![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Sanırım bu atlas sediri değil. Bunun rengi canlı yeşil, ibrelerin boyu epey kısa. Hatta gövde ve dallar bile yeşil ibrelerle kaplı. Kozalakları da büyüklük ve şekil olarak selviye benziyor. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
agaclar.net
|
Sn.Sukranyalp, bu ağaç Sequoiadendron giganteum olsaydı müthiş güzel bir şey olurdu. Zira bir süredir peşindeyim. Bu yıl tohumdan çimlendirmeye çalışıyorum. Ancak, olmadığından eminim. Aslında bu ağaç bir sürü yerde var. Nadir bir şey değil, sadece adını bilmiyorum. Olmazsa, akşama bir kaç resim daha eklemeye çalışırım. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
agaclar.net
|
Sn.herbaryum, ağacın formunda biraz farklılıklar var ama diğer açılardan Cryptomeria japonica'ya çok benziyor. Hatta tohumları bile aynı. Sanırım bu ağaç ya Cryptomeria japonica, ya da ona çok benzeyen bir varyasyonu. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-07-2008
|
Bu bitkinin adı nedir acaba? Bu henüz ufak ama kırmızı fanusvari çiçekleri vardı ana bitkinin. Etyiyen bir tür olduğunu söylemişlerdi ama bilemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
İlk resim Crocus gibi, diğer ikisi Gagea olabilir. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
agaclar.net
|
Yaprakları gloksinyaya (Gloxinia) benziyor. Forumda bardak menekşe adıyla da geçti. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-07-2008
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/showpos...57&postcount=1 |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
İlk çiçeğiniz helleborus orientalis(Lenten Rose) sevgili limon. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
agaclar.net
|
Burada sadece adını öğrenmeniz gerekiyor ![]() Yazılarınızı yeni başlık açıp taşıdım. Oradan devam edebilirsiniz. Scindapsus pictus (Argyraeus) |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
teşekkürler , dalmışız , farkında olmadan bilgi paylaşımına geçmişiz . |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın MES, 1 numaralı bitki orman menekşesi, Viola odorata: http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=12106 8 ve 9 numaralı bitki düğünçiçeği olabilir. 10 numaralı bitki bir hercai menekşe, büyük ihtimalle yabani. 12 numaralı bitki bir tür Scilla. Harikadır, aman ona iyi bakın! :http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=12544 13 numaranın ise Cezayir menekşesi olduğunu düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşım resimdeki ağaç hatmi tohumudur,şimdi ekildiğinde havalar ısınınca hemen size gülümseyecektir,bu yıl olmazsa seneye çiçeklenme olacaktır. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn nisan0671 Işınsal çıkan yaprakları, dallanma şekli, odunumsu sert gövdesi ve gövde üzerindeki enlemesine çizgileriile Draceana türlerinden biri olduğunu tahmin ediyorum. D. reflexa veya D. deremensis ''Purple'' veya ''Red'' alt varyeteleri olmalı. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|