![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
|
Sevgili Mine Pakkaner , Bizim Yeditepe Üniversitesinin uygulama oteli olan Şile doğa klüpte çektiğim aşağıdaki ağaç ve gülün adlarını öğrenebilirmiyim. Şimdiden teşekkürler ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Havuz girişindeki bu ağaç ve çiçekleri ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-09-2007
|
http://www.aujardin.info/plantes/deutzia.php tabi eger govdelerinde deri gibi ayriklar varsa sanki deri catlamis gibi de diye biliriz eger yoksa yanilmisim ama varsa deutzia |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Mine hanım inanın çok teşekkür ederim. Hafta sonu arkadaşlara söz vermiştim bu ağaç ve bitkinin adlarını öğreneceğim diye. Çünkü bazıları çelik aldılar tutturabilmek için ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu.
|
merhaba, Zor bir soru olacak çünkü fotoğrafım yok ![]() Çiçekçide bir bitki gördüm, satıcı çiçekli çim olduğunu söyledi, gerçekten de çim görüntüsünde ama üzerinde küçük küçük pembe çiçekleri vardı.Torbalamış satıyorlardı. Çiçekli çim olarak satılan bitkiler hangileridir diye toparlayayım ![]() |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Japon çimi olabilir. Ben bu sene ilk defa bazı bölümlere uyguladım. Çim kutusunun içinden ayrı bir pakette karışık kır çiçekleri tohumları çıkıyor. Güzel oldu ancak tohumlar çok ufak olduğu için savrulmuş biraz üst üste binmişler. Vilmorin Japon çimi adı altında yapı marketlerde var. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-04-2008
|
cemo üçüncü sıradaki çiçek kağıt çiçeği. Diğerlerini bilmiyorum. Bu forumda kağıt çiçeğinin açmış hali de var . |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sanırım Ruselia'dan bahsediyorsunuz MSaygin. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu.
|
Çok teşekkür ederim sukranayalp. Ruselia değil bahsettiğim bitki ama benim hatam, yanlış çizmişim. Gittiğim fidanlıkta ruselia ile bahsettiğim çim yan yana duruyordu, aklımda birleştirmişim eve gelince Bu arada Ruselia'nın adını öğrenmiş oldum, onu da merak ediyordum.Benim aklımda Ruselia'nın çiçekleri kalmış, sorduğum böyle ince uzun çiçekli değilmiş.Dün akşam gidip aldım bahsettiğim bitkiyi, bu sefer kesin sonuç alacağız ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
|
Sevgili Sebo Teşekkür ederim, ben de dün "herşeyi bilen ulu google"da biraz daha araştırınca kendimi ikna edebildim cam güzeli olduğuna Sizin yorumunuzla da düşüncem pekişmiş oldu, sağolun. Bazı cam güzelleri daha, nasıl desem, tek yapraklı, rozet çiçeği gibi, ben hep onlara denk gelmişim, latince isimden resimlerini araştırınca benimkine benzer türlerin fotoğraflarına da rastladım. Benimkinin çiçekleri aşağıdaki resimdeki gibi idi ve nedendir bilemiyorum ama tümü açmadan tomurcuk olarak dökülmekte. Sanırım bana cam güzeli sayfasında yeni bir yolculuk görünüyor ![]() |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-12-2007
|
İklimsiz, sen mi ektin soğanları? sondaki birtür lale. Soğancıkları sarımsak gibidir. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
1. Glayör 2.Amarillis veya hiperastrum olabilir ben hangisi olduğunu ayırdedemedim 3. Lillium'a benzettim 4. Kasımpatı yapraklarına benzettim. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-07-2006
|
Bende ilkini glayola benzettim en alttakide yapragini sikinca kokuyorsa kasimpati olabilir . |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|