agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Bu Bitkinin Adı nedir?
(https)

Beğeni Düzeni429Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 23-11-2012, 05:09   #10
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Galeri: 12
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster
selenncim sen mammillaria'ya yönlendirince birkaç yüz mammillaria fotoğrafı incelediysem de yakın bir alttür bulamadım doğrusu. Yalnız (bildiğimden değil, sallıyorum) dikenlerine bakarak; şekil itibariyle hernandezii ve sertliği ve renk durumuyla (orta dikensiz hali ile) schumanii'nin çaprazlanmasından oluşmuş bir melez olabilir mi acaba?
Sevgili Nevsune Hanım, haklısınız çok benzerlikler var. Özellikle Mammillaria hernandezii'nin diken düzeni, oval areolleri ile sizin fotoğrafınızla çok örtüşen özellikleri var. Fakat schumanii'nin belirgin özelliği kanca şeklindeki merkezi dikeni. Bu beni biraz tereddüte düşürüyor.

Mamillarialar kendi aralarında çaprazlanma sonucu çok güzel karma özelliklere sahip oluyorlar, bu da bizi isimlendirme konusunda yanılgıya düşürüyor.

Ben alttür olarak ilk mesajımda Mammillaria saboe f. haudeana'yı düşünmüştüm. Özellikle merkezi diken olmayışı, yıldız şeklindeki çevre dikenleri, oval areolleri ve iri, dolgun gövde çıkıntıları ile benzerlikler taşıyor. Fakat bu tür Mamillarialar arasında en küçük gövdeli, minyatür bir tür. En belirgin özelliği ise diğer Mammillariaların aksine uzun bir çiçek sapı üzerinde iri pembe çiçekleri oluşu.

Yine de emin olamıyorum çünkü sizin bitkiniz minyatür gibi gözükmüyor, hiç çiçeklendiğini gördünüz mü peki?

selenn Çevrimdışı   Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025