![]() |
|
|
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
|
Yakın plandanda baktım ama inanın bulamadım arılar sever diye tahmin ediyorum. Benimkisi sadece bir tahmin. Bende çok merak ettim şimdi. Bir an önce şu isim konusu umarım sonuçlanır. Saygıyla |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-05-2007
|
Merhabalar, Resim yüklemeyi becerebildim mi bilemiyorum. Eğer yükleyebildiysem bu bitkimin ne olduğunu merak ediyorum. Muhtemelen bunu birkaç yıl önce ben dikmişim ancak ne olduğunu hatırlamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. ![]() bu da başka bir açıdan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Yaptığım araştırmada -Sayın ada'nın tahmini doğrultusunda- bu bitkinin Scabiosa stellata olduğuna kanaat getirdim. Hatta bu sayfadaki tohum yapısını kontrol etmek için bir tanesini parçaladım ![]() http://www.populerbilgi.com/bitki/tohum5.php Türkçe'de Kum Otu olarak geçmekte. Yapı olarak şuhna da fazlasıyla benzemekte. Burada: |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Yaşar Bey, Müjgan Hanım Türkiye Flosarı ile ilgileniyor. Tek çenekli çiçekleri bitirdi şimdi çift çenekli çiçekleri yüklemeye başladı. Bizlerin de desteği ile çok güzel bir Türkiye Florası bölümü yapacak. Zaten o bölüme bakarsanız bilen arkadaşlar ekleme yapıyorlar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yıllık. Tohumları olgunlaşınca dökülür, her tarafa yayılır, her yıl kendiliğinden çıkar. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-06-2007
|
846, 847 ve 848 nolu resimlerle ilgili kimsenin bir fikri yok mudur acaba? Acaba ağaçlar kategorisine mi yazmalıydım? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-06-2007
|
Bu bitkinin adı nedir??
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
|
Halk arasındaki adlarından biri "zıpçıktı" eğer yanlış görmüyorsam:-)) Literatürdeki adı Chlorophytum capense. Aydınlık, aşırı kuru olmayan, doğrudan güneş ışığı almayan yerleri seviyor, yazın her gün, kışınsa daha az su vermek gerekiyor. Flu da olsa sizinki pek güzel görünüyor. Sürgünlerinden çoğaltılıyor ve de pek arsız olduğunu ekleyeyim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Çiçeksever
Giriş Tarihi: 13-12-2006
|
Aramıza hoş geldiniz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
|
Alıntı:
Saygıyla |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Bunu karanfil, aslanağzı, horozibiği, zambak, nergis, sümbülteber gibi pek çok isimde de görürüz. Botanik, ziraat ve peyzaj bilimleri kitaplarında da bu bitkilere ait Türkçe isimler bu şekilde geçer. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn Erguvan Muhibi, bu çiçek Tradescantia'nın bir türü. Hani Telgraf çiçeği deriz ya. İşte ondan. Ama halkımız sanıırım buna ad vermemiş.Ya da Türkçe adını ben bilmiyorum. Fotoğrafı çok güzel çekmişsiniz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-06-2007
|
Arkadaşlar resimdeki çiçek işyerinde bir arkadaşa ait ve kendiside çiçek hakkında pek bilgiye sahip değil. Resim yaklaşık bir aylık ve bu sürede birkaç sürgün daha çiçeklendi. İşyerinde ona hayran olmayan yok. Tanıyanınız varsa bu çiçeği üretme şansımız var mı? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Veya eski adıyla Beloperone guttata. Kırmızı ve pembe çiçekli alt varyeteleri de bulunmakta, ancak bizde en yaygın rengi sarı. Akdeniz ve Güney Ege'de dış mekanda yetişir. Bodrum'da kocaman çalılar oluyorlar. Yumuşak çeliklerle veya tohumla üretilir. Bahçede dikilince daldırma ile de ürer. Çiçeği aynı familyaya (Acanthaceae) mensup olan Aphelanra'nın çiçeğine benzese de ikisi farklı farklı bitkilerdir. ![]() [IMG]http://www.backyardnature.net/***/fl04.jpg[/IMG] |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn PDABİROL Yukarda fotoğrafı olan çiçek aphelandra. Türkçe adını bilmiyorum. İç makan bitkisi olarak kullanılıyor. Tüm sene botunca çiçek açabilir. Nemi - suyu ve sıcağı sever. Çok güneşli yerlerden hoşlanmaz.Çok aydınlık ortamlarda ve güneş altında yeşil yaprakları kuruyup kıvrılabilir.İlkbahar ve yaz aylarında yeşil yapraklara su püskürtün.Sürgünlerden 10 cm. uzunlukta koparıp perlit tarzı bir köklendirme ortamında ilkbahar başlarından itibaren sonbahara dek rahatlıkla üretebilirsiniz. Tohumdan üretildiği bahsedilse bile bu konuda bir şey diyemeyeceğim. Şimdiye değin tohumunu görmedim. Bir de işin ilginç yanı : genelde aphelandra'nın yeşil yaprakları beyaz damarlıdır. Sizinkinde bu damarlar görünmüyor. Bu nedenle size bir kaç fotoğraf göstereceğim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
aynı konu başlıkları
Sevgili Yöneticilerimiz acaba bu konu başlığı ile "bu bitkinin adı ne" konu başlığını birleştirebilirler mi? İkiside aynı amaca hizmet ediyor ama farklı yerlerdeler.... Selamlarımla... |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|