![]() |
|
![]() |
#602 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-04-2007
|
Egeliler bilir mi?
Geçen hafta sonu İzmir'e gittim Denizli'ye dönüş yolunda Aydın'ı çıkınca Nazilli ve daha ilerisinde yol ortasında pembeye çalan bir renkte sarılıcı türde çiçekler gördüm. Yol ortasındaki 1 mt boyundaki bariyerlerin olduğu topraklık alana ekilmişlerdi. Ve çok güzel ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#604 |
Doğa Sever
|
Bu bitkinin çiçeğin adı nedir.
Arkadaşlar merhaba, Doğa o kadar zengin bir bitki örtüsü ile kaplıki hergün karşımıza başka bir renk başka bir desenle bezenmiş bitkileri-çiçekleri çıkarıyor karşımıza.Onların renklerini desenlerini incelemek onları tanımak ayrı bir zevk.Yeni resimlediğim bu bitkiyi sizinle paylaşmak,onun hakkında ip uçları elde için resimlerini ekliyorum.Bizim buralar da blmemek ayıp değil,öğrenmemek ayıp derler. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#606 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2007
|
Gerçekten harika olmuşlar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#610 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2007
|
Sayın balıkçı kırmızı çok asil duruyor ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#613 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2007
|
Merhaba, ben sitenize yeni üye oldum. Bir çiçek satıcısının bana orkide diye sattığı bu bitkinin ne olduğunu merak ediyorum. Satıcı, bunun bir orkide olduğunu ve yumrularının kökten değil gövdeden çıktığını, üretmek için bunları koparıp ekmem gerektiğini söyledi.. Yanıtlarsanız sevinirim.. ![]() http://img89.imageshack.us/img89/145/bunedirnw7.jpg Düzenleyen NaciG : 14-04-2007 saat 16:38 Neden: fotoğrafın linkini yanlış verdim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#614 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-02-2007
|
Sayın mbilen bu bitkinin Ajuga reptens olduğunu düşünüyorum.İnşallah doğru düşünmüşümdür ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#615 | |
Doğa Sever
|
Ajuga reptens
Alıntı:
Verdiğiniz latince isimle yapancı sitelerdeki Ajuga reptens resimlerine baktım.Benim yüklediğim resimlerle benzer.İlginize teşekkür edirim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#616 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
namtha arkadaşım 3 sıradaki resimde duvar dibinde uzun yeşil yapraklı bir saksı var o çiçegin adı ney acaba?Bende bir ara vardı kaybettim ve bulamadım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#617 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar merhaba, İnternette dolaşırken bir bitki dikkatimi çekti. İsmini Tillandsias ve bu bitki air plant olarak geçiyor. Anladığım kadarıyla bitkinin toprağa ihtiyacı yok yaşaması için ve saksı haricinde nerede istiyorsanız orada yaşayabiliyormuş. Kütük bir nesnede, bibloda, tabakta vs. İlginç geldi değerli ustalarımızdan bu konu hakkında bilgi rica ediyorum. Bir de acaba bu bitkiye sahip olanlar var mı aramızda? Nereden temin edileceğini de merak ediyorum... Çok soru sordum galiba ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#618 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2007
|
Teşekkürler E Ferah. Çiçeğimin adını öğrendiğime çok sevindim.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#619 |
Doğa Sever
|
Bu güzeli tanıyan varmı.?
Arkadaşlar Merhaba, Pazar günü Düzce'de doğaya yaptığım gezide binlerce güzelin yanında aşağıda resimlerini eklediğim güzele rastladım.Doğa o kadar zengin ki onun güzelliklerini, gizemini tanımaya imkan yok.Bu kadar güzel olan bir çiçeği sadece kır çiçeği olarak adlandırmanın o güzele haksızlık olacağı düşüncesindeyim.İyi seyirler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#620 | |
Doğa Sever
|
Bu güzeli tanıyan varmı.?
Alıntı:
Resimleri yüklemeye çalışıyorum.. Düzenleyen mbilen : 16-04-2007 saat 10:51 Neden: Resim ekleme. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#621 |
-
Giriş Tarihi: 08-03-2007
|
merhaba, doğada fotorafını çektiğim bu çiçeğin adını bilmiyorum yardım edebilecek olan var mı? fotoğrafların çekildiği yer uzunyayla ( sivas-şarkışla-yeniyapan köyü Rakım:1650) |
![]() |
![]() |
![]() |
#622 |
-
Giriş Tarihi: 08-03-2007
|
merhaba, bu orkidelerin özel /latince adını da bilmiyorum ![]() bilen birileri yardımcı olursa çok sevinirim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#624 |
Ağaç Dostu
|
Eklenti 9370Florence Nightingale hastahanesinin bahçesindeki bu bitkiyi ilk defa görüyorum.Çok güzeldi,tanıyan varmı? |
![]() |
![]() |
![]() |
#625 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-02-2007
|
Sayın Ferda Ülkümen,çiçek kurulunu Spirea'nın çiçek kuruluna benzettim.Halk arasında ispir ya da keçi sakalı deniyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#626 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn ferda hn. Clerodendrum olduğunu nerden öğrendiniz? Benim elimdeki kitapta çiçek kurulu bu şekilde olan Clerodendrum'a rastlamadım. Bizim fakülte bahçesinde çok güzel C. buchananii ile Küçükyalı Kadir Has villasının önünde C. splendens vardı. Kaynak verebilirseniz bir parça daha araştıracağım için memnun olurum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#627 |
Ağaç Dostu
|
Şükran hn. İki mesaj birbirine karıştı galiba.özelde bahsettiğim;tohumdan yetiştirdiğimi anlattığım kısmet ağacı(clerodendron)forumda süs bitkileri,sarılıcılar ve çalılar bölümünün 2ci sayfasında başlık olarak var. Burada sorduğum bitkiyi ilk defa gördüm ve adını ögrenmeye çalışıyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|