![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2010
|
Paylaşılan resimlere baktım ama hiç birini tam olarak benzetip emin olamadım. (232 nolu mesajdakine biraz benziyor gibi ama )Bu kaktüsün türünü bilen var mıdır? ![]() Notocactus magnificus nesli6 Sevgili nesli6 çok teşekkür ederim. ![]() Düzenleyen DilSe : 19-02-2011 saat 10:42 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-10-2010
|
DilSe;Paylaşılan resimlere baktım ama hiç birini tam olarak benzetip emin olamadım. (232 nolu mesajdakine biraz benziyor gibi ama )Bu kaktüsün türünü bilen var mıdır? ![]() Sayın Dilse, kaktüsünüzü Notocactus magnificus e benzettim. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-02-2011
|
sevgili malina cevabınızı ancak bugün gördüm.bu siteyi keşfettiğim için mutluyum.henüz 12 yaşındayım ama latinceye, tıpa,bitkilere ve kaktüslere olan merakım çok fazla ve bu konuda oldukça iyiyim.bu aralar familyaları latincelerini,türkçelerini ve belli başlı türlerini kapsayan bir ansiklopedi yazmakla meşgulüm. Düzenleyen kitapkurduşaire : 27-02-2011 saat 17:02 Neden: harf eksikliği |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu kaktüsün adını bilen varmı? ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Linkteki tüylüyü tanıyan var mı? http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=255 Austrocylindropuntia vestita forma cristata. sariefe Düzenleyen Orkun Kırcı : 06-03-2011 saat 17:10 |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-12-2010
|
Merhaba bu kaktusun türü nedir ve nasıl dikilmeli.Yaklasık 1 haftadır suda bekledı ve 5 gündürde susuz bekliyor. Tesekkurler ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın sevgice 1981 kaktüsünüz Opuntia humifusa. Diğer soruların yeri bu başlık olmadığı için cevaplarını özelinize yazacağım. Sadece okuyan birisi yanlış bilgi almasın diye belirtmem gerekirse; kaktüs çelikleri suya konmaz! |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-12-2010
|
Cok teşekkur ederim |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-12-2007
|
merhaba
Türkçe isimlerini biliyorum fakat latincelerinde sıkıntı çekmekteyim. şimdiden teşekkür ediyorum ve genel durumları fotoğraftan anlaşıldığı kadarıyla nasıl acaba. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaçsever
|
bunlarda devamı |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaçsever
|
çeşitlerimin bir kısmının genel görüntüsü ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
hepsi çok güzel ama euphorbia milli niz ayrı bir güzel maşallah,kendinize ait bir sayfa açıp tek tek sergileyin bence bizde mahrum olmayız bu güzelliklerden Düzenleyen yağ-mur : 28-04-2011 saat 02:10 Neden: eksik yazı |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaçsever
|
çok teşekkür ediyorum. çeşitlerimi biraz daha çoğaltıp sergilemeyi ondan sonra düşünüyorum. şuanda bu fotoğraftakiler bir kısmı hepsinin ayrı ayrı fotoğraflayıp aynı çeşitleride ayarlamam gerekiyor tabi aradan kaybolan olmazsa mesala euphorbia dan 2 adetti geçenlerde baya aramama rağmen 1 tanesinin olmadığını farkettim![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-11-2010
|
Yeni agavemin yanındaki davetsiz misafiri tanıyan var mı acaba? |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-11-2010
|
Ben de öyle tahmin etmiştim ama daha önceki sayfalardakilere fazla benzemiyor gibi... |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın selis kaktüsünüzün isminin Tunilla chilensis olduğunu düşünüyorum formundan dolayı pek emin olamadım. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaklaşık 10 yıldır çiçek açmayarak kaktüslerin çiçek açmadığını sanmama neden olan kaktüsümün adını artık öğrenme vakti geldi. Altından yeni sürgün de çıkıyor 3 sütun olunca çok güzel duracaklar. ama daha nasıl çiçekleri olduğunu görmedim hiç. Düzenleyen Heaven : 01-07-2011 saat 18:03 |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
iyi günler heaven bende de bu cinsten kaktüs vardı yaklaşık 15 yıl önceydi artık 3 metrelik çitalarla yukarı doğru bağlamıştım .bu kaktüsün kenardan filiz vermesini istiyorsanız yan bir şekilde dikmeniz gerekiyor tabi daha büyük bir saksıya çieçek açmasını istiyorsanız ne yapmalısınız biliyormusunuz.Dikenlerini yakmanız gerekiyor.Ben denemiştim o zaman gerçekten açmıştı çiçek çiçekleri de aynı bir gecelik prenses gibi renkteydi ve aynı onun gibi akşam açıp sabaha kadar tekrar soluyordu.Denemekte faydanız var zaten çakmağı bir tarafına tutunca hemen dikenler yanıveriyor ve dikenler bitince gövdesine zarar gelmiyor..Kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Çiçek açması için kaktüs dikenlerini yakmak
Alıntı:
bir çok katologa baktım ama teşhis edememiştim. Buradaki saksıyı değiştirip dar ve toprağı akvaryum kumu (silis kumu) ile karıştırıp diktim. Anlamadığım bir konu var. kaktüsleri yan nasıl dikeceğim. saksıyı yan mı yatırayım. Bu çok zor olacak. mantıklı gelmedi. Daha önce asıl bunların ana gövdesi kırılmış ve kırılan yerden 1 tane çelik vermişti. bu çelik zamanla çok büyüyünce yanına gömdüm. eski ana gövdeyi de dibinden kesip toprağa gömmüştüm o tutmadı. ama yerinden yine çelik verdi. Yakma işlemine gelince internette kaktüs yakarak çiçek açtırılmasıyla ilgili bir yazı bulamadım. Sanırım bir kaç uzmana da danışsam iyi olacak. Bir de hangi mevsimde yaktığınızı hatırlıyor musunuz. Diğer uzman kaktüslerin yorumlarını da bekliyorum. Siz bu konu da ne düşünüyorsunuz. Saygılarımla... Düzenleyen Heaven : 31-01-2012 saat 09:48 |
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-11-2011
|
Alıntı:
![]() Ne düşünülebilir? Canlılara eziyet başka tarifi yok benim litaratürümde, bırakın uygulamayı düşünülmesi bile korkunç ![]() |
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Alıntı:
Pes diyorum, yani sözün bittiği yerdeyim... daha fazla yazmayayım site yasaklar beni ![]() |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|