![]() |
|
|
|||||||
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-06-2019
|
Arkadaşlar merhaba bugün bağda yaprak temizliği yaparken geçen sene budadığım çalıların dibinden değişik bir bitkiyle karşılaştım. Birden şakayığa benzetsem de sorduğum kişiler yumrusunun benzemediğini söyledi… yani ne olduğunu bilmiyoruz size sormak istedim bu bitki nedir? Aceleyle hazırladım kırpmayı unutmuşum fotoğrafları :/ Bu arada kökü çok keskin kokuyordu yani mentollü gibiydi. Cevaplarınızı bekliyorum ne olduğunu biliyorsanız lütfen cevaplarınızı esirgemeyin lütfen Not; bahçeye daha çnce lale ve üzüm sümbülü dışında bitki ekmedim bunlar yabani bitkiler yani. Meşe ağacı altında gölgelik alanda yetişmişlerdi. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu.
|
Sn.Tropikalist cevabım çok basit gelecek ama ben kerevize benzettim bilmeyende yoktur zaten ![]() Aynı şekilde doğal yetisen selamotu yaprakları da böyle ve bunun gibi kök yapıyor.Kokusu çok keskin ama mentole benzemiyor.Dogru cevabı bende merakla bekliyorum 😀 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. Zekoş hayatımda hiç kereviz yaprağı görmedim desem ve kerevizin kökleri daha küresel yapıda değil mi ? Ve dediğiniz gibi keskin mentollü gibi ama mentol değil selamotuna bir bakayım dediğiniz gibi ben de merakla bekliyorum cevabınız için de teşekkür ederim![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu.
|
Sn.Tropikalist hiç görmediyseniz kereviz olma ihtimali yüksek o zaman ![]() Bu arada yumru yaptığı doğru ama sap kerevizde var sadece yaprakları tüketiliyor.Kokusu çok keskin ve baharatımsı oluyor roka gibi ..Emin olmanız için en yakın manava gidip karşılaştırabilirsiniz😊 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Kereviz veya celery (yaprak kereviz) değil. Bir ihtimal kişniş (coriender) olabilir. Koku tarifi kişniş gibi. Fakat maydanozgillerde zehirli yabani türler de var (baldıran gibi). |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Çiçeklenmesini bekleyeceğim böylece daha doğru çıkarım yapabiliriz sanırım. Beni de çok meraklandırıyor bu bahsettiğim koku yaprakta değil kökte. Gerçi yaprağını koklamadım acaba ne bende sizin kadar meraklıyım süreci takip edip paylaşım yapacağım dediğim gibi en belli ayırt edici özelliği çiçeklenme dönemi olur gibi takipteyim ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-03-2016
|
Bitki hk. Gül hatmi mi ?
Arkadaşlar merhaba ; ekteki bu bitki sizce ne olabilir gül hatmi mi değilmi bilemedim 3 sene oldu ne çiçek açtı ne de başka bişey oldu yeşil duruyor yok değilse söküp atacam yani yabani ot ise yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
|
Hatmi çiçeğidir |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-07-2022
|
İyi akşamlar bu gül, ısparta gülü müdür acaba? Kokusu da var ama daha önce hiç ısparta gülü görmediğimden emin olamıyorum. Eğer öyleyse resmen yerde ararken gökte buldum olacak. Atıl bir köy çeşmesinin dibinde otların içinde açmış. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. yavuz10 bu gül ısparta gülü değil. Ona benzer muhtemel ondan üretilmiş bir gül. Isparta gülü veya Mayıs gülü mayıs ayında çiçek açan gülyağı çıkarılan bir gül. Bir veya iki gün içinde solduğu gibi çok güzel kokar. Gül yapraklarından reçel ve gül suyu yapılır. Bu gül muhtemel yediveren gibi Mayıs ayı dışında da çiçek açacak. Benim bildiğim değiştirilmiş Gül'den biraz daha farklı çok daha güzel bir gül. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
|
Bu Yoncanın Türü Nedir
Yaprak şekli yoncayla aynı fakat rengi mora çalan bir yeşil. Çiçekleri bildiğim yoncaya benzemiyor. https://imgur.com/a/gPb6tql |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2009
|
Oxalis triangularis - süs yoncasi Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-11-2023
|
Sukulent olabilir mi |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
|
Bu nedir
Sayın Arkadaşlar, Bu bitkinin adı nedir acaba |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Uzun yapraklı süsen. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
|
Uzun mızrak gibi yaprakları olan bitkinin adı nedir acaba |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Moderatör
|
Resmini görmeden kesin bir şey söylemek zor ama, Yucca veya Dracaena olabilir... Paşa Kılıcı (Sansevieria) da olabilir... |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
|
Nasıl bir ağaç bu
Sayın Arkadaşlar, Bu ağaç çam gibi duruyor ama tam çözemedim. Nedir acaba ve ne kadar büyür? |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Ağaç değil. Papatyagillerden bir bitki. En fazla 70-80cm kadar uzar. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
İyi akşamlar, bu bitkiyi tanıyan var mı? |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2010
|
Herkese merhaba Bu bitkinin adı nedir? Halı gibi kaplamış yeri. Selamlarımla. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-07-2017
|
Bu çiçeüin adını bilen var mı ?
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/evdeki-...-teras/652.htm |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-07-2019
|
merhabalar
çiçek midir ot mudur bilemedim. aldığım karışık çiçek tohumu paketinden çıktılar. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-05-2024
|
Bu bitkinin adı nedir? |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Moderatör
|
"Aşkın Gözyaşları" ya da "Binlerin Anası" gibi isimerle bilinen "kalanchoe laetirens"... |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-07-2024
|
Bu bitki biberiye mi? Mahalledeki çiçekçi biberiye diye sattı ama sanırım bizi kandırmış: Bu bitki ne bitkisi bilen var mı ![]() |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| gül hatmi, resimden çiçek tahlili |
|
|