![]() |
|
![]() |
#601 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Alıntı:
![]() Kış yasemini (Jasminum nudiflorum) olabilir ama: Dediğim gibi çiçekleri hiç anlayamadım. İkinci resimde altlardaki çiçekler ise yasemine hiç benzemiyor ![]() Daha net bir fotoğraf var mı? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#603 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ama bana sanki üstte görünen ağaçlar mavi ladin gibi görünmedi. Yaprakların üstteki ağaçlara ait olduğundan emin misiniz? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#604 |
Ağaç Dostu
|
Sayin Sakaki, evet ikiside ayni agac, ilk fotografi uzaktan, 2. yi de agacin yanina gidip cektim. O gun hava kapali ve pusluydu belkide o yuzden fotograflar farkli gibi gorunuyor. Kozalaklari ince uzun olup 9-10cm. civarlarindaydi. Düzenleyen Tohumcu Nılgun : 12-02-2013 saat 20:49 |
![]() |
![]() |
![]() |
#605 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-07-2010
|
Nilgün Hanım fotoğraftaki ağaç Mavi Ladin ağacıdır. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#606 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
(Tohumunun fotoğrafı var mı elinizde - tam türünü tahmin için?) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#607 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-01-2010
|
![]() Sn.Lunaaa elinizdeki meyveyi kesmeye çalıştığınızda aşırı kıvamlı ve neredeyse çam ağacı salgısı gibi yoğun bir balzamik sıvıyla cebelleşmek zorunda kalacaksınız. Kestiğiniz bıçak ya da alette malesef kullanılmayacak duruma gelecek ve yapış yapış bir hal alacak. Ellerinize bulaştırmanızı ise hiç tavsiye etmem, zira çıkarması oldukça güç. Kolay gelsin.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#608 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#609 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-07-2010
|
Nilgün Hanım fotoğrafını gönderdiğiniz ağacın türü ELWODİ diye geçer. Mazı türlerinde olduğu gibi bir gelişim gösterir. Daha çok top mazıya benzer gelişim gösterir. Fazla boylanma gösteremez, enine ve boyuna bir gelişimden bahsedilebilir. Orman olarak fazla rastlanmaz, peyzaj amaçlı kullanılır. Bahçe sınırlarını belirlemek için, set oluşturmak için kullanılabilir. Çok hoş bir görünüm ve gelişim gösterir. Birden fazla gövde oluşturabilir. Herdem yeşil kalır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#610 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-02-2013
|
Ağlayan çam (Pinus wallichiana), çamgiller (Pinaceae) familyasına ait süs bitikisi olarak değerli olan bir çam türüdür. Yaprakları önceleri mavimsi parlak sarı-yeşil, sonraları kirli sarıya döner ve aşağı doğru püskül gibi sarkar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#612 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Bu limon fidanını annemin bahçesinden 2 ya da 3 bahar önce alarak sakısya geçirdim. Kiracıları saksı ile almışlar, aldıkları zaman üzerinde limon varmış, sonra bahçeye dikmişler o zamandan beri limon vermemiş ve bahçede harap olmuş. Özellikle geçen bahar ile birlikte iyi bir mesafe aldık, yapraklandık, yeni gürbüz bir sürgün bile büyüttük,bu sene çiçek açmasını umuyorum. Ama türü hakkında hiçbir bilgim yok, bana limonumun hangi cins olduğunu söyleyebilir misiniz ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#613 |
Ağaç Dostu
|
Begonvil |
![]() |
![]() |
![]() |
#614 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Meyvesini hiç göremediğim minik dikenli limonumun cinsini hala merak ediyorum, bkz. 100 nolu mesaj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#615 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğraflardan çok net çıkaramamakla birlikte eğer yeşil sürgünler dallar dört köşeli ise çalı formlu bir bitki olan jasminum primulinum - sarı yasemin olabilir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#618 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#621 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-02-2013
|
Cupressus Macrocarpa Goldcrest, Limoni Servi Olabilir mi ? (Referans : Google) |
![]() |
![]() |
![]() |
#622 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saygılar. |
|
![]() |
![]() |
![]() |