![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
) dikenlerine bakarak; şekil itibariyle hernandezii ve sertliği ve renk durumuyla (orta dikensiz hali ile) schumanii'nin çaprazlanmasından oluşmuş bir melez olabilir mi acaba? |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu kaktüslerimin adı nedir,yardımcı olursanız memnun olurum..6.fotodaki netden alıntıdır.. 1. Espostoa 2. Agave striata 3. Notocactus (alttürü claviceps ) 4. Stenocactus 5. Parodia 6. Mammillaria vetula ssp. gracilis (= Mammillaria gracilis cv. Arizona Snowcap). 7. Echinocactus grusonii selenn Teşekkür ederim. Düzenleyen farpali : 25-12-2012 saat 23:24 |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
2. Agave striata 3. Notocactus (alttürü claviceps diye düşünüyorum) 4. Stenocactus 5. Parodia olabilir ama geçmiş çiçeklerin pozisyonu beni yanılgıya düşürdü. 6. Mammillaria vetula ssp. gracilis (= Mammillaria gracilis cv. Arizona Snowcap). Zavallı kaktüsler boyanarak dikkat çekici hale getiriliyor. 7. Echinocactus grusonii diye düşünüyorum ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Ferocactus Latispinus 1. resim Gaymnocalycium Vatteri 2. resim |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mamillarialar kendi aralarında çaprazlanma sonucu çok güzel karma özelliklere sahip oluyorlar, bu da bizi isimlendirme konusunda yanılgıya düşürüyor. Ben alttür olarak ilk mesajımda Mammillaria saboe f. haudeana'yı düşünmüştüm. Özellikle merkezi diken olmayışı, yıldız şeklindeki çevre dikenleri, oval areolleri ve iri, dolgun gövde çıkıntıları ile benzerlikler taşıyor. Fakat bu tür Mamillarialar arasında en küçük gövdeli, minyatür bir tür. En belirgin özelliği ise diğer Mammillariaların aksine uzun bir çiçek sapı üzerinde iri pembe çiçekleri oluşu. Yine de emin olamıyorum çünkü sizin bitkiniz minyatür gibi gözükmüyor, hiç çiçeklendiğini gördünüz mü peki? |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|