![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2013
|
Alıntı:
mercurialis annua ailesinden..... Hayvanlarn lm zehirli fesleen otundan MI ! |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
|
Bu yabani bitkinin adı nedir?
Bu halde doğada buldum. internetten bakmaya çalıştım ama fotoğraflar genelde çok yakın olmadığı için, yaprak detayı belli olmadan tam tür belirlemek çok zor. Ayrıca internette bulunan fotoğraflar dünyada bulunan bütün eğrelti otlarını içeriyor, veri tabanında eğrelti diye arattığımda sonuç gelmedi. turkiyebitkileri.com'a baktım ancak emin olamadım. Bu bitki Beşiktaş Yıldız Parkı'nda doğal olarak yetişiyor. Bitkinin sapı aşağı doğru siyahlaşıyor ve kökten şeffaf-yeşil, uçları kendi içine kıvrık yeni sürgünler(doğru tabir mi bilmiyorum) çıkıyor. Cevabınız için teşekkürler. Düzenleyen fcı : 22-06-2013 saat 16:10 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dryopteris arguta olabilir, emin değilim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
|
RE: Jezebel
Cevabınız için teşekkürler. Dryopteris arguta fotoğraflarına baktım, bazılarında benziyor gibi ama kesinlikle emin olmak gerçekten güç.Burada belirtildiği üzere bu türün görünüşü bireyden bireye biraz değişebiliyormuş ve Kaliforniya'ya özgüymüş. Ben aslında soruyu sorarken yerel bir tür olabileceği ihtimaline karşılık "Bu bildiğin bizim Halep Karası yahu." gibi hızlı bir cevap alabilirim diye ümit ediyordum. Bitki şu an Yıldız Parkı'nda doğal haline bırakılmış bölümlerde kendinden yetişiyor; ancak zamanında dünyanın herhangi bir yerinden özellikle getirilip yayılmış olma ihtimali de var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Kemalpaşa-Torbalı duble yolu kenarında nadir rastladığım bir çiçekli çalı görünümlü bu bitki nedir acaba ..? Saygılar. Mayıs ayında dikkatimi çekmişti bugün itibarıyla (26 Haziran 2013) 'da aynı görünümünü muhafaza etmekte.. Medicago sativa (Yonca) Düzenleyen edis2209 : 29-06-2013 saat 00:40 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
arkadaşlar,bu bitkinin adını arıyorum.... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|