemin saksıda yetiştirdiği bir sukkulent vardı. Cinsine "Damat bohçası" demişti nedir diye sorduğumda. Zeytuni renkli küçük piramitler şeklinde goncalar verir, ondan sonra o sadelikte bir bitkiden hiç beklenmeyecek güzellikte açardı o goncalar. Pasifloranın daha sadesi diyebilirim. Var mı acaba latincesini bilen **** evinde bakan? |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2006
|
Bu bitki nedir
çok güzel ve ilk kez gördüğüm sarılıcı bir bitki |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Doğa Sever
|
Bu bitkinin çiçeğin adı nedir.
Arkadaşlar merhaba, Doğa o kadar zengin bir bitki örtüsü ile kaplıki hergün karşımıza başka bir renk başka bir desenle bezenmiş bitkileri-çiçekleri çıkarıyor karşımıza.Onların renklerini desenlerini incelemek onları tanımak ayrı bir zevk.Yeni resimlediğim bu bitkiyi sizinle paylaşmak,onun hakkında ip uçları elde için resimlerini ekliyorum.Bizim buralar da blmemek ayıp değil,öğrenmemek ayıp derler. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2006
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |