![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
agaclar.net
|
Evet doğru bu bir Acer platanoides Crimson King http://classes.hortla.wsu.edu/hort231/List04/Acer.html X |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Maydonoz Yapraklı!
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Geriye sadece beyaz buketli kaldı gibi... Bir de Alıç için American Hawthorns - C. arnoldiana; C. crus-gallii & var. inermis (thornless); C. lavallei; C. carrierii; C. mollis; C. mordenensis 'Toba'; C. nitida; C. phaenopyrum or C. cordata; C. pruinosa; C. pubescens. English Hawthorns - C. monogyna & var. stricta, biflora, pendula, semperflorens; C. oxyacantha & var. superba, paulii, plena, rosea-plena, flore-plena, punicea, rosea, Gireoudii, Masekii. Oriental Hawthorns - C. Azarolus; C. hupehensis; C.orientalis; C. tanacetifolia; C. Wattiana Böyle bir çeşitlilik buldum. ![]() |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Daha bunun gibi türünü belirlemeye çalıştığım bir sürü resim var. Bittiği zaman bilimsel bir şey olmasada köyümüzün florası çıkmış olacak . Bu arada karaçalının latincesinide buldum (Paliurus aculeatus Lam.) |
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
http://images.google.com.tr/images?q...monogyna_2.jpg |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
ağaç dostu
|
Bu fidanı Şubat ayında almıştım. Ne olduğunu bilmiyorum. Nedir? Alırken çok güzeldi ama meşe ve kestanelerimdeki mantar buna da bulaştığı için bugün epeyce dalı gitti. ![]() Toprak değişimi yaparken neredeyse aralarında toprak kalmayan köklerini de önce taradım, sonra budadım. Belki bu son görüşünüz olabilir. ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
meyve sineği
Giriş Tarihi: 07-03-2006
|
karşıdan taxus baccata(adi porsuk) gibi görünüyor. ama ben acemi bir ormancıyım. belli olmaz. fotoğraftan da pek seçilmiyor. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Kesin olarak Taxus baccata olsuğunu söyleyemeyiz. Bana bu bitkinin yaprakları Taxus yapraklarından uzun gibi geldi. Eğer öyle ise ve yaprakların alt kısımlarında iki stoma çizgisi varsa cephalotaxus (Yalancı Porsuk)'tur. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bu ne ağacı, kennedy'deki ağaçlar, soru beyaz çiçekli ağaç |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|