![]() |
|
![]() |
#3391 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-04-2007
|
tekrar merheba.Cevap alamadım henüz ama ben sabırla bekliyorum.bir ismini bilmediğim bitki daha gönderiyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3393 |
Ağaç Dostu
|
bu bitkininde adını bilmiyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3394 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
En son resimdeki çiçeğiniz saxifraga stolonifera(taşkıran).. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3395 |
Ağaç Dostu
|
Teşşekkürler günüm. demek taşkıran hemen inceliyeceğim taş kıran çiçeğini tekrar teşekkürler |
![]() |
![]() |
![]() |
#3396 |
Ağaç Dostu
|
Taşkıran çiçeğinizi, asılabilen bir saksı ile sergilerseniz çok daha iyi olur.Çünkü bir süre sonra içinden kırmızı uzantılar çıkaracak ve onların da uçlarında kendine benzer yavruları olacak.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3397 |
Ağaç Dostu
|
Benim bu sarkıcı bitki içinmi dediniz acabA? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3398 |
Ağaç Dostu
|
Doğru söylüyorsunuz. 'Günüm' evet öyle oluyor; şu anda bakımda hasta bakıma aldım daha sonra dediğiniz gibi yapıcam. İsminide öğrendim sayenizde teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3399 |
Ağaç Dostu
|
Rica ederim..Güzel ve kaybolmakta olan çiçeklerimizden biri..Dilerim iyileşsin.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3400 |
Ağaç Dostu
|
geerçektenmi! üzüldüm gerçekten.Şimdi dahada özen göstereceğime emin olabilirsiniz. teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3401 |
Ağaç Dostu
|
İsmini blmediğim bir çiçekte bu.
Cevaplar için şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3402 |
Ağaç Dostu
|
2 numaralı çiçeğinizin de euonymus türünün kültür çeşidi olan euonymus fortunei olduğunu sanıyorum.Bilinen ismi ile altuni bodur papaz külahı.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3404 |
Ağaç Dostu
|
Buda başka bir bitkim.ismini öğrenmek umuduyla.
Sokakta bulup ektim şekli hoşuma gitti.Minik bir ağaç gibi şimdilik, daha sonra ne olur bilemem!. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3405 |
Ağaç Dostu
|
Bunuda not aldım.Teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3406 |
Ağaç Dostu
|
Adını bilsem!!
Elim değmişken hepsini göNdereyim dedim. buda başka yavrum. Onu kaybettiğimi sanmıştım tekrar çıktı . Beyaz çiçek açanıda varda bu başka yanılmıyorsam mor çiçek açmıştı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3408 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çiçekler kurudukça tohum döker, çörek otuna benzer tohumları ![]() http://www.resimdizin.com/resim.asp?rid=zPvxSaSvaKou |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3409 | |
Ağaç Dostu
|
?
Alıntı:
Bu bitkinin ismini bilen yokmu acaba, bende merak ettim doğrusu bu bitkiyi.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3412 |
Ağaç Dostu
|
İyi akşamlar, Irmak kıyısında görüntülediğim, şu sıralar çiçekte olan ağaç nedir acaba? ![]() ![]() Bir de, Mersin ve çevresinde rastladığım başka bir bitki var ancak çiçekleri güzelce açıyorken yakından bakma şansım olmadığı için fotoğraflayamadım. Şimdi ise çiçekleri gösterişli açmıyor, ne zaman görsem pörsümüş oluyor. Kayalık alanlarda gördüm daha çok, çalı gibi, çiçekleri çarkıfeleği de andırıyor, sarı kantaronu da. Rengi mavi-mor-beyaz-sarı karışık, genelde mavimsi gözüküyor. Bitkinin yaprakları sert, yuvarlağa yakın, küçük ve karşılıklı dizilmiş. Tomurcukları ise bohça şeklinde ve fındık büyüklüğünde. Fotoğraf olsaydı daha iyi olurdu elbet ama malesef çekemedim.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3413 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3414 |
Ağaç Dostu
|
Sayın herbaryum, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Evet, anlatmaya çalıştığım bitki Capparis, yani kapariymiş. Uzun zamandır ne olduğunu arıyordum, çok güzel bir yabani bitki. Ayrıca yaprakları karşılıklı dizilmiyor internette gördüğüm kadarıyla, benim aklımda yanlış kalmış. İnternetten bulduğum bir fotoğrafı koyayım, bu sayfayı okuyanlar merak ederlerse görsünler. Capparis: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3415 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3418 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-01-2008
|
bitkinin boyu aşağı yukarı 1 metreyi buluyor, çiçekleri yetişkin insan eli boyunda oluyor, şuan da çiçekli bir halde, tohum haznesi dikenli bir görünümü var ama ele batacak şekilde değil. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3420 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-01-2008
|
mesajı 3400'lerde görünce bulamam sanmıştım kusura bakmayın tekrar sorduğum için. demek her yerden fışkıran ha!! ben de az bulunur bir çiçek sanmıştım ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|