![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
agaclar.net
|
Bu kaktüsün adı nedir? (2006-2014)
Sorular ve cevapların daha işlevsel olması için bazı kurallara uyulması iyi olacak diye düşündük. Böylece, sadece bilgilerinizi tazelemek için bakarken ya da bitkinizi bulmaya çalışırken, fotoğraf ile isimleri aynı mesaj içinde göreceksiniz. Hangi mesajda, hangi soruya cevap verilmiş bulmaya uğraşmayacaksınız. Sorularına cevap alanlar, mesajlarında tekrar bir düzenleme yapmak zorunda kalacaklar ama bunu bir angarya olarak göreceklerini sanmıyoruz. Teşekkür ederiz. Soru sorarken dikkat etmeniz gerekenler: 1. Her mesaj alanında, sadece bir bitki adı sorunuz.Cevaplarken dikkat etmeniz gerekenler: 1. Sadece emin olduğunuz durumlarda cevap yazınız. Yanlış cevaplar verdiğinizi farkettiğiniz zaman, bu bölümü sadece izlemekle yetininiz.Önemli: 1. Bu kurallara uymayanların yazıları silinir, ısrarla uymayanların üyelikleri engellenebilir. 2. Bitki fotoğrafları, (sonradan eklenmiş isimleriyle birlikte) dışındaki mesajlar, daha sonra silinecek ve arananların takibi kolaylaştırılacaktır. 3. Soru takıları ayrı yazılır. Bu nedenle "Bu bitkinin adını öğrenebilir miyim?" yazarken dikkat edin. Hiç olmazsa burada, öğrendiğiniz bilginin karşılığını böyle ödemiş olursunuz ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Bunlarda benim kaktüslerim. İsimlerini bilmiyorum ama. Şimdi sayfayı araştırıp öğreneceğim. (Bir araştırma yaptım ama adları hakkında bilgi sahibi olamadım. Yardımcı olursanız sevinirim ) ![]() Düzenleyen füsunANK : 30-08-2009 saat 23:17 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-12-2009
|
Yeni Kaktüslerim
Ünal Çiçekçilikten alıdığım kaktüsler isimlerini merak ediyorum.Ünal çiçekliği tavsiye ederim sarıyer de ama süper bi yer hemde çok ekonomik.İsimler için Şimdiden teşekkür ederrim. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-12-2009
|
Devamı
Devamı |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Fatih,özellikle sukkulentlerden pek emin olamadım ama bana göre bitkilerin : 1-Aloe broomi (?) 2-Lithops 3-Cleistocactus 4-Astrophytum myriostigma 5- ---- 6-Echeveria 7-Haworthia (?) 8-Aloe (?) Emin olanmadıklarımın yanına (?) koydum.Cevap yazacak diğer arkadaşlar sayesinde hep beraber öğreniriz. NOT: Ünal çiçekçilik çok profesyonel bir yer.İsimleri oradan öğrenemediniz mi? Düzenleyen Eser İlhan : 15-01-2010 saat 19:26 Neden: İlave yapmak |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-09-2006
|
bu türün ismini söyleyebilir misiniz? teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Sayın ufuksinel, euphorbia trigona (süt ağacı) |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2010
|
bunların adı ne?
benim kaktüslerim ama adlarını bilmiyorum,topuz olan çok çiçek açıyor ama diğerleri açarmı bilmiyorum. anlayanlardan isimlerini ve çiçek açıp açmadıklarını öğrensem güzel olurdu ![]() 2199 mesaj da http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=5219&page=74 |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
2199. mesajdaki ikinci resimdeki kaktüslerinizin isimleri 1. Cereus Peruvianus (çiçek açmıyor) 2. Opuntia microdasis |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Kaktüsümün ismi
Alıntı:
Saygılar ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Selemlarımla... |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Skaraca Kaktüs'ümün ismini sayenizde sanırım buldum (Opuntia cylindrica) teşekkür ederim. ![]() Opuntia cylindrica Eklenti 175198 Bu da benim Opuntia cylindrica |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-11-2010
|
nedirki türleri:)
şimdiden tesekkürler... Saygılar... Düzenleyen daisy-16 : 07-11-2010 saat 01:26 Neden: resimleri ekleyemedim :( |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Merhaba arkadaşlar bende bunları pazarda buldum, bunların adı nedir çiçek açarlarmı yardımcı olurmusunuz |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-10-2010
|
Sayın bettyycim, kaktüsleriniz muhteşem bayıldım doğrusu siyah olanı piyasada görüyorum bazen ama diğer ikisini cidden çok beğendim çok güzel görünüyorlar maşallah Siyah olandan bende besliyorum en eski kaktüsüm o çok seviyorum uçuk pembe renkli çiçek açıyor ismi yanılmıyorsam Gymnocalycium stenopleurum http://cactiguide.com/cactus/?genus=...s=stenopleurumbu linkten bir bakın çok benzettim benim kaktüsü buradaki resime.Ya da Gymnocalycium mihanovichii de olabilir bunun içinde şu link e bakabilirsiniz http://forums.gardenweb.com/forums/l...364119273.html |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-10-2010
|
Buda benimki dibindekilerde çiçeklerinin kurusu yaz boyunca açıyor nazlı bir kaktüs değil sürekli camın önünde yaz kış içeride. ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Gs
Bunlarda yeni edindiğim kaktüsler ama satanlarda ne sattılarını bilmiyor bende birisi galatasaray taraftarı idi kaktüsümüm yardım lütfen sevgili arkadaşlar ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-01-2012
|
Merhabalar, Echeveria kaktüsüm çok kötü durumda. ismi doğrudur inşallah. Bakımı için veya ne yapmam gerektiği hakkında yardımcı olabilicek varmı acaba? şimdiden teşekkürlerr. http://e1201.hizliresim.com/t/x/26y80.jpg |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
|
sukulent olduğunu öğrenmiş oldum. Çok teşekkürler cevabınız için. Hemen camın önüne koyuyorumm. Sulama konusunda ne tür bir bilgi verebilirsiniz? |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Echeveria bende de var, camın önünde duruyor, kışın 3-4 günde bir azar azar (daha doğrusu toprağı kurudukça) suluyorum. Baharda yanmış hayvan gübresi-kum -toprak karışımıyla toprağını yeniliyorum... Bitkim çok sağlıklı şekilde gelişimini sürdürüyor, bol çiçek açıyor... |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
|
çok teşekkür ederim bilgileriniz için, camın önünde yerini aldı, inşallah toparlar. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-03-2012
|
acaba bu kaktüslerin türü nedir? |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-04-2012
|
bu kaktüsü geçen sene üstünde 3 tane çiçegi varken almıştım.çicek açsın diye gözüne bakıyorum ama umarım acar. kaktüsümün adını bilmiyorum.bakımını nasıl yapmalıyım bilgilendirirseniz sevinirim ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-07-2012
|
benim kaktüsümün türü nedir acaba bir de çiçek açarmı acaba? |
|