![]() |
|
![]() |
#5011 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Bu ağacın ne ağacı olduğunu bilen varmı acaba resim pek iyi değil ama belki anlarsınız çiçeklerin rengi çok açık pembe ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5012 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Jakaranda ya benzettim ama çiçekleri mor değil... ![]() Alıntı:
Düzenleyen jineop : 09-04-2009 saat 21:22 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5013 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5014 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5015 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Teşekkür ederim Sevgili Sebahattin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5016 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn Jineop, aynı familyanın aynı cinsine bağlı bitkilerin Latince adları aynı şekilde yazılır. Yani, Defneden bahsediyorsak Laurus, Akasyadan bahsediyorsak Acacia deriz. Siz de bu bilgiyi değerlendirebilirseniz sevinirim. Teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5017 |
|
Merhaba Tabi ki haklısınız ama adını ben koymadım ,buradan alıntıladım. http://tr.wikipedia.org/wiki/Defne Defne olarak adlandırılan çeşitli bitki türleri vardır. Yemek yapımında kullanılan defne yaprakları Akdeniz bölgesi kükenli Laurus nobilis 'tir. Kaliforniya defnesi olarak bilinen Umbellularia californica yemeklere daha kuvvetli bir koku verir. Hint mutfağında kullanılan Hint defnesi Cinnamomum tejpata farklı bir cins (ama aynı familyaya ait) bir bitkidir, yemek yapımı bakımından kokusu daha çok Çin tarçını (Cinnamomum Cassia) gibidir benzer. Defne ağacı.Defnegillerden bazı türler zehirlidir, örneğin Arabistan defnesi (Daphne gnidium) ve yaban defnesi (Daphne mezereum).[7]. Defnegillerden olmayan dikenli defne (Ilex aquifolium), dağ defnesi (Kalmia latifolia) ve koyun defnesi (Kalmia angustifolia ) de zehirlidir Düzenleyen jineop : 09-04-2009 saat 21:15 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5018 |
|
Paulownianın dünyanın en hızlı büyüyen agacı olduğunu okudum . Düzenleyen jineop : 09-04-2009 saat 21:15 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5022 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5023 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5026 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
1.Lupinus sp. 2.Lathyrus sp. 3.Astragalus sp. Birinci kesin diğerleri büyük ihtimalle. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5028 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
mrhaba bu bitkinin adı nedir? çok arsız susuzluğa dayanıklı ve soğanlı bir bitki ama adını bilmiyorum |
![]() |
![]() |
![]() |
#5029 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Sn.Nesguiks ,bir tür bodur paşa kılıcı olarak biliyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5030 |
Ağaç Dostu
|
Echeveria diye biliyorum. Yine de echeveria başlığına bir göz atın. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5031 |
Ağaçsever
|
Sn. nurcanaybay yaprak özelliği (şekli,damarlarının tipi vb)paşa kılıcına benziyor ama paşa kılıcının yaprağı birbirinden bağımsız çıkmaz mı?bunda göbekten çıkmış ama sizin dediğiniz gibi de olabilir .Teşekkürler ilginize |
![]() |
![]() |
![]() |
#5032 |
Ağaçsever
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5033 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-12-2006
|
Mrbb
*** arkadaşlar; bu bitkinin ismini Callistemon türüne benzettim. sizce o olabilirmi. Callistemon linearis e benziyormu sizce Düzenleyen sselvi2000 : 09-04-2009 saat 23:14 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5034 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür edeim sayın herbaryum. Bu fotoğrafların veritabanında kullanılması uygun mudur acaba? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5035 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-12-2006
|
Muşurat otu
Merhaba arkadaşlar, bu bitki pazarda muşurat adıyla satıulıyor ve yeniyormuş. Bu bitkinin türünü bilen varmı acaba merak ettim. Brassicaceae familyasından bir tür sanırm. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5037 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Orkun Kırcı, sanırım echeveria değil. Zira yaprakları kağıt inceliğinde ve fotoğrafta görünmüyor ama alt kısmı top gibi. Yani bu yapraklar top şekinde bir oluşumun üzerinde çıkıyorlar. Bitkiyi dikmeden önce fotoğraflamadım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5039 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Bu çiçeğin adını öğrenebilirmiyim? |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |