![]() |
|
![]() |
#31 | |
Kaybettik...
|
Alıntı:
Gorgonias'ın boyu nedir yani adult bitki mi? fiyatını söylerseniz özelimden bir de dentata da bulursanız ona da talibim onu da mümkünse beraber getirmeye çalışalım. saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-10-2006
|
Erkan Bey, Roridula Gorgonias 10-12 cm boyunda yetişkin bitki. Sizin için bir tane ekliyorum listeye. R. Dentata için de bekleme listesine (benimle birlikte) katıldınız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Ağaç Dostu
|
Hımmm 2007 için dileklerimden biri kabul olmak üzere galiba ![]() -------------------------------------------------------------------- Meşhur roridula için biraz fikir alışverişi yapalım derim. 1-R.Dentata nın R.gor. a göre 2 kat hızlı büyüdüğünü biliyorum...bundan başka sizce bu iki etoburu kıyaslarsak birbirlerine göre artı ve eksileri nelerdir? 2-roridula üzerinde gezen arkadaşları olmayacağına göre ;Bu bitkilerin çok daha iyi gelişmesi için yapraklarına sıvı nitrojen ve fosfat verilmesi tavsiye ediliyor ne dersiniz?Yurt dışında böyle bir sprey gübre olabilir mi? 3-Bu dondurucu soğuklarda bitkiler yollarda sağlam gelebilecek mi? 4-Fiyatlar için özel mesaj atarsanız sevinirim.. 5-Roridulanın drosera capensis gibi kolay bir bitki olmadığını biliyorum..roridula alacakların mutlaka uyması gereken 3 kuralı buraya yazarmısınız? 6-Cevaplar ne olursa olsun (fiyat ta uygunsa) R.Dentata için beni de listeye ekleyin lütfen ![]() . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 | ||||
Ağaç Dostu
|
Sayın denizakvaryumu, cevaplar aşağıda: Alıntı:
Alıntı:
Sprey'den kastınız aerosol tipi ürünlerse kesinlikle uzak durun derim, dededen kalma fıs-fıs 'filit' en iyisi. Alıntı:
mesaj kutunuzu kontrol ediniz Alıntı:
- bol hava akımı - (bu bütün bitkilerde geçerli) huzur, ya da bir diğer deyişle bitkiyi aşırı ilgiden öldürmemek OK |
||||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Ağaç Dostu
|
Roridula Dentata isteyenlere ikinci bir duyuru: Bitkiyi buldum, ama hava şartları yüzünden bahara kadar beklememiz gerekecek. Doğası gereği sadece elden teslim yapabiliyorlar, ben de öyle yapacağım tabi. €80 - €100 arası bir fiyat söz konusu, hala ilgileniyorsanız lütfen haber veriniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn dortyuz Roridula dan bir tane de benim için ekler misiniz?Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Ağaç Dostu
|
http://www-cp.stech.co.jp/cp/article...R-dentata.html doğadaki RD...ler http://davesgarden.com/pf/go/100272/index.html biraz daha bilgi.... bu linkler tohumdan çıkarmaya yardımcı olabilir http://www.cpukforum.com/forum/viewt...+ge rminating http://www.cpukforum.com/forum/viewt...ridula+dentata http://www.cpukforum.com/forum/viewt...ridula+dentata Erkan hocam ağaçlar net e-dergi nisan sayısında roridula açıklamalarınızı bekliyoruz..Bu konuda Almanca kaynak oldukça fazla ve güzel çalışmalar var ...ancak bizde Almanca yok... . Düzenleyen denizakvaryumu : 15-06-2007 saat 13:13 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Ağaç Dostu
|
Roridula meraklıları, Roridula Dentata beklerken mevsimi kaçırmayalım. Önümüzdeki hafta toplu bir sipariş vereceğim, içine isteyenler için Roridula Gorgonias da ekleyebilirim. Fiyat 70 Euro. İlgilenenler lütfen benimle temasa geçsin. Sadece Roridula Gorgonias değil istediğiniz diğer etobur türlerini de siparişe ekleyebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn Dortyuz ben daha önceden böyle bir talepte bulunmuştum, ancak Sn. Praecox ile yaptığım görüşmeler neticesinde bu isteğimden vazgeçtim. Bilginiz olsun diye söyleme gereğini duydum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Ağaç Dostu
|
10-12cm kadar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
RD gelecekse, RG listesine beni almayın lütfen... 2- bir adet de, Brazilian Grass Sundew: Drosera graminifolia http://www.cobraplant.com/tropicalpl...minifolia.html listeye eklerseniz sevinirim. . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Denizakvaryumu, Roridula Dentata'nın geleceği kesin, fakat zamanı belli değil. Önümüzdeki baharı da bulabilir zira bağlantımın elinde çok az sayıda var ve bunlar tohumdan yetişmiş. Söylediği kadarıyla bu sene de hareket ettirmek için çok erken. Drosera graminifolia'yı bu siparişe ekleyemiyorum ne yazık ki, bu bağlantım yetiştirmiyor malesef. Onun yerine Sarracenia'larınızla birlikte rahatlıkla yetiştirebileceğiniz bir Drosera Filiformis önerebilirim, ya da Drosera'ların kralı Drosera Regia. Kararınızı verdikten sonra lütfen benimle özel mesaj yoluyla temasa geçiniz, banka hesap numaramı vereyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bu durumda RD yi beklemek istiyorum.(RG iptal) Drosera Regia için çok zor denildiğinden bu bitkiyi tercih etmedim. Drosera filiformis de ,sarr.lar gibi kış uykusu istiyor bu sene kış uykusundan şans eseri sarr.larım kurtuldu yine de bir tanesini kaybettim..Kış uykusu işini çözene kadar dormansiye giren bitkilerden uzak duracağım..Bu nedenle D.graminifolia istemiştim... Özetle;Roridula Dentata beklemeye devam... . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2006
|
hala bekliyormusunuz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2006
|
dortyuz arkadaş söz verdiyse yerine getirir daha önce sağolsun yardımcı olmuştu bana birçok konuda..ben de araştırmalarıma başlayayım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Ağaç Dostu
|
kolay gelsin...umarım iyi haberler gelir. Türkiye de şu anda roridula dentata hiç kimsede yok. Roridula gor. ise praecox hoca da var. Ancak RG nin formu RD gibi güzel değil ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Ağaç Dostu
|
Birkac baglanti kurdum konuyla ilgili cevap alır almaz sizlere dentata temini ile ilgili bilgi aktaracağım. Ayrıca arzu edilirse tohumdan yetiştirme konusunda bir makale buldum. Yazan kişi Güney afrika'dan tohumları temin etmiş ve kendi çapında denemeler yapmış. Yayın tarihi 2003 ancak faydalı olur derseniz çevirisi üzerine çalışabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Kaybettik...
|
Isı ile çimlenme gösteren tohumlarda sadece roridula'larda değil diğer bir dizi güney afrika ve avustralyalı bitkilerde de böyle olanlar var olduğundan bu tür. emsal teşkil edebileceğinden tercümelerinizi ve bilgilerinizi forumda paylaşmanızda faydalı olur kanısındayım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Ağaç Dostu
|
çalılık yangınların bol olduğu iklimlerde görülen tohum çimlenme davranışları gerçekten ilginç. Isı ve/veya yanma sonucu oluşan kimyasallar tohum çimlenmesinde büyük rol oynuyor. Bu işlemi simüle etmek için yanma kimyasalları emdirilmiş duman diskleri satılıyor fakat çimlenme garanti değil. Saksıların yüzeyinde kuru çalı yakarak yangın simülasyonu yapanları bile duydum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Ağaç Dostu
|
Baglanti kurdugum kisilerden biri bugun cevap verdu ve Roridula dentata tohum olarak gonderebilecek. Adres bilgilerimi gonderecek kisiye verdim. Elinde gonderebilecegi sayiyi yazmamis o sayiyi da alinca kac adet oldugunu ile ilgili sizleri bilgilendirecegim. Ancak simdiden arzu edenler guncel olarak isteklerini burda listeleyebilirse cok daha sistemli bir sekilde halletmis olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-03-2007
|
Taliplisi çok olur bu tohumların, fiyatınıda belirtirseniz seviniriz. Ben adayım tohumlara. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Ağaç Dostu
|
acikcasi bana bir fiyat soylenmedi. yollayan kisi kendi elinde bulunanlardan gondericegini soyledi ama turkiyedeki fiyat ile onun soylecegi fiyat degisiklik gosterirmi. tohum fiyatlari hakkinda hic bilgim yok o acidan. Sn. praecox mutalaka bilgilidir. o yuzden makul olabilecek fiyatlari soylersek bende ona gore bu fiyattir verebilecegimiz diye mail atarim. gonderen kisi bu isin ticaretini yapmiyor sonuc olarak. ama bedava da olmaz diye dusunuyorum. bu konuda tecrubeli olanlar bir fiyat olustururlarsa herkese uygun olabilecek daha iyi olur diye dusunuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Kaybettik...
|
Burda değinmek istediğim fiyatı ne olursa olsun ister ucuz ister fahiş. yalnız vft de takribi %40 oranlarında (Hatta bazen veya genelde daha düşük) çimlenme gerçekleşir iken bu çok değişik çimlenme şartları gerektiren, sayın dortyuzun de değindiği fire stratification denen çimlenme metoduna gerek duyan bu tohumla bana göre dahi tam bir macera. bir tür c...l tropy chalange gibi bir şey ve ben bunu yeni baştan yaşamak istemiyorum. o bakımdan tohuma talip değilim. buna talip olanlara da mani olmıyayım. benim bu çimlenme ile ilgili paylaşabileceğim müspet ve menfi bir bilgim yok. deneyenler sonuçları ile paylaşırsa da sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|