![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
431. Mesajtaki ağaçtan Okuduğum okul olan Bursa Tarım Meslek Lisesinin bahçesinde var. Fakat ismi güvey feneri değil, güvey kandili şeklinde geçiyor. Resimlerini çekmiştim, şu linklerde var: http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=10152&c=192 http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=10151&c=192 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sevgili Sebahattin önemli bir farktan bahsetmişsin.Güvey feneri denince Japon feneri ile karıştırılıyor. Doğrusu güvey kandili, teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Bende bir ağacı soracaktım. 10 sayfada "Onur G. HİTİT" adlı arkadaşımız sormuş. Cevabını öğrendim. "gülibrişim". Bunlarda benim çektiğim resimler. Soran arkadaşada, bilgilerini esirgemeyen bütün arkadaşlarada çok teşekkür ediyorum. ![]() ![]() İstanbulda mart ayında bütün güzelliğini ortaya koyan bu ağaç muğlada ağustos ayında ancak çiçek açtı. İstanbulda tohumlarınıda mart ayında ortaya koymuştu. Muğlada ekim ayı itibariyle tohumlarını gösterdi. İstanbulda mart'ın 10 da diktiğim 3 tohumdan birisi 1 hafta içinde hemen çıkmıştı. Bende bonsai'ini yapmayı düşünüyorum. Galiba ege bölgesindeki sıcağı pek sevmiyor. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Erguvan
Bu ağaç gerçekten fidan aldığım peyzajcının dediği gibi bir erguvan mı? Çok güzel mor-pembe çiçekler açmış bir ağaçtı ve bir dal kırıp ben bundan istiyorum diyerek gittim satıcıya...O da bana bunun bir erguvan olduğunu söyledi ve bir fidan verdi.Şu an bahçemde ama erguvan olup olmadığını ya da başka bir ismi olup olmadığını öğrenmek istiyorum.Ayrıca kırdığım çiçekli dalı da saksıya sokmuştum o da filizlenmiş ve şimdi aynı ağacın fidanını bu sefer ön bahçeye de diktim. |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Bahar
Giriş Tarihi: 24-04-2007
|
446 nolu mesajdaki çıçekle aynı mı ? Çiçeği benziyor ama yaprakları farklı. Şakayık.Bahçemde var bundan birtane.Gül kokusuna benzeyen hoş bir kokusu var.Çok değerli bir ağaccık.Ağaç şakayığı diyede geçiyor. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
agaclar.net
|
Bu başlıktaki ithal türler ve yerli üretim ile ilgili mesajlaşmalar http://www.agaclar.net/forum/showthr...?t=5167&page=3 başlığına taşınmıştır. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Feyzan büyük ihtimalle sinameki... Aşağıdaki linke bir bakın. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5725 |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Bence de benziyor, sanırım Sinameki (Cassia sp. - Fabaceae). |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Murat Bey, sizin siteniz sayesinde bahçeme bir çok bitki aldım veya var olanların bakımını öğrendim. (şu anda aklıma ilk geliveren Bergenia) Bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Sitenizdeki çok sempatik bulduğum yazılarınızı takip eden biri olarak, sanki karşı komşuma raslamış gibiyim ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-07-2006
|
Merhaba, işinize yarayabilim ise ne mutlu bana. Site ile ilgili yorumunuza da teşekkür ederim. Sayglarımla. Murat Pilevneli http://bahcevan.com |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
sitenizde --Magnolia Vine Schisandra chinensis --hakkında da açıklama yaparsanız Türkiye'de bir çok kişi bu bitkiyi tanımış olur derim... Bir de bu bitkiyi Türkiye'de nerede bulabiliriz acaba ? |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
465 nolu mesajdaki fotoğraftaki kırmızı meyveli bitki gilaburu mu? Düzenleyen celalsungur : 07-11-2007 saat 15:50 |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-11-2007
|
Bu agacin adi nedir?
Bu cok guzel kokan ve beyaz cicekli agacin adini biliyor musunuz? Bu mevsimde yapraklari, cicekleri ve kokusuyla beraber dipdiri haliyle etrafi buyuluyor. Acaba bir meyve agaci mi? Lutfen bilgisi olan ya da tahmini olan benimle paylassin. Ilginiz icin tesekkur ediyorum |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bitkilerin dünyası yazarlar İlhan Güngör Adnan Atatoprak Fatma özer Nihan Akdağ N.İlksen Kandemir. |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-11-2007
|
tesekkur ederim
Herkese cevaplari icin tesekkurler. Bu 4 metreye yakin bir agac. Boydan resmini gonderiyorum. Tekin Bey'in tahmini dogru. Ben su anda Guney Kore'de yasiyorum. Bu mevsimde her yerde bu agacciklar cicek acmis ve cok guzel kokuyorlar. Meyvesi olarak karayemis dediginiz taflan olarak da geciyor mu? Karadeniz'de yetişen biraz ekşi bordo renkli yenen meyve mi? Düzenleyen pakiz : 07-11-2007 saat 09:16 |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Alıntı:
Önce Prunus Laurocerasus ''OttoLuyken'' 'e benzetmiştim. Ama ağaç olduğunu belirtmişsiniz ve güzel koktuğunu. Osmanthus fragrans olarak araştırırsanız aradığınız ağaç olduğunu siz de farkedeceksiniz.Yaz sonu,Sonbahar başında kokulu çiçek açar.Yaprak dökmez. 5-6 m. boy yapar. Meyve ağacı değildir. Peyzaj değeri olan bir ağaçtır. Nemli iklimi sever. Çiçek sonrası mor-siyah karışımı meyve salkımı verir ama yenmez. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bu ne ağacı, kennedy'deki ağaçlar, soru beyaz çiçekli ağaç |
|
|