![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Orkun Kırcı yaprak yapısı farklı sanırım sizin sorduğunuz bitki japon gülü. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Melisa'ya çok benziyor, Melisa olması lazım |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Bu çalı türü yanılmıyorsam. Ama adını bilmiyorum ve üzerindeki meyvalar yenirmi. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sanırım değil sevgili Güngör yaprakları farklı ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
agaclar.net
|
Bu bitkinin adı budur yedek
Bu bitkinin, çiçeğin adı nedir? Başlığındı sorulup cevaplanmış bitkileri buraya taşıyoruz. Sorularınızı orada sormaya devam edebilirsiniz. Tabii önce buraya bir göz atıp aynı bitkiyi tekrar tekrar sormamalısınız. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Anchusa azurea (Volare) Eylül ayı sonu itibarıyla açmaya devam ediyor. Arılar başta olmak üzere nerdeyse tüm uçan haşeratı üzerine çeken bir çiçek. Çöldeki vaha gibi.Üzeri böcek-kelebekten geçilmiyor. Acaba latince ismi nedir? Anchusa azurea yani Sığırdili diyorum ama sığır dilinde çiçekler yukarı bunda yayvan. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
agaclar.net
|
Bu çiçeğin adı nedir? (öğrendiklerini yazmayanların bitkileri)
Bitkinizin adını soruyorsunuz, cevap veriliyor. Okuduğunuz, yeni bir mesaj yazıp teşekkür etmenizden anlaşılıyor ama arkadaşların bazısı yapmaları gerekeni yapmıyor. Yani sorduğu mesajda düzeltme yapıp, öğrendiği adı oraya eklemiyor. (Bakınız : Bu bitkinin, çiçeğin adı nedir? (Sormadan önce ilk mesajı okuyun) Böylece kendi öğreniyor ama, başkalarının öğrenmesi için katkısı olmuyor. Biliyorsunuz, cevabı verilmiş bitkileri buraya Bu bitkinin adı budur taşıyoruz. - sorduğunuz soruya cevap verilmiş ama adını yazmadığınız, - uzun süre cevap verilmemiş bitkileri bu başlığa taşıyoruz. Lütfen teşekkür mesajı yazma yerine, sorunuza öğrendiğiniz adı ekleyin. Bu en güzel teşekkür olacaktır. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
Konu adına bile yazdık ama işe yaramıyor: Bu bitkinin, çiçeğin adı nedir? (Sormadan önce ilk mesajı okuyun) |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
agaclar.net
|
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-04-2009
|
Arkadaşlar bu bitkinin adını bilen var mı? |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2009
|
Eklediğiniz resmi çok önceleri ben yüklemiştim foruma, resim bana ait ![]() Bende merak ediyorum ama yabancı kaynaklarda Elephant Ear diye geçiyor... Sanırsam Alocasia hybridi... |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaçsever
|
Sayın Zafer İnandıklı ne yazıkki bu bitki Fil Kulağı değil. Fil Kulağı bitkisinin yaprakları bununkinden çok küçük takriben el kadar. Bu bitkinin yapraklarına bakarsanız resimde arkadaki sandalye ile kıyaslarsanız oldukça büyük ve genelde 3 yapraklı oluyor. Bitki yaşlandıkça bedeni de kalınlaşıp odunsu bir yapı alıyor. Bitkinin ismini bilmediğimden farklı resimlerini de bulamadım. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaçsever
|
Teşekkür ederim Sayın Herbaryum. Daha önce de bir arkadaş Fil Kulağı demişti araştırdım yaprakları küçük diye benzetememiştim şimdi latince isminden araştırınca ikna oldum. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-03-2010
|
Bu bitkilerin türü nedir?
merhaba, ekteki bitkilerin türlerini öğrenmek istiyorum. ilk ağaç için dracaena marginata olabilir diyorum fakat tam emin olamadım. teşekkürler ![]() ![]() ------------------------------ ![]() http://i1003.hizliresim.com/2010/3/8/4868.jpg http://i1003.hizliresim.com/2010/3/8/4883.jpg |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İlki Dracaena marginata. İkincisi Areca Palm. |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-03-2010
|
Merhabalar ; ben sıtenızde cok yenıyım sızden bır konuda yardım rıca edıyorum. Bızım bır bıtkımız vardı kısın yaprakları tamamen dokuluyor, yazın mayıs dedı mı yaprakları acıyordu gorunum olarak kaladyuma benzıyor cok. Pembe buyuk kalp gıbı yaprakları vardı ama cıcegımızın en onemlı ozellıgı yaprakları damla damla terlıyordu sankı aglıyor gıbı. Sonra öldü. Sımdı ben yıne bu cıcegı bulmak ıstıyorum ama bulamıyorum yardımcı olabılır mısınız eger bulabılırsem cok mutlu olacagım |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-06-2005
|
Arkadaşlar Bu Bitkinin Adı nedir?
Bitki tanımlama |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-07-2009
|
Likapa yabanmersini değilmi bu?
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaçsever
|
Bu meyvayı tanıyan varmı yardımcı olurmusunuz
Bu meyvanın ne olduğunu ben anlamadım kokusu elmayı andırıyor çekirdekleri biraz benziyor ama farklı bir şey Meyva yenebiliyor ![]() ![]() Düzenleyen Sevilay : 25-03-2010 saat 18:07 Neden: Fotoğraflar foruma yüklendi |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|