![]() |
|
![]() |
#1681 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1682 |
agaclar.net
|
Soldaki saksıda olan renkli yapraklı bitki "yaprağı güzel" Coleus blumei. Yarı gölge yerleri sever, Ege ve Akdeniz'de çok soğuk kış günleri hariç balkonda yetişir. 15 günde bir çiçekli bitkiler için olan besinden verilir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1684 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2007
|
Mine hanım bende çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1687 |
Ağaç Dostu
|
Sanki amarallisi de andırıyor gibi. Fotoğrafdan iyi seçilemiyor ama kenardaki kahverengi dolgun parçalar kök mü? eğer öyle ise orkidedir. Yok değillerse hiperastrum **** amarallis olabilir.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1693 |
Ağaç Dostu
|
Bu çiçekten, bizim sülalede hayli çok var. Yerini sevdiği zaman çok çabuk gelişiyor. Geceleri yapraklarından su damlatıyor ve birde güneşe doğru eğiliyor. Sizin çiçeğinizde çok güzelmiş, bizimkileri de fotoğraflayıp koyayım bari ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1694 |
Moderatör
|
Ne derece doğru bilmiyorum ama difenbahya'nın zehirli bir çiçek olduğunu duymuştum. Yapraklarını ufak çoçukların değmemesi onları ellememeleri gerekiyormuş. Elle ezilen yapraklar bir nevi salgı yapıyormuş sonra da ellerini ağzına götürdüğünde bayağı rahatsızlık verirmiş. Bir arkadaşımdan duymuştum, başına gelmiş. Hakan bey dikkat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1695 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Yaprakların ellenmesi ile olmaz. Dallar koparıldığında ya da yaprak kırıldığında bitkinin sütlü özsuyu çıkar. Zehirli olan kısmı burasıdır. Dokunulduğunda alerjik reaksiyonlar oluşturabileceği gibi, ağza alındığında da zehirlenme ve hava alma sorunlarına neden olur. Bizim işyerinden birinin başına geldi. İki gün boyunca düzgün konuşamadı. Meraklı işte, üreteyim derken çıkan sütün tadına bakmak istemiş. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1697 |
Ağaç Dostu
|
Dieffenbachia'nın Zehirleyici Özelliği
Konuya ilişkin etraflı bilgiyi "evinizdeki bitkiler çocuklar için güvenli mi?" başlığında; özellikle Dieffenbachia ile ilgili net bilgiyi de "Mine Hn'ın şu mesajında" göreceksiniz. Üşenebilecek olanlar için ise üşenmeden; özü şudur: "Dieffenbachia çocuklar için riskli. Küçük çoçuğunuz varsa hiçbir türünü eve almayın veya ulaşamayacaklarına emin olun. Yemeseler sadece oynasalar bile zarar görebilirler. Yaprakları kırıldığı zaman özsuyundaki çok ince mikroskobik kalsiyum okzalat kristalleri ciltlerine ciddi şekilde zarar verebilir. Gözüneyse hiç gelmemeli. Avuçlayıp yaprağı koparmaya kalktığı anda çok canınız sıkılabilir." Kaynak Mine Hn'ın ilgili mesajı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1698 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2007
|
Bilgileri paylaştığınız için teşekkür ederim bu çok önemli bir bilgi .Komşum verecekti bana bundan .iyi ki almamışım .3yaşında bir kızım var. Allah korusun.Üstelik birde kedim.Ki bu kedi daha önce bir sarmaşık yüzünden ölümden döndü. Benjaninin içinde ki sütde zehirli olabielceğini duymuştum acaba çocuklara zaraı varmıdır ki bunun? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1699 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar yıllar önce benim de diffenbahyam vardı.Zamanla yaşlanıp upuzun bir gövde ucunda birkaç yaprakla kaldı.Bu gövdeyi 8-10 santimlik parcalara bölüp dağıttım .Kimi doğrudan toprağa ekti,kimi suda köklendirdi.Zahmetsiz ve kolay üretilebilen bir bitki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1701 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, E-Dergi Ağustos sayısında, Mine pakkaner'in, Salonlardaki Gizli Tehlike 'Toksik Saksı Bitkileri' başlıklı yazısını okumanızı öneririm. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1702 |
Ağaç Dostu
|
Güler Hanım; Benim çocuklarım Allaha şükür dokunmayın bunlar size zararlı değim hiç bir şeye dokunmadılar özelliklede Kaan.(resimlerinden) O küçüklüğünde çok sık Dr.'a gitti nerdeyse iki günde bir acildeydik ve 2,5 yaşına kadar da gittik. Bu nedenle bir şey yerken **** bir şey yapacağı zaman mutlaka danışır. Danışmadan hiç bir şey yapmaz (tuvalete gitmek de dahil ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1708 |
Ağaç Dostu
|
![]() Hebaryum büyüğüm bir bilgi daha alayım sizden.Türkiyede Tatlıçimen bulunur mu?Bulunuyorsa nerde bulunur? Ek Bilgi veriyorum: KIZILDERİLİLERDE TATLIÇİMEN BİTKİSİNİN ÖNEMİ Wah Chan Ga ya da Tatlıçimen bataklıklarda,su kenarlarında,nemli ortamlarda yetişen,her an yeşil olan bir bitkidir.Toplanmadan önce örülen uzun,kamışvari yapraklarından dolayı bazen "Anne Saçı" olarak da adlandırılır.Bu adlandırma bütün bitkilerin bize,onurlandırmamız gereken Toprak Ana'dan geldiğini hatırlatır.Bu örgüler sıcak ızgara üzerinde yakılır,dumanı dalga dalga etrafa yayılır. Tatlıçimen özellikle Ateş Töreninde kullanılmak için adaçayı ve sedir ile karıştırılır.Terleme Çadırında arılaştırıcı olarak kullanılır.Lakota bölgesi halkları onu,bütün törenlerde yükselen dumanın içine Yaratanlar'a dualar göndererek iyi ruhları çağırmak için kullanmışlardır.Onun,dünyanın bilgeliğini taşıdığına inanılır.Tatlı aroması pozitif ruhları kullanıcıya doğru çeker.Sabahları ferahlık getirmek için yakılan tatlıçimen de sedir ve adaçayı gibi herzaman havaya güzel kokular yayar. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1709 |
Ağaç Dostu
|
yürüyen bulut güzel bir soru ancak ipuçları yetersiz, Latince ismini bulabilirsen Türkiye'de yetişip yetişmediğini söyleyebilirim. Resimlerde isim için yetersiz. İngilizce isim de olur. Biraz daha bilgiye ihtiyaç var, donadagovhi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|