![]() |
|
![]() |
#4862 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 09-11-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4863 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ne yapabilirim. Bu fidenin türünü de bilmiyorum sizce portakal ve limon gibi birşey mi? Üst tarafta 8 yaprak açtı 3 hafta içinde. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4864 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bitkinizin gövdesine, yaprakların arkasına iyice bir bakın bakalım herhangi bir zararlıya rastlayabilecek misiniz. Sorunu bulursanız, çözümü de forumlarda bulabilirsiniz. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4865 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4866 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, Grimpante Variee yazıyor bu çiçeğin tohumunda. Türkçe ismi nedir bunun? Ve bu çiçeği nasıl bilirsiniz, yetiştiren veya daha önceden gören var mı? Bildiğim kadarıyla sarmaşık türü. Bu arada yeni saksılar aldım ve 2 hafta içinde bu boya ulaşan fidelerimi saksıya transfer ettim. Yani ekeli henüz 2 hafta oldu olmadı. Düzenleyen Chotanaq : 24-03-2009 saat 20:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4867 |
Üye
|
Bu çiçeklerin latince ismi nedir?
Ekteki resimlerden ilki Kastamonuda mayıs sonunda çekildi.Onagraceae familyası, gaura ya da epilebium türlerinden birine ait bir alt tür olduğunu sanıyorum.İkincisi ise haziran ayında İstanbulda fotoğraflandı.Asteraceae familyası, centaurea türüne ait bir alt tür olduğuna eminim.Ancak, tüm bu türleri internette araştımama karşın benzerlerine rastlayamadım.Yardımınızı bekliyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4868 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4869 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2008
|
Bugün Koçtaş tan bir çiçek aldım. İnanılmaz güzel bir çiçek. 20 cm boyunda minik iğne yaprakları var,kısa yapraklı çama benziyor.Çiçekleri minicik, aşağı doğru, beyaz ve çan şeklinde.Çok sık ve tüm dallarda var. Çiçekler kokusuz ama muazzam bir güzelliği var.Ama ismini bulamadım bir türlü. Bilen var mı acaba? Yetişme isteklerini öğrenmem gerek, ufaklığı yaşatabilmem için şart. Yardımederseniz çok sevinirim. En kısa zamanda fotoğrafını çekip yükleyeceğim ama biraz zaman alabilir.O yüzden tarifimden yola çıktığınınz bir tahmin varsa öğrenmek isterim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4872 |
Ağaç Dostu
|
Bende koçtaştan kokusuz, inanılmaz bol yapraklı bir bitki aldım 3.75'e adı yeni gine cam güzeli fakat onun yaprakları normal, iğne değil. Fakat tarife uygun başka bir çiçekte vardı, unuttum ismini. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4876 |
Ağaç Dostu
|
Yabani böğürtlen olmadığından eminim ama böğürtlene benzer birşey olabilir gibime geldi. Ahududu da değil sanırım. Yapraklar böğürtlen, ahududu gibi üzümsülerin yapraklarına benziyor. Eğer öyle birşey ise ya sökeceğim, ya da çelikler alacağım. Bu aralar kampüste her yerin biçilip kır çiçeklerinin yok edilmesi ve heryeri kazıp inşaatlar başlatmaları beni çileden çıkardı. Kampüste ne görürsem sökmeyi kendime hak görmeye başladım, çünkü ben almazsam çok kısa süre sonra onları yok edecekler. Kardelenlerin olduğu bölgeye de metro çıkışı yaptılar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4878 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Chotanaq ve Sayın Nurbahar ikinize de çok teşekkür ederim. Bitki Erica'ymış. Google'dan aratınca buldum. Erica carnea.Başka renkleri de varmış.Bulursam onlardan da alacağım çok güzel bir bitki çünkü. Üstelik her dem yeşil. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4879 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-12-2006
|
Bitkinin isimleri mümkünse
Merhabalar arkadaşlar, bu bitkilerin isimlerini bilen varmı acaba; Ben 1. bitkiyi Spireae türüne benzettim ama pek emin değilim. teşekkürler ilginiz için |
![]() |
![]() |
![]() |
#4880 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Bu çiçek frezyamı acaba muhteşem bir kokusu var ayrıca tohumlamı soğanlamı yetişir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4881 |
Ağaç Dostu
|
Sselvi2000 4. resimdeki çiçeğiniz Galla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4885 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çünkü mezarlık için en güzel çiçeği buldum Erica carnea ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4886 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Nurbahar kokusuda muhteşemdi bundan bir kök almam lazım ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4887 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2007
|
Kırmızı yuvarlak içindeki bitki bize biryerlerden hediye gelmişti. Yıllarca saksı içinde yaşadı. Hakkında hiçbirşey bilmiyorum adını da... Gözlemlerim sıcağı çok sevmediği idi bu sene ben de bahçeye diktim. Bu bitkinin adını bilen var mı acaba? Hiç böyle bir bitki gördünüz mü? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4888 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bir sorum olacak; Ankara'dayken civarda doğal olarak yetişen bir çiçek vardı,sık sık topladığımız. Bu çiçek lolipop şeklindeydi ve bir topun üzerinde tek tek çiçeklerin birleşmesi ile oluşuyordu. Ana çiçeği oluşturan tek çiçekler saydam yeşil ve kağıdımsıydı. Ve kuruduğunda da formu bozulmuyor, ancak bir süre sonra tıpkı karahindiba benzeri şekilde dağılabiliyordu. Merak ediyorum acaba tarifimden bana yardımcı olabilecek var mı? Bulursam mutlaka yetiştirmek isterim.Ama önce ismini bilmem gerek.Becerebilirsem resim de yükleyeceğim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4889 |
Ağaç Dostu
|
Bu bitkiyi diyordum ama ismini bilemiyorum. Latincesi bile olur. |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |