![]() |
|
![]() |
#1622 |
Ağaç Dostu
|
Sn. herbaryum verdiğiniz isimlerden sonra yaptığım araştırma sonucu bu bitki bulfum. Çiçekleriaynı fakat bu bitkinin yapraklarındaki siyahlık, benim fotoğrafladığım bitkide yok. "Pale Persicaria" ismi ile arattım ve bu çıktı: http://www.funet.fi/pub/sci/bio/life...thifolia-2.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#1623 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yaseminin içerde olabileceğine çok sevindim. Kışın donacak diye korkmuştum. Sarmaşıkta tam buldu yerini. O ikisi de oya mı? Sanki çiçekleri farklı gibi gelmişti bana. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1627 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-07-2007
|
Teşekkürler... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1632 |
Ağaç Dostu
|
Benim bir kaç gün önce, önünde hayran hayran bakakalıp, fotoğrafını çektiğim ağaç meğer oya ağacıymış. Google'da arama yaparken, karşıma bizim galerideki fotoğraflar çıktı, ancak oradan anladım. Ne varsa yine bizim sitemizde varmış. Ben de size teşekkür ederim Herbaryum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1633 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2007
|
Sevgili Nevsune, Özel bir toprak istemezler bizim kullandığımız toprak ne ise onu kullanın. Oya'ların ikiside oya yalnız renkler farklı biri pembe biri mor. Yasemin ve oyaları en az 19 luk saksıya hiç bozmadan alabilirsiniz.Tabi bol bol sulanacak dikimden sonra. selamlar |
![]() |
![]() |
![]() |
#1635 |
Ağaç Dostu
|
Ben yine saksıdaki topraktan çıkan bir bitkiyi soracağım. Yediğim meyvelerin çekirdeklerini toprağa sokuşturup duruyorum ama sonra unutuyorum. Bu da onlardan biri mi yoksa kendiliğinden çıkmış bir bitki mi bilemedim. Tanıyan var mı acaba? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1637 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1640 |
Ağaç Dostu
|
Bence de bu bir karpuz. Ayni şekilde benim de bahçemde kendiliğinden çıktı(herhalde biz bahçede meyve yerken döktük). Şu anda küçük bir karpuzumuz var. Yarına fotoğrafını eklerim de karşılaştırma yapabiliriz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1644 |
Moderatör
|
Bugün pazarda köylü kadınlar bir yığın Kudret narı meyvasını satıyorlardı 5 YTL.den. İçinde de kırmızı kırmızı tohumları veya çekirdekleri vardı. İsteyen arkadaşlar varsa haftaya almaya çalışırım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1645 |
Ağaç Dostu
|
Şükranayalp arıyordu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1646 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Güler hanım, kudret narı meyvesi acil olarak gerekiyor. Özele mesaj yazacağım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1647 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn Yüzel ÖZLEM, 1672 nolu mesaja cevaben fotoğraftaki bitki Amerekan menşeyli bir bitkidir. Amerika'da açıkta yetişen (sıcak mıntıkalarda) bu çiçek ki adı Zamia'dır ;bizde ev ortamlarında yetişmektedir. Benim elimde de var. Yaklaşık benim bildiğim kadarı ile 7-10 yıllık bir geçmişi var Türkiye'ye getirilmesinin. Her ne kadar gölge bitkisidir diye çiçekçiler satsalar bile aydınlığı, sıcağı , güneşi ve düzenli suyu çok seviyor. Üretimi kolay. Toprak altı kısmı yumru köklü. Üst dallardan aldığım 10 cm. lik parçalardan suya koyarak Temmuz yazı sıcağında 3 haftada köklendirdim. Köklenmesi kolay ancak toprağa dikimden sonra 1-2 sene çok yavaş büyüyor, hatta büyümüyor diyebilirim. Gösterişli, parlak yeşil ve hiç dökmediği yaprakları var. Çiçeği yok diye biliyorum, internette de araştırdığımda çiçeğine rastlamadım. Süzek, humuslu topraktan hoşlanıyor. Aşağıda da fotoğrafını ekledim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1648 |
Ağaç Dostu
|
Soldaki tohum çok dekoratif, her yıl böyle bir şeyler bulup duvarlara asıyorum. Hangi ağacın acaba, biraz daha bulsam iyi olacak. Sağdakinin ne olduğunu biliyorum ama birlikte çektiğim için o da çıkmak zorunda kaldı. Yabani sıklamen, sonra onun açmış halini de göstereceğim. Mini mini, kibarcık bir şey. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1649 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Meşe palamutu diyemiyorum , o uzun olur. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1650 |
Ağaç Dostu
|
Mesaj 1686 Soldaki iki tohum Meşe Palamutu, muhtemelen Quercus coccifera ya (Kermes Meşesi) ait. Türkiye'de Meşe türlerinin farklı boyut ve görünüşte palamutları vardır. Uzun veya kısa, kupulasının (palamutu kadeh gibi saran dip kısmı) şekli dikensi veya düz hepsi meşe palamutudurlar. |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|