![]() |
|
![]() |
#452 |
Bahar
Giriş Tarihi: 24-04-2007
|
446 nolu mesajdaki çıçekle aynı mı ? Çiçeği benziyor ama yaprakları farklı. Şakayık.Bahçemde var bundan birtane.Gül kokusuna benzeyen hoş bir kokusu var.Çok değerli bir ağaccık.Ağaç şakayığı diyede geçiyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#454 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#458 |
agaclar.net
|
Bu başlıktaki ithal türler ve yerli üretim ile ilgili mesajlaşmalar http://www.agaclar.net/forum/showthr...?t=5167&page=3 başlığına taşınmıştır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#461 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Feyzan büyük ihtimalle sinameki... Aşağıdaki linke bir bakın. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5725 |
![]() |
![]() |
![]() |
#462 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-07-2006
|
Hibiscus Mutabilis
Alıntı:
http://bahcevan.com/sonbahar-guzeli-hibiscus-mutabilis sayfasına bakın... Murat Pilevneli. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Ağaç Dostu
|
Murat Bey, sizin siteniz sayesinde bahçeme bir çok bitki aldım veya var olanların bakımını öğrendim. (şu anda aklıma ilk geliveren Bergenia) Bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Sitenizdeki çok sempatik bulduğum yazılarınızı takip eden biri olarak, sanki karşı komşuma raslamış gibiyim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-07-2006
|
Merhaba, işinize yarayabilim ise ne mutlu bana. Site ile ilgili yorumunuza da teşekkür ederim. Sayglarımla. Murat Pilevneli http://bahcevan.com |
![]() |
![]() |
![]() |
#465 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
sitenizde --Magnolia Vine Schisandra chinensis --hakkında da açıklama yaparsanız Türkiye'de bir çok kişi bu bitkiyi tanımış olur derim... Bir de bu bitkiyi Türkiye'de nerede bulabiliriz acaba ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#466 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-11-2007
|
Bu agacin adi nedir?
Bu cok guzel kokan ve beyaz cicekli agacin adini biliyor musunuz? Bu mevsimde yapraklari, cicekleri ve kokusuyla beraber dipdiri haliyle etrafi buyuluyor. Acaba bir meyve agaci mi? Lutfen bilgisi olan ya da tahmini olan benimle paylassin. Ilginiz icin tesekkur ediyorum |
![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
Bahar
Giriş Tarihi: 24-04-2007
|
Ligustrum (Kurtbağrı) |
![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
Ağaç Dostu
|
465 nolu mesajdaki fotoğraftaki kırmızı meyveli bitki gilaburu mu? Düzenleyen celalsungur : 07-11-2007 saat 14:50 |
![]() |
![]() |
![]() |
#469 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn Pakiz : 467 nolu mesaja dair: Adı: Prunus laurocerasus ''Ottoluyken'' (bodur bir çalı). En fazla 60-70 cm boy yapıyor. Türkiye'nin doğal bitkisi değil. Kültür varyetesi olarak elde edilmiş bir bitkidir. Sadece peyzaj değeri vardır. Meyve vermez. Yaprakları ligustrumdan daha büyük ve damar çizgileri bellidir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#470 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Prunus laurocerasus Türkiye'nin doğal bir bitkisi, boyu 2 m veya daha fazla olabilen bir çalı veya ağaçcık, meyve verir, karayemiş, lazyemişi olarak bilinir. Ancak 467 no'lu mesajdaki bitki Prunus laurocerasus da değil. Muhtemelen Oleaceae familyasından ve büyük ihtimal Ligustrum türü bir bitki. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#471 |
Ağaç Dostu
|
Bence de benziyor, sanırım Sinameki (Cassia sp. - Fabaceae). |
![]() |
![]() |
![]() |
#473 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bitkilerin dünyası yazarlar İlhan Güngör Adnan Atatoprak Fatma özer Nihan Akdağ N.İlksen Kandemir. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#474 |
Yeni Üye
|
tesekkur ederim
Herkese cevaplari icin tesekkurler. Bu 4 metreye yakin bir agac. Boydan resmini gonderiyorum. Tekin Bey'in tahmini dogru. Ben su anda Guney Kore'de yasiyorum. Bu mevsimde her yerde bu agacciklar cicek acmis ve cok guzel kokuyorlar. Meyvesi olarak karayemis dediginiz taflan olarak da geciyor mu? Karadeniz'de yetişen biraz ekşi bordo renkli yenen meyve mi? Düzenleyen pakiz : 07-11-2007 saat 08:16 |
![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Turuncu cicekli Japon Kurtbagri?
Merhaba, Yukarida Japon Kurtbagri olarak tanimlanmis bir agac gordum. Bu benim sormak istedigim agaca cok benziyor ama benim gordugum turuncu renkli ciceklere sahip ve muhtesem kokuyor. Bu agac Turkiye'de nerede bulunabilir acaba? Ben bu agaci Japonya'da gordum. Fotografi da bu sekilde |
![]() |
![]() |
![]() |
#476 |
Yeni Üye
|
Kurtbağrı'nı nasıl yetiştirebileceğimi biliyor musunuz? Buradaki ağaçtan bir kök, dal ya da çiçek almam yardımcı olur mu? İkinci olarak resimdeki çiçeğin adını öğrenmek istiyorum. Küçüklüğümde annem bunları yumurtalarımızı haşladığı suya atardı ve yumurtalar mor renk olurdu. Biz de daha bir afiyetle yerdik ![]() Bilginiz varsa çok sevineceğim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#477 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#478 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-08-2007
|
Bir ay kadar önce Emirganda çekmiştim bu ağacın fotoğrafını. Yardımcı olursanız sevinirim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn İlahi Morluk, Taxus baccata. Sn Herbaryum İlk bakışta Prunus'un Ottoluyken kültüvarına benzettim. Ancak siz haklısınız. Şu konuda yanlış anlaşılmak istemem. Laz kirazlarımız Türkiye'de doğal yayılış gösterir. Otoluyken ise, bir çeşit kültür varyetesi olduğu için (insan eli ile üretim) doğal yayılışa sahip değildir. |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
bu ne ağacı, kennedy'deki ağaçlar, soru beyaz çiçekli ağaç |
|
|