![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-05-2008
|
ben bir çiçek adı soracağım özellikle akşam geceleyin kokusunu duyduğum bir çiçek antalya ve adana da kokusunu duydum birine sordum parfüm çiçeği dedi kokusu yasemine greyfurt çiçeğine benziyor ama kokusu çok daha yoğun acaba bilen var mı? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşım kolonya çiçeği varmış o bölgede yoğunmuş bu çiçek olmasın. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
|
latince adı melissa ama melissa ne ?ofinalis mi? yani soyadı ? ben yazın antalya da turan prince otele gitmiştim o kokuyu gece duydum gündüz koku yok |
|
|
|
|
|
#8 |
|
agaclar.net
|
Latince adı melissa değil, bu halk arasındaki adı. Melissa officinalis bambaşka ve hiç alakasız bir tıbbi bitki.Sizin sorduğunuz bitki Cestrum nocturnum. Forumda bu isimle arasanız bitkiye özel bir başlık ve detay bilgi bulacaksınız. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
anladığım kadarıyla akdeniz bölgesi bitkisi bu bitki karadeniz bölgesinde yetişir mi? yılda iki kere kar yağıyor |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-07-2008
|
Daha önce sormuştum ama gözden kaçmış olabilir. Adını bilen var mı acaba bu bitkinin? http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=4793 |
|
|
|
|
|
#15 |
|
agaclar.net
|
Peki çiçekler neresindeydi, merkezden mi çıkıyordu yoksa yaprak koltuk altlarından mı? Şu fotolara bir bakın bakalım. Episcia veya Gesneria hatta Kohleria sizin dediğiniz gibi çiçekler verir. Hala Sinninga yani Gloxinia nın bazı varyetelerine yapraklarının çok benzediğini düşünüyorum. http://christelsphotos.net/album5/gesneriads.htm |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-07-2008
|
Alıntı:
Mine Hanım teşekkürler. Sanırım en çok Kohleria benziyor. |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2007
|
kokulu kışın açan çiçek
Bu çiçek çalı formundaolup yazınyemyeşil kışında resimde görüldüğü gibi güzellikte olan bir çiçek, kokusu o kadar narin ve inceki yaz gecelerini anımsatıyor bu soğuklarda ve kış boyuda çiçekli kalıyor, bu muhteşem çiçeğin adını çok merak ediyorum. ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2007
|
Sn.Mine Hanım cevabınız için çok teşekkür ederim bu bitkinin bir özelliği varmı acaba? Yanılmıyorsam bir hanımeli cinsi doğru değil mi? Çiçeklerinden sonra oluşan meyveleri yeniyormu? Birde bizim dilimizde bilinen bir adı var mı? Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu agacin adi nedir bilen var mi? Yani bu hali ile baharda acan cogu agaca benziyor ama belki bilen vardir. Dalindan yetisir mi merak ediyorum. Agaclarda daldan yetisme oluyor mu? Düzenleyen adincer : 25-03-2009 saat 10:49 |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-03-2007
|
[ATTACH][ATTACH] [/ATTACH][/ATTACH]Merhaba ben bugün seradan birkaç çeşit çiçek aldım.Aldıklarımın arasında bu tomurcukta olan da var fakat seracı hanım adını bilmiyordu.ilginç geldi aldım ama merak ediyorum ne çiçeği olduğunu.Bide tohumdan yetiştirdiği en altta ki kırmızı yaprakları olanı hediye etti ve buz çiçeği dedi ama forumda aradım bulamadım bilen varsa öğrenebilirmiyim. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Nergis'e benzettim. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-03-2007
|
******* benziyor ama bilemedim.frezya olabilirmi diye de düşündüm. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhabalar, bu resimde sağda en uzun duran bitkinin türü nedir acaba? Limon, portakal veya başka birşey ama hangisi? http://img27.imageshack.us/img27/5498/1004057.jpg Benim bitkilerim. ![]() Ve yapraklarının terlemesinin nedeni fotosentez midir? |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|