![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2007
|
İlk kez kaktüs baktığım için kaktüslerin durumunu tarif etmekte zorlanıyorum.Ama sanırsam içleri cıvık değil.Sabah güneşi alan mutfağımın cam kenarında peçete üstünde duruyorlar.İnşallah kaybetmem onları . Tekrar teşekkür ederim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Türleri nedir?
Merhaba aşağıda resmini gönderdiğim kaktüslerimin türleri nedir? Öndekinin Stenocactus multicostatus, sağ arkadakinin Coryphantha olduğunu düşünüyorum ama sol arkadakini bilemiyorum. Sevgiler. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Selen 3 kaktüs aynı saksıda yaşarken bence çok mutlu olmayacaktır. Büyükçe bir saksı olsa neyse ama bence ilkbahar'da onları ayırmalısın. Tabii yine sen bilirsin ![]() En öndekini ben Echinofossulocactus diye biliyorum ama adı mı değişti stenocactus de deniyor. O sol arkadaki de Mammillaria türlerinden birisine benziyor ama uzman kişi gelince son noktayı koyacaktır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
İlkinciğim, Bunları yeni aldığım için şuanda aynı saksıdalar. Saksı değişimi yapmak gerek bence de ama baharı bekliyorum. ben de birçok yerde Echinofossulocacrus'e Stenocactus dendiğini gördüm. Herhalde isim değişikliği oldu. Tabi uzman kişi ne der bilmem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Bildiğim kadarıyla Stenocactus, Echinofossulacatus'un yeni adı. Öndeki kaktüs bir Stenocactus (sinonim: Echinofossulacactus). Sağdaki bir Coryphantha. Soldakini ise çözemedim; acaba bir Escobaria olabilir mi? Tabi bunların hepsi birer tahmin. Kaktüs uzmanı değilim... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2007
|
Sayın selen, hiç korkmayın bölün ayrı saksılara alın sakıncası yok. Selamlar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Ben de hep tereddüt ediyorum ama sonra dayanamayıp pat diye saksı değiştirip yeni yerlerine koyuyorum ama başkalarına söylerken ne olur ne olmaz diye baharı bekleyin diyorum ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-11-2006
|
Alıntı:
Asagidaki numaralara tiklarsan 144. mesajindaki kaktuslerinin cinslerini ogrenebilirsin. 1 2 3 4 5 Saygilar, Düzenleyen uyar11 : 07-10-2007 saat 01:35 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Aşağıda fotoğrafları bulunan kaktüslerimin adlarını araştırdım. Bazı tahminlerd bulundum. Acaba bu tahminlerim doğru mu? Doğru değilse kaktüslerimin esas cins ve tür adını bilen arkadaşlar var mı? Açıklayıcı olması için her kaktüsün yandan ve üstten olmak üzere iki fotoğrafını veriyorum. Cins ve türleri hakkındaki taminlerim ise şöyle: 1A - 1B: Pachycereus pringlei olduğunu tahmin ediyorum. 2A - 2B: Cinsinin Ferocactus olduğunu tahmin ediyorum. Türü konusunda bir sonuca ulaşamadım. 3A - 3B: Ferocactus emoryi olduğunu tahmin ediyorum. (En sevdiğim kaktüsüm.) NOT: 3. Kaktüsün (3A - 3B) fotoğrafları bir sonraki mesajda... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
2A-2B icin buraya bakabilirsin. Saygilar. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Nevsune, mesaj 145 bir Mammillaria Elongata. Mesaj 144; Fotoğraf 3: Mammillaria Bocasana olabilir. Fotoğraf 4: Echinopsis Species olabilir. Diğerlerini bilmiyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2006
|
bu kaktüslerin isimlerini çok merak ettim |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2006
|
Çiçek açan kaktüsüm bu sene iyice coştu üzerinde sayısız çiçek torbası var ve 2 aydır sürekli açıyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2007
|
Zerrin hanım merhaba, kaktüsünüzün isminin latincesi yazılmış ama bu "leş kaktüsü" ismi bu çiçeğe yakışmadığından genel olarak " BOHÇA" adı ile anılır.( çiçeğini bohça gibi açtığı için ) Hoşçakalın. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Resimlerini gönderdiğim kaktüslerden 2 numaralı olanının bilimsel adının Ferocactus glaucescens olduğunu sevgili Uyar11'in yardımıyla öğrendim. Bu arada rastlantı sonucu, 3 numaralı kaktüsün Ferocactus emoryi değil de Ferocactus latispinus (sinonim: Ferocactus recurvus v. greenwoodii) olduğunu da keşfettim. Onlara elimden geldiğince iyi bakmaya çalışıyorum. Aslında kaktüsler öyle pek fazla bakım da istemiyor. Düzenli ve periyodik olarak yaptığım "fungusit", "oksijenli su" ve "aspirin + B vitamini" uygulamasının çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Kaktüs yetiştiriciliği ciddi derecede tiryakilik yapıyor. Şu andaki kaktüs ve sukkulentlerimin toplam sayısı 42. Yerim olsa idi sayıyı daha artırırdım. Bu arada senin kaktüs ve sukkulentlerin de çok güzeller ve çok iyi durumdalar. Gönderdiğin fotoğraflardan takip ediyorum... Bildiğim kadarıyla Ferocactus cinsinde yer alan kaktüs türleri (bazı örnekler dışında) genellikle tohumdan üretiliyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-09-2007
|
Kaktüsümün adını bilen var mı???
Herkese merhaba, Dün yeni bir kaktüs aldım. Rebutia arıyordum ama bulamayınca bu tür hoşma gitti. Birisi bana adını yazabilir mi acaba??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-09-2007
|
Echinocactus Grusonii
Bu da benim diğer kaktüsüm... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Bu minikleri bu gün aldım.Üzerinde yapışık çiçeklerii koparttım attım.O anda bir bayan alış-veriş sepetini doldurmuş bir çok kaktüsle kendisi söyleniyordu umarım evde çiçekleri dökülmez diye bende yanına gidip çiçekleri sahtee deyince ve birkaç ek bilgi verince bazılarını bıraktı.Gerçektende çiçekleri göz alıcıydı ama malesef büyüme noktalarına yapıştırılmış. Konu uzamadan sormak istediğim şu;bu yavrularımın ismi nedir? |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
kaktusunun cinsi, Mammillaria ernestii. Top seklinde olusuna aldanma, aslinda uzayan bir mammillariya cinsi. Herhalde ya tohumdan yetistirme **** tepesinden kesilmis yan surgunler vermis. Saygilar. Düzenleyen uyar11 : 10-10-2007 saat 21:36 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|