![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Servi/Selvi ağacı (Muhtemelen Akdeniz Servisi) |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
İyi gelişemediğinden belirlemek zor olabilir. Ama bence daha çok kamelya ya benziyor |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-04-2012
|
Sayın Jineop ,teşekkür ederim ben de öyle düşündüm **** bambu palmiyesi diye bir bitki var o da olabilir diyebilirim ancak emin olamıyor insan.. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Bu sene site bahçesinde yeni gördüğüm bir çiçek var.. Hemen hemen 1.5 aydan beri bembeyaz..Sanırım kış bastırana kadar da öyle kalacak.. Aşağıdaki çiçeğe çok çok benzettim ama yine emin olamadım.. http://www.agaclar.net/forum/854228-post809.htm Üçüz Çiçeği / Alacalı Sütleğen (Euphorbia Marginata) mı bu acaba, yoksa farklı bir tür mü? Üstlerinde bol tohum var..Beğenilir bir türse ''tohum takas etkinliğine'' dahil edeceğim.. Teşekkür ederim yanıtlayanlara.. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu çiçekler Cosmos sp. olmalı. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-04-2009
|
yardımınız için teşekkür ederim sn.neyran |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2011
|
Sevgili neyran, bana çiçeklerinin beyaz olduğu söylenmişti.Ben çiçeklerini görmedim. Mor renkli iseler 'Blue Ginger' adlı bitkinin çiçeklerine google'dan bakarmısınız. Yaprakları çok benziyor. Eğer çiçekler de aynıysa bitkilerimizin adını beraber öğrenmiş oluruz ![]() İnternet'ten çiçekli bir fotoğraf koydum. Çiçekleri böyle mi? Düzenleyen Güzin Çakar : 07-10-2012 saat 10:08 Neden: İki mesajı birleştirme |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaçsever
|
çiçekleri bu bitkiye benzemiyor..tomurcuk gibi açıyor top top..ve küçük küme halinde..en iyisi açtıkları zaman tekrar ekleyelim resimlerini..siz de eklersiniz..blue ginger ın yapraklarına çok benziyor ancak biraz daha ayrıntılı bakınca farklı oldukları anlaşılıyor ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
|
Sayın Gçakar,Dracena sanderiana olma olasılığı yüksek diyorum..şans bambusunun saksıdaki hali yani.. |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
En kısa zamanda anaç bitkilerin fotoğraflarını ve benim köklendirdiklerimin yanyana fotoğraflarını koymaya çalışayım. En iyisi çiçeklenmelerini bekleyip çiçek fotoğraflarını paylaşmak olacak sanırım. |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu bitkinin adı ne?
Rahmetli anneannem "çaldığın çiçek daha iyi tutar" derdi ),Bende bugün yolumun üstünde , gördüm ve bir dal aldım, yine izinsiz aldığım için çiçekli dalına kıyamadım,çiçeksizinden kırdım,eve getirdim ve suya koydum, kök vermesi ümidi ile.Ama adını bilmiyorum, çelik ile suda kök verirmi?...Tanıyan varsa beni bilgilendirsinler lütfen.Çok güzel lila-mor çiçekleri var. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Bitkiniz Ağaç Menekşesi olmalı.. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim Sayın selis .web görselerde hemen baktım,Ağaç menekşesiymiş..Çelik suda köklenirmi acaba? |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2011
|
Euphorbia trigona sanırım |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-04-2011
|
Arkadaşlar bu iki bitkiyi tanıyan varmı ? Birinden çiçek tohumu aldığımda bunları hediye ettiler. Birincisi küçük bitki aynı anda ekmeme rağmen biri çok hızlı büyüdü diğeri çok yavaş, |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Vinca'ya benziyorlar? |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-08-2011
|
Arkadaşlar daha önce sormuştum bilen yok mu acaba bu bitkiyi? |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-03-2008
|
Fotoğrafları siteye yüklemeniz gerekiyor. |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Aaa, fotoğraflar sitemizde de değilmiş ! Düzenleyen Güzin Çakar : 09-10-2012 saat 11:21 Neden: son cümleyi ekleme |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-05-2011
|
![]() Fotograf yuklemeyi yapabildim mi emin degilim fakat inanin cok arastirdim bu gumus yaprakli guzel bitkiyi. Yardim ederseniz cok sevinirim. Bu arada siteye cep telefonundan giris yaptigim icin yazi karakterlerim ingilizce, ozur dilerim bunun icin. Sevgiler herkese - Konu kirliligi yapmak istemedigim icin bir sey daha belirtmek istiyorum; acaba bu bitki Pilea Cadierei (Topcu Cicegi) olabilir mi ki? Düzenleyen lolla : 11-10-2012 saat 02:07 Neden: Yeni bir bilgi bulmus olmak, konu kirliligi yapmamak adina ekleme yapmak |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|