![]() |
|
![]() |
#241 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-04-2009
|
Arkadaşlar bu bitkinin adını bilen var mı? |
![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2009
|
Eklediğiniz resmi çok önceleri ben yüklemiştim foruma, resim bana ait ![]() Bende merak ediyorum ama yabancı kaynaklarda Elephant Ear diye geçiyor... Sanırsam Alocasia hybridi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Ağaçsever
|
Sayın Zafer İnandıklı ne yazıkki bu bitki Fil Kulağı değil. Fil Kulağı bitkisinin yaprakları bununkinden çok küçük takriben el kadar. Bu bitkinin yapraklarına bakarsanız resimde arkadaki sandalye ile kıyaslarsanız oldukça büyük ve genelde 3 yapraklı oluyor. Bitki yaşlandıkça bedeni de kalınlaşıp odunsu bir yapı alıyor. Bitkinin ismini bilmediğimden farklı resimlerini de bulamadım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-03-2010
|
Bu bitkilerin türü nedir?
merhaba, ekteki bitkilerin türlerini öğrenmek istiyorum. ilk ağaç için dracaena marginata olabilir diyorum fakat tam emin olamadım. teşekkürler ![]() ![]() ------------------------------ ![]() http://i1003.hizliresim.com/2010/3/8/4868.jpg http://i1003.hizliresim.com/2010/3/8/4883.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#248 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İlki Dracaena marginata. İkincisi Areca Palm. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-03-2010
|
Merhabalar ; ben sıtenızde cok yenıyım sızden bır konuda yardım rıca edıyorum. Bızım bır bıtkımız vardı kısın yaprakları tamamen dokuluyor, yazın mayıs dedı mı yaprakları acıyordu gorunum olarak kaladyuma benzıyor cok. Pembe buyuk kalp gıbı yaprakları vardı ama cıcegımızın en onemlı ozellıgı yaprakları damla damla terlıyordu sankı aglıyor gıbı. Sonra öldü. Sımdı ben yıne bu cıcegı bulmak ıstıyorum ama bulamıyorum yardımcı olabılır mısınız eger bulabılırsem cok mutlu olacagım |
![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-06-2005
|
Arkadaşlar Bu Bitkinin Adı nedir?
Bitki tanımlama |
![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-09-2009
|
bu çicegin adı ne sizce
bu çicegin adını bilen varmı sivasta tokatta yetişiyor köyde daglarda ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-09-2009
|
Lütfen, bilen yok mu? Düzenleyen gece : 19-01-2011 saat 22:21 Neden: Üç sözcük, dört imla hatası! İtalikle işaretlendiler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Ağaçsever
|
Teşekkür ederim Sayın Herbaryum. Daha önce de bir arkadaş Fil Kulağı demişti araştırdım yaprakları küçük diye benzetememiştim şimdi latince isminden araştırınca ikna oldum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-07-2009
|
Likapa yabanmersini değilmi bu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-03-2010
|
bende evde tüm yapraklarını dökmek üzere olan çiçeğin adını öğrenmek istiyorum ama nasıl fotoğraf ekleyeceğimi bilmiyorum ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#261 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Foruma fotoğraf nasıl yüklenir? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Ağaçsever
|
Bu meyvayı tanıyan varmı yardımcı olurmusunuz
Bu meyvanın ne olduğunu ben anlamadım kokusu elmayı andırıyor çekirdekleri biraz benziyor ama farklı bir şey Meyva yenebiliyor ![]() ![]() Düzenleyen Sevilay : 25-03-2010 saat 17:07 Neden: Fotoğraflar foruma yüklendi |
![]() |
![]() |
![]() |
#266 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Ölmezçiçek sanırım ![]() ![]() Papatyagiller familyası ndandır. Diğer adları Altın başak. Altın otu, Arı çiçeği, Boz oğlan, Herdemtaze, Kovanotu, Yayla çiçeği, Yayla gülü. 20-60 cm boylarında, tüylü yapraklı, sarı çiçekli, çok yıllık, otsu bir bitkidir. Grimsi yaprakları küçük ve incedir. Nisan-mayıs aylarında altın sarısı küçük çiçekler açar. Bunlar küçük başlar halinde bir araya gelmişlerdir. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|