![]() |
|
![]() |
#331 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Yeni Üye
|
Eyvah arkadaşlar ki ne eyvah ![]() _ Acaba bunun gövdesi eğilir mi? _Acaba neresinden budasam? Diye arayış içinde olan birinin benim succulentçiklerime ne gözle bakacağını düşünün artık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#334 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
İsimlerini ve bonsaiye yatkın olduklarını öğrendikten sonra acaba bilmeseydim daha mı iyi olurdu diye düşünmeden edemiyorum . Galiba succulentlerim artık misafir bu evde ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-04-2009
|
yardım lütfen..
bu sukulentin adı nedir? aldığımda küçüktü ve yaprakları birbirine çok yakındı. bende büyüdü, fakat ben anormal büyüdüğünü düşünüyorum. yapraklarının arasındaki mesafe çok arttı. 2 resim ekledim bunun için. adını ve nerde hata yaptığımı söyleyebilir miisniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-07-2009
|
bu sukkulentin adı nedir? su, ışık vs. istekleri hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-04-2009
|
Sayın mutationation sukulentiniz çok güzel görünüyo bi arkadaşımda var sürekli güneş görüyo ve coşmuş bi şekilde |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-07-2009
|
balkona doğrudan güneş almayan bir yere koydum ve kenarlarından uzayan kısımları koparıp ekerek epey urettım.gerci urettıklerım dahah kucuk boyutta ama sayıca fazlalaşmaya başladılar.dün 8kucuk çeliği mor bir kase içine ektim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Ağaç Dostu
|
Crassula lycopodioides'e benzettim, büyükçe bir saksıya hepsini toplayıp, ilk resimdeki kıvrılan kökler de dahil, üstlerini örtecek kadar toprak ekleyin. Yeşil renkli olmayan tüm aksamdan kök verecek, güçlenecektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkürler yardım sever arkadaşım berduray, hızır gibi yetiştin. Ben hemen "Crassule ıycopodioides" hakkında bilgi toplayayım. İlk saksımı da rüzgar telef etmişti, kırılan dalları ekmeme rağmen öldü. Tekrar teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2007
|
sukulentimin adı nedir,bakımı nasıldır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Mehtap; Graptosedum 'Francesco Baldi' . Biraz güneş birazda su . Zahmetsiz güzel bir sukulent. Yapraklarındanda yavru üretmesi çok kolay. Toprağın üzerine bırakmanız yeterli. Sevgili Crocus Sen arkadaşımızın Graptusedumu; http://www.agaclar.net/forum/showthr...505#post465505 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Ağaç Dostu
|
Ben kopan yaprakların bir kısmını çay tabağına( mutfakta duruyor tabakta toprak yok), bir kısmınıda saksının dibine dikmeden koydum. Toprağa dikmedim sadece yaprakları yatırdım. 1-2 yaprak deneyebilirsiniz. 1 haftada minik yavrular çıkıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Ağaçsever
|
Çok aradım ama adını bulamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Ağaç Dostu
|
selamlar sanırım buz kaktüs |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Ağaçsever
|
Merhaba sayın neconeco, buz kaktüs adında bir kaktüs adı hiç duymadım ben, eğer resimleri varsa elinizde bana da gösterebilir misiniz? Bilgimiz olsun diye. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar acaba bu bitkimi tanıyan var mı? Ben acem halısı sandım ama sizin de fikrinizi almak isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar, yardımlarınıza ihtiyacım var. Aşağıda resimlerini eklediğim ve adını bilmediğim kaktüs ya da sukulent olduğunu düşündüğüm bitkiyi bizim fırının önündeki kırılmış bir saksıda gördüm. Fırıncıdan izin alarak söküp eve getirdim.( sokak hayvanlarından sora kötü muamele görmüş bitkilere de el atmış durumdayım) Gövdesi oldukça zarar görmesine rağmen köklerinin sağlam olduğunu ve kurtarabileceğimi düşünerek orta boy bir saksıya, kaktüs toprağına diktim. Bu bitkiyi kurtarabilmek ve yaşatabilmek için yapmam gereken başka neler var bilemiyorum. Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|