![]() |
|
![]() |
#4801 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-06-2008
|
Bu çiçeklerin isimlerini merak ediyorum.
Bu çiçeklerin isimlerini merak ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4802 |
Yeni Üye
|
Bu çiçeklerin isimlerini merak ediyorum. Aslında menekşeleri biliyorum bir tek. Ama onlar da ne menekşesi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4803 |
Yeni Üye
|
Artık bahçemdeki çiçeklerin ismini bileceğim için daha mutluyum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4805 |
Ağaç Dostu
|
Sayın MES, 1 numaralı bitki orman menekşesi, Viola odorata: http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=12106 8 ve 9 numaralı bitki düğünçiçeği olabilir. 10 numaralı bitki bir hercai menekşe, büyük ihtimalle yabani. 12 numaralı bitki bir tür Scilla. Harikadır, aman ona iyi bakın! :http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=12544 13 numaranın ise Cezayir menekşesi olduğunu düşünüyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4808 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4813 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşım resimdeki ağaç hatmi tohumudur,şimdi ekildiğinde havalar ısınınca hemen size gülümseyecektir,bu yıl olmazsa seneye çiçeklenme olacaktır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4814 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4815 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn nisan0671 Işınsal çıkan yaprakları, dallanma şekli, odunumsu sert gövdesi ve gövde üzerindeki enlemesine çizgileriile Draceana türlerinden biri olduğunu tahmin ediyorum. D. reflexa veya D. deremensis ''Purple'' veya ''Red'' alt varyeteleri olmalı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4818 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-05-2008
|
ben bir çiçek adı soracağım özellikle akşam geceleyin kokusunu duyduğum bir çiçek antalya ve adana da kokusunu duydum birine sordum parfüm çiçeği dedi kokusu yasemine greyfurt çiçeğine benziyor ama kokusu çok daha yoğun acaba bilen var mı? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4819 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşım kolonya çiçeği varmış o bölgede yoğunmuş bu çiçek olmasın. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4821 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-05-2008
|
latince adı melissa ama melissa ne ?ofinalis mi? yani soyadı ? ben yazın antalya da turan prince otele gitmiştim o kokuyu gece duydum gündüz koku yok |
![]() |
![]() |
![]() |
#4822 |
agaclar.net
|
Bu bir bodur bronz kordilin. Cordyline terminalis varyetesi. Bronze baby diye de biliniyor. Bir dönem ithal olarak çok geldi ve fidanlıklarda oldukça üretildi. "Dwarf ti" ismiyle gelmişti. Bu isimle arama makinesinde görsellerde arasanız bulursunuz bitkinizi. Kordilinin İngilizce adı Ti plant. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4823 |
agaclar.net
|
Latince adı melissa değil, bu halk arasındaki adı. Melissa officinalis bambaşka ve hiç alakasız bir tıbbi bitki.Sizin sorduğunuz bitki Cestrum nocturnum. Forumda bu isimle arasanız bitkiye özel bir başlık ve detay bilgi bulacaksınız. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4828 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-07-2008
|
Daha önce sormuştum ama gözden kaçmış olabilir. Adını bilen var mı acaba bu bitkinin? http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=4793 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4829 |
agaclar.net
|
Yaprakları gloksinyaya (Gloxinia) benziyor. Forumda bardak menekşe adıyla da geçti. |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|