![]() |
|
![]() |
#392 |
Ağaç Dostu
|
herbaryum; gurmut diye bildiğimiz üvez ağacı için teşekkür. İnanırmısınız herkes bu ağaca bakar ama görmez ve ne olduğunu bilmez. Sadece güz zamanı değişik renkte solan uzaktan bakılınca hoş gelen şeki insanların dikkatini çeker. Şimdi sıradaki geyik elması diye bildiğimiz çalı formunda ki bu ağaççıkın gerçek adı nedir? |
![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
/
Giriş Tarihi: 26-09-2007
|
Balkonumdaki iki saksida cikan agaci akcaagac saniyordum ama az once aynisinin resmini Hakan Bey koymus buraya ve kokaragacmis cinsi. Atiyim ben bunlari madem istilaci bi tur?? Resmini de koyayim tam olsun Düzenleyen luya : 27-09-2007 saat 20:44 |
![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Ağaç Dostu
|
Sayın merkezvv bu ağaç sanıyorum Cupressocyparis leylandii... http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2232 |
![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-07-2007
|
Sayın yukka bu ağacın tohumlarından banada gönderirseniz çok sevinirim.selamlar... |
![]() |
![]() |
![]() |
#402 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar...Arkadaşlar bu Ardıç değil mi? Dağ yürüyüşünde çok karşılaştım ve gruptakiler baya bir yedi ben de çok yedim faydasını bilen var mı ![]() ![]() X |
![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili yuruyen_bulut, benim memleketim olan Bolu'nun Seben ilçesinde doğal olarak kendiliğinden yetişen, yerel ismi çakırga olan bu bitkinin meyvevesini köy halkı çay olarak içiyor. Ancak faydası konusunda bilgim yok. Benim bildiğim kadarıyla bu bir ardıç türü. |
![]() |
![]() |
![]() |
#406 |
Ağaç Dostu
|
En iyi ismi en iyi bilenler bilir ama bizde diken ardıc' deriz. Ardıç tohumları ile ilgili olarak google ye yazarsak epey bir sonuç gelmekte. Özellikle şifa açısından. Bunları katran ardıçı olarak bilmekteyim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#408 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#409 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() X |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#410 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili yürüyen bulut, Bolu Seben ilçeside Beypazarı'ndan sonra gelen Nallıhan'a sınırdır. Evet bu tür bitkiler mevcut, ancak bizim oralarda çok sayıda Ankara tiftik keçisi yetiştiriliyor. Ne yazık ki bu tür bitkiler keçi yetiştiriciliği yüzünden yıllarca iflah olamamışlar. her biri doğal birer bonsai gibi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-10-2007
|
bitki teşhisi
merhaba ben yeni mezun bir peyzaj mimarıyım. röleve çalışması sırasında teşhis edemediğim bir türle karşılaştım.. armut olduğunu zannediyorum ama yaprak boy ve formundan dolayı emin olamıyorum.yardımcı olursanız cok sevinirim. herkese iyi çalışmalar.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#414 |
Ağaç Dostu
|
Hoş geldiniz Crunch84. ![]() Mesajınızı bu konuya taşıdım. Cevap gelene kadar kendinizi Yeni gelen arkadaşlar, başlığında kısaca tanıtırsanız seviniriz. Ayrıca Forumda, Türkçenin doğru kullanımı hakkında başlığınıda okursanız seviniriz. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#415 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn Crunch 84 , armut ağacı ile karşı karşıyasınız. Anadal üzerinden tek bir merkezden çıkan 5 adet yaprak başka hiçbir meyve ağacında yok. En azından yurdumuzda yetişenler açısından. Bir de armut ağacının gövdesi çok girintili çıkıntılıdır.Ve kahverengidir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-03-2006
|
bu meyva hangi ağaca ait olabilir ?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Ağaç Dostu
|
Mariner aramıza hoşgeldiniz. ![]() Bu bir Maklora (Yalancı Portakal) ağacı meyvesi. Ayrıntılı bilgiyi, Maklora (Yalancı Portakal ağacı) maclura pomifera başlığında bulabilirsiniz. Kendinizi, Yeni gelen arkadaşlar, kendinizi tanıtın... başlığında tanıtırsanız memnun oluruz. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#418 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-03-2006
|
yardımlarınız için teşekkürler |
![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili hocalarım benim sorum resim üzerinde değil üzgünüm bahçemde iki adet çam var bunlardan biri diğerine göre farklı daha hiç kozalak yapmadı ama diğer bildiğimiz çamlar gibi sert yapraklı değil kısacası ben bunun fıstık çamı olmasından şüpheleniyorum bunu nasıl anlarım..Teşekkürler.... |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
bu ne ağacı, kennedy'deki ağaçlar, soru beyaz çiçekli ağaç |
|
|