![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
bu çiçeğin adı nedir? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
bu çiçeğin adı nedir? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
Hosta diyeceğim ama emin olmak zor. Bu zamanda sürgün vermez pek. Yelken çiçeğine de benziyor. İlk resimdeki çiçek de sanırım Yucca. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-04-2009
|
arkadaşlar bunu endonezyadan getirdik galiba bir sukulent türü ama, ismini bilen bir arkadaş bizimle paylaşabilir mi? |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ismini daha once sordugum ve nasil bir cicek actigini cok merak ettigim, bu bitkiyi de ogrendim. Bitkinin adi: Baptisia sp. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
bu çiçeğin adı nedir? gardenya? |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2012
|
Resmini çekmeyi unuttum.Tarif etmek istiyorum .Sarmaşık grubundan bir bitki yaprakları ebegümeceye benziyor .Fakat pürüzsüz bir yaprak yapısı var.Çicekleri kırmızı hafif kokulu ve çicegin yaprakları sap kısmından degilde yaprakların kenarından çıkıyor .Tohumları sapta 2 **** 3 lop şeklinde .... Çokta iyi tarif edemedim bilen var mıdır ? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaslar, bu cicekli bitki caliya benziyor. Dallari ve kucuk cicekleri cok narin yapili. Boyu 1m. ya da uzeri. Yaprak ve govde fotografini cekmeyi unuttugum bu bitkinin adi nedir?Düzenleyen Tohumcu Nılgun : 11-09-2013 saat 15:18 |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2012
|
Yol kenarlarında kendiliginden yetişen kırmızı , beyaz ve pembe çiçekler açan uzun boylu çiçeklenmeden sonra tohum oluşan bitkinin adını bilen var mıdır ? ( çiçekleri japon gülüne benzemektedir. ) |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaslar, bu renkli bitkiyi bir parkta gormustum. Aslinda bitki daha parlak ve daha canliydi ama fotografta renkler biraz soluk cikmis. Yapragi guzele benzettigim bu bitkiyi Puren bitsinin yanina ekmisler. Iki turunde renkleri birbirine benzedigi icin cok guzel bir kombine olmus. Bu bitkinin adi nedir? |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Nilgün hanım sayenizde çok ilginç bitkilerle tanışıyorum. Bu bitki yanılmıyorsam heuchera.Türkçesi İzmir oyası ya da ateş feneri.Saygılar. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Caryopteris X clandonensis ... diye buldum şu sitede: Iowa Master Gardener Newsletter - September 2012 |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mor telgraf çiçeği (tradescantia pallida) |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim adım mor telgraf çiçeği" değil Sayın Tutmos! |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Bu bitkiyi arkadasim yerde bulmus koksuz bir celik olarak sokakta bulmus direk topraga mi dikmeliyim, suda mi koklendirmeliyim? Ilk defa gordum bu bitki hakkinda hic birsey bilmiyorum yardiminiza ihtiyacim var. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaçsever
|
Önce suda köklendirin, sonra toprağa dikin, mevsim itibariyle tutmama ihtimali yüksek. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. lusoari, bu bitki rozet çiçeğine benziyor.. telefon ekranından gördüğüm kadarıyla ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
|
Bence uygun yerinden ikiye bölün; alt kısmını toprağa, üst kısmını suya koyun. Selamlar. |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
daha once ismini sordugum, bu guzel yaprakli bitkinin bir tatli patates turu oldugunu yeni ogrendim ve cok sasirdim! Cok turu olan bu bitkinin Ingilizce adi: Ornamental Sweet Patato. (Tatli Sus Patates) Düzenleyen Tohumcu Nılgun : 20-09-2013 saat 17:28 |
|
|
|
|
![]() |
|
|