![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | ||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2011
|
Alıntı:
Alıntı:
|
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2013
|
teşekkür ederim,elinize saglık,yalnız zehirli bir tür degil,kanımca,ballıbaba zehirli degil,diye biliyorum.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-07-2013
|
Kocaeli / Derince / Çenesuyu bölgesindeki bir tepede buldum. Sürünücü bir bitki. Ne olduğunu bilen var mı? ![]() Düzenleyen DriffitAstymore : 03-07-2013 saat 21:32 Neden: Resim boyutu değiştirildi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-04-2012
|
Selamlar. Bahceme cok miktarda farkli tohum ektim. Bazilari cikti, bazilarida cikmadi. Bir yerde asagidaki bitki cikti. Tuylu ve yumusak yapraklari var. Ektigim tohumlardan olabilir mi diye sokmedim. Alman papatyası tohumu,melissa tohumu (oğul otu) tohumu,miskotu (ayvadana) tohumu, ve kekikotu yabani mercanköşk tohumu ekmiştim. Yardimci olursaniz cok sevinirim. ![]() Düzenleyen aigneis : 08-07-2013 saat 21:16 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben pembe kırmızımsı olanları tohumdan yetiştirmek istemiştim. Çimlenmelerine rağmen öldüler. Doğal ortamda bulursanız sarı ve beyazın çeşitli varyetelerini biraz almanız yeterli. Kışın ölmezler. Her yıl çıkar dururlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-04-2012
|
Alıntı:
Beyaz Civanperçemi bende var. Geçen sene tohumlarını saksıya ekmiştim. Ama 50 metrekareyi kaplayacak kadar tohumu küçük bir saksıya ektiğim için başarılı olmaz düşüncesiyle hiç bakmadım. Ankara kışını karlar altında dışarıda geçirdi. Baharda bahçeye aldım ve çoştu. Her sabah çiçek ve yapraklarının çayını içiyorum. Ben kestikçe o yeni çiçekler açıyor ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
|
Hmm ondandır tabi ki. Çok farklılık gösteriyor yabani türler. Ama kurutunca ortaya çıkan bir özelliği de olabilir ayrıntılı bilgiye sahip degilim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2012
|
![]() Bu bitkinin adını öğrenebilir miyim acaba ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2012
|
![]() Bu ağaç mı, bitki mi, ismini öğrenebilir miyim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
it üzümünün meyveleri zehirlidir,yaprakları haslandıktan sonra ,yenir,sirkende lezzetli,ıspanaktan on kat faydalı bir ottur,yaprak nezik yerleri haslanarak yogurtlu,ister,yumurta,sogan,kavrularak yenir.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2007
|
Bolu yöresinde bulunan dikenli bir bitki acaba nedir diye merak etmekteyim Eryngium giganteum Teşekkürler 'Jineop' Düzenleyen nrş : 29-07-2013 saat 10:27 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
boga dikenine benziyor.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Eryngium giganteum, at dikeni Düzenleyen jineop : 28-07-2013 saat 19:40 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
birisi peygamber,dikeni,at esek dikeni,diye anılan karaciğer dostu bir bitki ![]() diğeride,kas kramp gibi birçok sorunu çözen boga dikeni,hangi daha çok benziyor,siz karar verin.... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
evet aynen,çok ismi var,yöresel olarak ,genelde devedikeni,peygamber dikeni olarak aranırsa çıkıyor,yazın belli bir ayından sonra o kafalardaki,tüyler uçar,ve o tohumları, kuşlar yer,ve yere saçılır,eger o tohumlardan toplayabilrseniz,zamanında davranıp,karaciger için kaynatıp,çayı içiliyor,karaciger yenileyic,tazeleyici birçok etkisi bulunan sıfalı bir bitkidir... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
bu bitkiyi çok merak ediyorum,adı nedir..... ![]() aynı küçük baldıranı andıyor,ama o degil, küçük baldıranda budur... ![]() ama gerek yaprakları gerekse kokusu birbirinden farklı,ben ilk resimdekini soruyorum.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Eryngium campestre
Pembe olanı Onopordum sp. diğeri Eryngium campestre (kırsenet) dir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tarak otunu eskiden tarak olarak kullanılıyormuş. Tabi saç için değil. Kendir vs. iplik için sanırım kullanıyorlarmış. Türkiye'de beyaz çiçeklisi var. Yurt dışında morumsu çiçeklisi de var. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Dipsacus laciniatus
Bitkiniz Sayın Jineop'un dediği gibi sepaller (taç yaprak) yola çıkarak, Eryngium giganteum değil, Dipsacus laciniatus (Fesçitarağı) olduğunu görürüz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2007
|
Yine Bolu'dan , evimin yakınındaki bir dere kenarından . (Aslında sarıkantaron olmasını çok isterim ![]() lysimachia vulgaris teşekkürler ''jineop'' Düzenleyen nrş : 29-07-2013 saat 10:09 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-08-2013
|
Bu bitkinin ismi nedir?
Ayrıca bitki yan yatmaya başladı, kökü saksı dışına çıkma yapmış. Acaba Daha büyük saksıya mı geçmeliyim? Selam ile... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-12-2009
|
Avize çiçeği (Yucca filamentosa) olabilir. Ortam yeterince aydınlık değilse pencereye doğru yönelir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Bu meyve midir?
Bahçe kenarında her sene kendiliğinden çıkan yaprakları kabağa meyvesi kavuna benzeyen bu bitki nedir. Bu bir meyve ve ya sebze ise yenilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|