![]() |
|
![]() |
#211 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-04-2008
|
merhabalar bi arkadaşımdan hediye olarak kaktüs geldi söylemesi ayıp ![]() cereus ?? cereus ?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Ağaç Dostu
|
arkadaşlar bu kaktüsü benim bitki delisi olduğumu bilen bir arkadaş hediye etti. acaba ne türüdür? [ATTACH] ![]() arkadaşlar bu bir kaynana topuzuymuş ![]() Düzenleyen tolgahann : 04-10-2008 saat 23:51 Neden: kaktüsümün ne tür olduğunu buldum |
![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
O bir yılan kaktüsü sevgili fevziye. Gözünüz gibi bakın. Güle güle büyütün. |
![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-03-2008
|
bu kaktüsün adı nedir ?
herkese merhaba ; Arkadaslar resimleri ekte olan kaktüsümün türünü, toprak, iklim isteklerini vb. ve en önemlisi nasıl coğaltabileceğim konusunda beni bilgilendirebilir misiniz ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Yeni Üye
|
nasıl emin olabiliriz
Merhaba, fotoğrafından tanıdığımız bir kaktüsün o olup olmadığını nasıl kesin olarak anlayabiliriz? mesela aşılamak için çok kullanılan Trichocereus pachanoi türüne çok benzer başka bir kaktüs olabilir mi? büyük marketlerde kaktüsleri satarken isimleri yazmıyor. bu nedenle tam emin olamıyorum. Trichocereus pachanoi almak istiyorum ama satın almaya da güvenemiyorum. sizce nasıl bir yol izlemeliyim? yani ,profesyonelce bir kaktüsü nasıl tanıyabilirim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Ağaç Dostu
|
Sayın emre benim size önerim sadece kaktüs satan kişilerden kaktüs almanız yönünde. Hem böyle yaparsanız istediğiniz kaktüse ulaşırsınız. Profesyonel kişilerden yardım almış olursunuz. Sitede Taner Angay ismini aratırsanız karşınıza çıkan sonuçlara bakarak bir fikir edinebilirsiniz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-08-2008
|
benim kaktüsümün adı ne?yardımcı olana çok teşekkürler. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2007
|
Tek bir dilim üzerinden, kaç kol birden atmış. maşallah çok sağlıklı görünüyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Yeni Üye
|
ilkin,hakan 73 ve nariel çok teşekkür ederim.kayanana dilini duymuştum ama ona sahip olduğumu bilmiyordum.hakan73 çok haklısınız,sizce kaç günde bir ne kadar sulayayım.(kışın balkonda duruyor ve hiç güneş görmüyor,yazın çatıda,sürekli güneşte) |
![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Ağaç Dostu
|
Kışın balkondaysa ve hiç güneş görmüyorsa ,bence ayda birkere oda toprağı iyice kurumuşsa çok az miktarda verebilirsiniz.benimde var aynısından ama şimdiden içeriye aldım.kışın donabilir diye korkuyorum.bursada kışın bazı geceler don olabiliyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Yeni Üye
|
Peki kaktüsümü budamalımıyım sizce? |
![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Ağaç Dostu
|
Siz bilirsiniz. bence böylede güzel ama saksısı biraz büyük gibi, kışın suyuna dikkat edin.birde eğer budarsanız ,bu mevsimde değilde yazın yapın bu işi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Yeni Üye
|
Tamam.Çok teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-09-2008
|
merhaba arkadaşlar. acaba bu kaktüsün adı nedir?bilen var mı?yardımcı olursanız çok sevineceğim.teşekkürler... |
![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Ağaç Dostu
|
Sayın şehri-yar sanırım kaktüsünüzün adı süt ağacı. Bu linke bakarsanız daha detaylı bilgi bulabirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=4269 |
![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-09-2008
|
cevabınız için çok teşekkür ederim.beni büyük bi meraktan kurtardınız ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Geçenlerde misafirliğe gittiğim bir ark. işyerinin balkonunda suyun için yüzmeye başlamış bir saksı gördüm artık kaktüsler çürümeye başlamıştı dayanamadım bir parçasını koparıp ofisime getirdim. O an küçük bir kupaya ektim. Öncelikle kupada kaktüsüm tutarmı, büyürmü. İkincisi ismi ve bakımı konusunda bana yardımcı olurmusunuz . |
![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Ağaç Dostu
|
Kaktüsün adı Opuntia microdasys... Şimdi kışa girdiğimiz için sulama yapmayın çok fazla. Pencere kenarında hafif ılık bir ortamda dursun. İlkbahar'ın gelişi ile birlikte köklenmeye de başlar kaktüsünüz. Yaz gelince haftada bir sularsınız havaların sıcaklığına göre. Tabağında da su bırakmayın. |
![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2008
|
Kaynana parmağı.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Ağaç Dostu
|
Ay aman allahım nekadar güzel, güle güle büyütün sayın minem , ![]() ![]() ![]() En çok sevdiğim tür ,geçen gün banada sağolsun mehtap hanımdan küçük bir çelik gelmişti. Umarım bukadar dolgun forumlu bir tane bende bulabilirim. ![]() (hatta en büyük hayalim diyebilirim.) oyüzden çok çok şanslısınız, çok güzel bir hediye , sağlıkla büyütün . ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2007
|
Merhaba Minem. Maalesef kaktüsünüz chamacereus silvestri, aporocactüsün diken yapısı daha farklıdır. Disocactus olarak araştırırsanız farkı göreceksiniz. |
![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|