![]() |
|
|
|||||||
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-07-2020
|
Merhaba, halamın saksıları arasında bir kovadan (evet bildiğimiz büyük kova) taşmış halde gördüğüm ve agave sanarak, bari köklerini salsın büyüsün diyerekten bahçede toprağa aktardığım bu bitkinin aslında agave olmadığını düşünmeye başladım. Fotoğraflarda küçük görünebilir ama 1 metre civarı uzunluğu var bu bitki agave mı yoksa aloe vera mı arkadaşlar? (veya başka bir şey) ve aloe vera ise bahçe toprağında yaşayabilir mi? Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Alıntı:
aloe türleri agave gibi soğuğa dayanıklı değildir... bahçemde agave americana var (Sakarya'da) ve yıllar içinde sıcaklıkların zaman zaman -15 dereceye kadar düşmesine rağmen hiç etkilenmedi... Haftalarca buzun altında kalıyor, bana mısın demiyor... ancak aloe vera soğuğa karşı çok hassas... Kaynaklarda 40 derece fahrenheit'ın yani 4-5 derece santigrat'ın altındaki soğukları tolere edemediği yazıyor... Antakya'da yaşadığınız bölgede sıcaklıkların hangi dereceye kadar düştüğünü bilmiyorum, siz bu bilgiye göre değerlendiriniz... Bol şans... |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-07-2020
|
Alıntı:
Aloe vera'nın yaşayacağına inanıyorum (saksısı dışarıda olunca yaşıyor) ama bitki kararıp değişik bir hal aldığı için göze hoş görünür mü onu bilmiyorum .d. Aslında enter'e basınca fark ettim ki bu konu başlık dışı gibi oldu ama ilçemi tanıttığım bu yazıyı silesim gelmedi.) |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-06-2022
|
Merhabalar, başka bir ekim yaptığımız halde bu bitkinin büyüdüğünü fark ettik. Fakat kendisinin ne olduğu hakkında hiçbir fikrimiz bulunmamakta. Acaba bu bitkinin adı nedir? ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-07-2022
|
Bu iki bitkinin adını öğrenebilir miyim?
Merhaba, saksıya teyzemin verdiği tohumları ekince şu kırmızımsı gövdeli bitki çıktı. Mor renkli çiçek açacak sanırım. Adını bilen var mı? Bir de uzun yapraklı bir bitki yetişti. Başta biber sandım ama değil. Adı nedir acaba? Yanındaki nane ve aloeverayı etkilememesi için bu bitkiyi sökmeli miyim? |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2009
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2012
|
Bu çiçeğin adı nedir? Kırmızıya benzer tomurcuğu var. Nasıl köklendirebilirim? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-05-2023
|
buz çiçeği ben tohumdan yetişiriyom daha doğruu kendisi dökülenden çıkıyor suda bekletme denemem başarısız olmuştu benim ama internette suda köklendiren gördüm |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-07-2023
|
merhaba internetten sardunya japon gülü ve karışık tohum siparişi vermiştim. bunlar çıktı. ne olduklarını bulamadım bir türlü yardımcı olurmusunuz. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2012
|
Bu çiçeği adı nedir? Pembe çiçek açıyor. Nasıl köklenir? |
|