![]() |
|
|
|||||||
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#3 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Araceae yani yılanyastığiller familyasından Manisa TUBİVES te iki tür var. Arum elongatum ve Dranculus vulgaris Sevgiler ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İyi de bunu ben ekmedim, bir kır bitkisi. Unutma beni çiçeği, kendiliğnden yetişir mi? |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-10-2012
|
ARİSARUM VULGARE Teşekkürler Sayın;jineop Manisa-Osmancalı-Yunt Dağları yabani bitkilerinden(1.fot.); Yaprakların altında toprağa yakın kısımdaki oluşum(2.fot.); Bu etobur bir bitki olabilir mi? Adı nedir? Şimdiden teşekkürler. Düzenleyen feyziuslu : 12-04-2013 saat 16:53 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
Arisarum vulgare |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Aristolochia sp. (Arisarum değil) |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Ballıbabagiller Ajuga reptans - sürünücü mayasılotu cemo Haftasonu kırlarda gördüğümüz, ballıbabagillerden diye tahmin ettiğimiz bu yabani bitki nedir ? Düzenleyen syuksek : 15-04-2013 saat 09:49 |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-06-2010
|
birkaç önceki fotoğraftada vardı bu bitki. çok kötü bir kokusu var. çiçeği çok ilginç. ikinci fotoğrafta çiçeğin kesiti görülüyor. çiçek içindeki kıllar tek bir yöne gidişe imkan veriyor. içeri giren böceğin dışarı çıkma şansı yok. benim bu şekilde kopardığım tüm çiçeklerin içinden sinek, yabani arı vb. gibi böcekler çıktı. ama kokosu çok kötü. bu sinekleri çekende bu kötü kokusu sanırım . ama içeri bir girdikten sonra dışarı çıkmaları imkansız. bunun bitkiye ne gibi faydası oluyor bilemiyorum. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-06-2010
|
Bu bitkinin adı nedir. Yaban domuzları çok seviyor bunu. arayıp bulup topraktan söküp kökünü yiyorlar. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-04-2011
|
KÖPEK ÜZÜMÜ Solanum nigrum Ekmedim ancak saksıdan çıktı... Bu yıl 2 yaşında. Suyu çok seviyor, sıcağa ve soğuğa dayanıklı. Çiçekler sonradan siyah küçük meyveciklere dönüyor, yenilir mi bir fikrim yok. Toplam bitki boyu şimdilik 30 cm kadar, geçen yıl daha da uzundu üst tarafları kurudu. Ot mudur? Ya da adı nedir? Düzenleyen ağaçperver : 03-05-2013 saat 14:19 |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Yer : Nif Ovası Tarih : 20 Nisan 2013 Kemalpaşa,İzmir Nif ovasında bir bahçe içerisinde 2-3 ayrı yerde gördüğüm bu bitki nedir acaba..? Saygılarımla Leontice leontopetalum - Kırbaş Sn. herbaryum Çok teşekkürler. Düzenleyen edis2209 : 22-04-2013 saat 10:01 |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Leontice leontopetalum - Kırbaş |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-04-2011
|
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Yer : Kemalpaşa-Nazarköy arası Altın Koza siteleri civarı yol kenarı Tarih : 04 Mayıs 2013 Kemalpaşa,İzmir Yol kenarında çıkmış oldukça minik bir yapıya sahip bu bitki/çiçek nedir acaba ? Saygılarımla, Ziziphora sp. Sn. herbaryum çok teşekkürler. Düzenleyen edis2209 : 06-05-2013 saat 12:34 |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Ziziphora sp. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2010
|
Bugün yaptığım dağ yürüyüşünde kayanın dibinde gördüğüm bu bitki çok ilgimi çekti. İsmini bilen var mı? |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-03-2010
|
Ormanda mantar ararken rastladım ilgimi çekti.Yaprakları resimde de görüldüğü gibi çok ince ve hoş görüntüsü var.Kokusu baharatımsı gibi.Tanıyan var mı? |
|
|
|
|
|
#28 |
|
|
Foeniculum vulgare olabilir. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-03-2010
|
Foeniculum vulgare değil sanırım.Yaprakları ve çiçekleri çok benziyor ama kök sistemi aynı değil.Kökleri daha ince ve derine gidiyor.Hatta küçük bir örneği elimdeki çakıyla kazarak çıkarmaya çalıştım ama kökler derine gittiğinden çıkaramadım.Köke yakın kısımdan koptu.Evde suya koydum canlılığını koruyor.Çimlenme olursa saksıya ekicem.Resim çok net değil ama görüntüsü gerçekten hoş. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Yer : Kemalpaşa-Torbalı karayolu Çiniliköy civarı ana yol kenarı. Kemalpaşa-İzmir 23 Nisan 2013 Bitki nedir acaba..? Saygılar. Vaccaria pyramidata Arap Baklası, İnek Otu, Ekin Ebesi Sn. herbaryum çok teşekkürler Düzenleyen edis2209 : 29-04-2013 saat 10:05 |
|
|
|
![]() |
|
|