![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
agaclar.net
|
Bu etoburun türü nedir? (Sormadan önce ilk mesajı okuyun)
Sorular ve cevapların daha işlevsel olması için bazı kurallara uyulması iyi olacak diye düşündük. Böylece, sadece bilgilerinizi tazelemek için bakarken ya da bitkinizi bulmaya çalışırken, fotoğraf ile isimleri aynı mesaj içinde göreceksiniz. Hangi mesajda, hangi soruya cevap verilmiş bulmaya uğraşmayacaksınız. Sorularına cevap alanlar, mesajlarında tekrar bir düzenleme yapmak zorunda kalacaklar ama bunu bir angarya olarak göreceklerini sanmıyoruz. Teşekkür ederiz. Soru sorarken dikkat etmeniz gerekenler: 1. Her mesaj alanında, sadece bir bitki adı sorunuz.Cevaplarken dikkat etmeniz gerekenler: 1. Sadece emin olduğunuz durumlarda cevap yazınız. Yanlış cevaplar verdiğinizi farkettiğiniz zaman, bu bölümü sadece izlemekle yetininiz.Önemli: 1. Bu kurallara uymayanların yazıları silinir, ısrarla uymayanların üyelikleri engellenebilir. 2. Bitki fotoğrafları, (sonradan eklenmiş isimleriyle birlikte) dışındaki mesajlar, daha sonra silinecek ve arananların takibi kolaylaştırılacaktır. 3. Soru takıları ayrı yazılır. Bu nedenle "Bu bitkinin adını öğrenebilir miyim?" yazarken dikkat edin. Hiç olmazsa burada, öğrendiğiniz bilginin karşılığını böyle ödemiş olursunuz ![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-12-2012
|
Cok değişik ve hoş bir bitki... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-09-2011
|
Merhabalar ekim 2012'de ektiğim vft lerden iki tanesi diğerlerine hiç benzemiyor. Aldığım satıcı tohumların türü hakkında "şansınız varsa nadir türler çıkabilir, böceklerin ne yapacağını tahmin edemezseniz" demişti. Kırmızı çerçeveli olanlar diğerlerine göre epey ufak, kapanlarıda 1mm bile yok, biraz da kahverengi sanki kuruyor. Aynı yaştaki diğer vft ve drosera binata'ların yanında ne kadar büyük kaldığını görebilirsiniz. Bu cücelerin türü hakkında bilgi verirseniz sevinirim. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Satıcının böcekleri baya güzel çalışmış. Üst resimdeki işaretli alanda gösterilen bir nepenthes türü sanırım. Alttaki de nepenthes olabilir ama tam çıkaramadım. Bir süre burada kalabilir ama nepenthes vft ile aynı ortamda uzun süre yaşayamaz. Bu arada nepenthesleri çimlendirmekte zordur buda ayrı bir başarı. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-09-2011
|
Alıntı:
, şu anda yeni çimlenen nepentheslerim var onların yanına aktarırım.![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-05-2013
|
Venüs Mü Değil Mi ?
abilerim ben 2 senedir venüs yetiştirmeye çalışıyorum yurt dışından tohum getirtiyorum ekiyorum aynen fotoraftaki gbi yaprak çıkıyor bunun cinsi ne bilen var mı acaba |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|