![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-12-2012
|
Kokarağaç olabilir. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2012
|
![]() ![]() Dün parkta görüp yeni sürgünlerinden aldığımız bu bitkinin adını bilen varsa çok sevinirim. adı Abutilon Pictum "Thompsonii imiş |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
Merhabalar, Aşağıdaki bitkiyi tanıyanımız var mı acaba, Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
Sayın turkankaragöz resmini eklediğiniz bu bitki Abutilon Pictum "Thompsonii değil. Birbirlerine çok uzak bitkiler. Resimdeki bitki her yerde gördüğüm bir bitki. Sanırım (Akuba) Aucuba Japonica olmalı. Vakti geldiğinde çiçeklenip küçük kırmızı teneler oluşturuyor. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Muhtemelen kokarağaç. Çok çabuk bir şekilde büyüyor. Yapraklarına elinize sürdüğünüz zaman kötü bir kokusu olduğunu hemen anlarsınız. Bahçeye dikmenizi tavsiye etmem. Sonbaharda gelişebileceği uzakta bir yere dikin isterseniz. Çok çabuk şekilde diğer bitkilerin zararına gelişiyor. Rüzgar estiği zaman kötü kokular gelebiliyor. Sivrisineklerin gelmesine karşı kullanılabiliyormuş. Kabuğunu kaynatıp parazit giderici olarak kullanılabiliyor. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Adalet Ablacığım, sizin bitkinizi ben de kokar ağaca benzettim. Bizim sokakta da bir ağaç var, her yerde çıkıp duruyor uçuşan tohumlardan böyle fidancıklar... |
|
|
|
![]() |
|
|