![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sn Ada Bayrakoğlu, bu çiçeğe Kıbrıs'ta biz Girit çiçeği diyoruz. Daha önce forumda latince ismini öğrenmek için fotoğrafını yüklemiştim. Bu arada Ferda Ülkümen den sayenizde latince isminin Delphinium olduğunu ben de öğrendim. Benim bahçemdekiler tohumlanmaya başladılar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Buket hanım bu başlığın son sayfasında adınız ve memleketiniz geçiyor bir inceleyin ve yorum yapın olmaz mı? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Selluka
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2007
|
Alıntı:
2 resim aratoryum 3 resim telgraf çicegi 4 bilmiyorum 5 resim difenbahya |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Kaybettik...
|
Alıntı:
1. Syngonium Yaprakları kalp şeklinde, damarları belirgin ve açık yeşil renkli sarılıcı ve sarkıcı bir bitkidir. Doğrudan güneş ışığı almayan yarı gölge ve gölge yerlerde yetiştirilebilir. Nemli bir ortam ister. Yaz döneminde su ihtiyacı fazladır. Yapraklarına su püskürtülebilir. 18-24oC sıcaklık gelişmesi için uygundur. Üretilmesi çelikle olur. 2.Telgraf çiçeği 3. Hybiscus 4. Dieffenbachia sp. 5. Dieffenbachia |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-05-2007
|
[QUOTE=achilias;20358]Arkadaşlar bu bitkilerin isimleri ve bakımları hakkında yardımlarınızı bekliyorum.İsimlerini bilkmediğim için bakımlarında zorlanıyorum... 01 schefflera 02 syngonium 03 telgraf çiçeği derlerdi latincesini bilmiyorum 04 çin gülüne benziyor 05 spathiphyllum 06 dieffenbachia |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
N!L€M
Giriş Tarihi: 21-12-2006
|
Bu bir kobra...
Sevgili achilias, bu-4.jpg bir kobradır. Aynısı bende de var.aldığımda tek bir yaprağı vardı şimdi ise seninki kadar büyüdü.Bakımına gelince sulama süresi saksı büyüklüğüne göre değişir. Küçükse 3-4 günde bir.Büyükse haftada bir yeterli olur. Umarım yardımcı olabilmişimdir. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
![]() bu çiçeği pazarda gördüm.adına gelin-damat çiçeği diyorlar.çiçeğinin biri katmerli,birisi yalın kat.Botanik adını merak ettim.resimde önde gözüken katmerli,yan tarafındaki yalınkat açıyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2006
|
Resimdeki çiçek afrika menekşesi değil Vinca minor düryer örtücü,sarılcı bir bitkidir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-02-2008
|
Merhaba arkadaşlar
Bu bitkinin adını bilen varmı http://www.agaclar.net/forum/attachm...5&d=1204818394 ne olur yardımcı olun bitki hakkında hiç bişi bilmeyince bakımıda zor oluyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2007
|
Alıntı:
Bu bitkinin, İkea'dan alınmış bir türünde saksısındaki etikette yazan isim Zamioculcas Smaragd. Bakım için talimatlar da şöyle: Tüm yaşam alanları için uygun. Nemli tutunuz. Toprak kuru kalmamalı. Yılda iki kere gübreleyiniz (ilkbaharda ve sonbaharda). Bakımı kolaydır. Havanın daha temiz olmasına yardımcı olur. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=7144 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-01-2008
|
bUNUN ADI NEDİR?
Bu miniği şirinliğinden ve çiçekçi sarı minik çiçekler açar dediği için 8 ay once almıştım.Ama 8 ayda 1 cm kadar anca boyu uzadı.Adı nedir bakımı nasıldır acaba bişeylerimi yanlış yapıyorumda çiçek açmıyor,gelişmiyor?Bana yardımcı olurmusunuz? |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-01-2008
|
aa
resim yükleyemiyoruumm... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Bu çiçekten bende de var ama adını bilmiyorum.Benim ki normal bir hızda büyüyordu.Çiçekçinin de dediği gibi minik sarı çiçekler açıyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Yıllardır bahçemde olan bu bitkim, çok yıllık, 60-80 cm arası boylu, kökten ayırma yöntemi ile çoğaltabildiğim hafif kokulu bir bitki. Resmini gönderdiğim çiçeğin pembesinin yanısıra beyaz renklisi de var. Adını bilmiyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-11-2008
|
Bu bitkinin
Bu bitkinin ismini aranızda bilen varmı acaba,çok güzel görünüyor.Adını bulabilirsem almak istiyorum.İlgilenen arkadaşlarıma teşekkür ederim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-02-2008
|
bu tohumlar hangi bitkinin acaba?
bu tohumlar acaba hangi bitkinin? belki çok saçma bir soru ama inanın çok merak ediyorum. internetten gördüğüm selluka tohumlarına çok benziyor. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Ben bu tohumları bodur akasya (cenet gülü-Poinciana gillesii) tohumuna benzettim ancak emin değilim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-03-2009
|
bu bitkinin adı nedir?
Merhaba Arkadaşlar, Aşağıdaki linkte yer alan resimlerin adını bilen varsa bilgi vermesini rica ederim.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
agaclar.net
|
Fotoğraftaki gereksiz kısımları foruma yüklememelisiniz. Yani böyle olmalı: ![]() Sorunuzu yanlışlıkla iki kez gönderdiniz sanıyorum. Fazla mesajınızı silebilirsiniz. |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|