![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-05-2007
|
Çok teşekkür ederi sayın Ferda Ülkümen. Ve tabii size de sayın Plumbago. Artık ne olduğunu bildiğim için daha bilinçli bakabileceğim. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Bu çiçek/bitkilerin hepsi doğal ortamda yetişen çevreme ait bitkiler. Sizleri yoruyorum ama ne yapayım. herşey Türkiye florası için. Arkadaşlar bu çiçeklerin ve devamındakilerin ismi nedir? Bitkiler/çiçekler Sivas iline bağlı Sızır kasabası çevresinde bugün çekildi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-06-2007
|
Sn Mine Pakkaner ve Sn Şükran Ayalp ilginiz ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Tohum için biraz bekleyeceğim olmazsa daha sonra çelikten denerim.Tekrar teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=Derya Özen;118042]Yaşar Bey, 943 numaralı mesaj da ki 3. resim yalancı ısırgan'a benziyor. 4. resim ise Fatmaotu, Fatmaotu yenebilen bir ot türü. Ben de resimlerini çekmiştim, yenebilen otlar bölümüne yüklemek için.[/QUOTE Teşekkür ederim. Sayın Derya; Ağaçlandırma çalışmalarınızda size başarılar dilerim. Umarımki tüm ağaçlar tutarda arazi yeşillenir. Yeşil alanlara ihtiyacımız var. Ama 943 numaralı mesajdaki çiçekli bitki resimlerinin cevabını tam alamadım. Fatmaotunu bulamadım, diğer bitki ise siz daha iyi bilirsiniz ama ısırgana hiç benzemiyor. Yanlış anlamayın "bulamadım" meselesini. Çünkü bu bitkiler kasabamda ve civarında yetişen bitkilerdir. Allah nasip ederse bunları bir kitap haline getirecem sizlerin sayesinde. yardımlarınızı bekliyorum.. İsimleri için bir ışık daha.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
KIŞ BAHÇESİ
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
Bu bitkinin ismini ve özelliklerini bilen varmı ?
Merhaba Geçen sene izmir bayındır'dan bir çiçekçiden bilmeden aldım bu bitkiyi üzerin de beyaz leblebi gibi salkımları vardı .Önce yaprak döktü sonra yaz başı filizlendi ve şimdi minik çiçekler açtı.Gündüz çiçekleri kapalı geçe olunca o minik çiçekler açılıyor ve her taraf mis gibi kokuyor.Ortalama 2 haftadır çiçekler üzerinde ve hala misler gibi kokuyor. Bu bitkinin ismi nedir acaba? bilen arkadaşlardan yardım istiyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Melissa, kolonyo çiçeği olarak halk içinde adlandırılsa da asıl adı Cestrum nocturnum. Bunun kırmızı çiçekli olanları da var. Gerçekten kokusu müthiş. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
KIŞ BAHÇESİ
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
Sn. sukranayalp çok teşekkür ederim. Sayen'de sitede Melisa ile ilgili bütün bilgilere ulaştım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Bu ağacı botanik parktaki toplantımız sırasında gördük. Fakat tanımlayamadık, bir bilgisi olan arkadaşlar var ise yardımcı olmalarını rica edeceğim.. Eklenti 13690 Eklenti 13691 Eklenti 13692 Düzenleyen Sebahattin Sargın : 17-06-2007 saat 08:50 |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
agaclar.net
|
Bu bir peruka veya diğer adıyla duman çalısı. Cotinus coggyria. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-06-2007
|
bu bitki ile bilgilere ihtiyacim var-Dikenli Kabak-
Bu bitkinin ismini biliyorum, Türkiye'de dikenli kabak olarak taniniyormus. Ben bu bitkiyi Portekiz'den aldim, gecen sene yetistirdim, ama meyva alamadim. Resimleri Portekiz'den arkadasimin babasi yolladi. Her ne kadar Internette arastirma yapti isem bir sonuc alamadim. Yalniz bildigim yetismesi cok kolay topragin üstüne konuyor ve kendi kendine kök veriyor. Benim icin mühim olan yetismesinin devami ve meyva vermesi. Yardimci olursaniz sevinirim. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
ada
Giriş Tarihi: 17-11-2006
|
sayın Yaşar Ulutaş, Son fotoğraflar için 1. Campanula, 2. Asyneuma, 3. Gladiolus, 4. Polygala, 5. bilmiyorum ama Leguminosae Familyasından. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili ada; Glayöl resimlerini daha öncede aradım ama bendeki resimlerle hiç uyuşmuyor, bende yabanisi dir bu deyip oluşturduğum arşivimde ismini değiştirdim. Daha öncede foruma yazdığım gibi bu resimlerin hepsi bana aittir. Hiç kimsedan alınmamıştır. Zaten yöremde de benden başka bitki resmi çeken yok. Çaktığın ışık için teşekkürler ama isimler ile çiçekler tutmadı. Sana zahmet olacak birde 943 tekilere baksan, gerçi Müjgan ablam farmakolog ondan da beklerim. Az sonra ekleyeceklerime de bakarsanız. Bunlar Türkiyenin çiçekleri. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2007
|
Merhaba arkadaşlar, Balkonumda çimlendirme sahası olarak kullandığım saksıda ne olduğunu bilmediğim bir bitkicik yeşerdi. ![]() Yeni çimlendirilmiş bitkilerin yapısını gösteren bir sitede yaprak ve bitki yapısı benimkine oldukça benzeyen "Verbena x hybridus 'Moon River'" ve "Tagetes patula French Marigold" isimli bitkiler var. Sizce bu bitki bunlardan birisi midir yoksa kendiliğinden oluşmuş bir otmudur? Ayrıca cinsini bilmediğim bir bitki ektiğimide hatırlamıyorum. Verbena x hybridus "moon river ![]() Tagetes patula frech marigold ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu kadar uzmanın yanında bana söz söylemek düşer mi bilmiyorum ama naçizane 4. resim gladiolus olmalı. Elimde resim yok ancak çocukluğumun en gözde çiçeğiydi.Daha önceden internetten araştırmıştım,aşağıdaki resim Van florasından bir galdiolusa ait.Malatya'da yetişen de buna çok benziyordu,sizin çektiğiniz resim de yine bir gladiolusun bence. saygılar http://www.vanherbaryum.yyu.edu.tr/f...%20%20_jpg.htm |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=BirVarmışBirYokmuş;120398]Bu kadar uzmanın yanında bana söz söylemek düşer mi bilmiyorum ama naçizane 4. resim gladiolus olmalı. Elimde resim yok ancak çocukluğumun en gözde çiçeğiydi.Daha önceden internetten araştırmıştım,aşağıdaki resim Van florasından bir galdiolusa ait.Malatya'da yetişen de buna çok benziyordu,sizin çektiğiniz resim de yine bir gladiolusun bence. saygılar http://www.vanherbaryum.yyu.edu.tr/f...%20%20_jpg.htm[/QUOTE Neden düşmeyecekmiş. İnsanlar kimlerden neler öğreniyor, değilmi? glayöl resimlerini Galeri ye ekledim. Ama bu çiçek kırmızı olunca şüphe duydum. Bu bitkilerin kültürü nasıl yapılır. Mesele biraz da o. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Bu Ağaç-Çiçek-Sarmaşık ne ?
Bahçemde,2006 Şubat'ında arkadaşımdan aldığım çelikten edindiğim, bir yılda oldukça gelişerek duvar üzerindeki demir parmaklıklara sarılan bitkinin adını bilmiyorum. Adını bilen varsa, çok sevineceğim. |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|