![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
1. fotoğraf (üst -sol) karabiber ağacı : Piper nigrum. Yaprakları geniş ayalı. 2. fotoğraf (üst sağ) mürver : Sambucus canariensis. Sadece yukardaki fotoğraftaki cinsinde yaprakları daha geniş ayalı, onun haricindeki türlerde genel itibari ile üvezin yaprağına benzer. 3.-4. fotoğraflar ise Peru biber ağacı : Schinus molle. Teknoral'in 4*5*6nolu fotoğrafindekiler ise Üvez : Sorbus aucuparia- terminalis veya domestica. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Doğa Sever
|
Erica...
Sn.Sukranayalp Bugün kırlara çıktım.Yaprklarını tekrar fotografladım.İnternette tekrar araştırma yaptım. ( http://www.piante-e-arbusti.it/erica.htm ) adresinde benim resmini çektiğim ağaççık Erica arborea olarak tanımlanmiş.İlginize ve ipuçlarına teşekkür ederim.Birinci resim benim çektiğim ikinci resim ise ilgili siteden yüklediğim resimdir. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ericacea familyasından Erica aynı zamanda süpürke çalısıda deriz genellikle nalburlarda satılan çalı süpürkeler bunlardan yapılır. Ülkemizde daha çok funda olarak bilinir. Dünyada yaklaşık 600 çeşidi varmış ÜLKEMİZDE Karadeniz Marmara ve akdeniz bölgesinde bulunur. Avrupada çok yaygındır. Bodur çalı olmasına rağmen 1.5-2 metre boylanabilen türleri vardır. İğneyi andıran yaprakları mor pembe pembe beyaz çiçekleriyle baharda kendini gösterir. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Ruscus aculeatus, meyvesi yenmez diye biliyorum. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2006
|
Ruscus'un meyveleri yenir.Fakat çekirdekleri çok büyük olduğundan yenen kısmı çok azdır,tadı fena değil. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-11-2006
|
bu ağacın türü nedir?
merhaba. bu ağaç hakkında bilgisi olan var mı acaba? Olabildiğince fazla ipucu verebilmek için gövde, yaprak, çiçek ve tohumlarının fotoğraflarını ekliyorum. Fotoğrafları küçülttüm ama kendimi tanıtma mesajı saymazsak ilk mesajım olacağı için uygun foto boyutunu tutturamamış olabilirim. Mesajı açanlar için fotoların verebileceği rahatsızlık için şimdiden özür dilerim. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-11-2006
|
bu ağacın türü nedir?
evet, resimde de görüldüğü üzere fotoğraf boyutunu tutturamamışım. bu sefer inşallah... Haziran-Temmuz civarı dallarının ucunda sarı çiçekleri oluyor. Çiçekli fotoğraflar Temmuz'da çekildi. Sonra dolmalık bibere benzeyen üçgen piramit şekilli meyveleri oluşuyor. Meyve fotoları Eylül başına ait. Meyveler sarardıktan sonra ise çatlayıp çitlembiğe benzeyen tohumlarını döküyor. Tohum fotoğrafları Ekim'de çekildi. Fotoğrafların pikselini 640x480'e kadar düşürmeme rağmen ancak bu kadar ufaldı. Acemilik için tekrar af diliyorum. Teşekkürler. X |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2007
|
Merhaba arkadaşlar, Resimde yaprakları görünen bonsai adayı fidanımı alırken, akçaağaç demişlerdi ama tam olarak türünü bilmiyorum. Tanıyan var mı benim ağacımı? |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2007
|
Teşekkür ederim... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2006
|
Acer monspessulanum L. Fransız akçaağacı da olabilir tarifinize göre . |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-03-2007
|
merhaba, acaba adı nedir |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
Bu,ilexin bir türü olabilir |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-05-2007
|
Soru: Bu Ağacın Adı/Türü nedir?
Merhaba, Yaklaşık 10 yıl önce 40 cm. civarındayken evimize gelen ve şu an 1.5 m.yüksekliğine gelmiş olan çam türü bir ev bitkimiz var. Ancak türünü bilmiyoruz. Bazen çok fazla yaprak döküyor. Türü ve nasıl bakılacağı konusunda yardımcı olursanız çok seviniriz. Resimlerini de ekledim. X |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
X |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Birkaç gündür merakla yanıt bekliyordum,Mine Hanım çok teşekkür ederim.Merakımı gerçekten giderdiniz. Ayrıca Ege Bölgesini sevdiği ve dayanıklı olmasıda beni memnun etti,artık iş sonbaharda o kocaman çiçeğini görmeye kaldı,tekrar teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu, ne ağacı? Biraz ipucu vereyim. Bu fidanı Fethiye'den almıştım. Sert kışa dayanamıyor. Bir iki kere kurur gibi oldu, üstten budadım, dibinden tekrar sürdü. Aldığım yerden verdikleri bilgiye göre, kuru üzüm gibi meyveleri oluyor ve tabii yeniyormuş, bu yüzden de kuru üzüm ağacı diyorlarmış. Hiç duymamıştım. Acaba gerçek adı veya diğer adları ne? ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Sitemizin bahçesindeki ağaçlardan biri (Türünü bilmiyorum)
Sitemizin bahçesindeki ağaçlardan birinin fotoğraflarını çektim, türünü bilmiyorum. Yardım ederseniz sevinirim. ![]() ![]() ![]() ![]() Bonsai olur mu dersiniz? ![]() X |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
X |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-01-2007
|
pardon bu ağacın cinsi ve özellikleri nedir?
Merhaba. geçen sene babam bu ağaçtan almış 2 adet.Leylandi **** mazıya benzediği için tercih etmiş ama ikisi de değil.Elvudi **** porsuğa da benzemiyor.İçinizde bu cinsi tanıyanınız var mı?Teşekür ederim... |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
|
Alıntı:
Resimden tam seçemedim ancak aşılı Arizona selviye benziyor. Umarım duvara çok yakın değildir. Benimkisi sadece bir tahmin konunun uzmanı değilim. Saygıyla. |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Gökhan Hamat
Giriş Tarihi: 20-07-2007
|
Bu ağacın ismi biliyormusunuz?
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım... Adapazarındaki evimizin önüne amcam çinden gelme dediği bir kaç ağaç dikti...Benimde karadeniz kıyısında içerisinde üç evle beraber kavak ağaçlarınında bulunduğu 1 dönüm yerim var...Yaz başında ordaki komşularla bu kavak ağacı yüzünden biraz tartıştık, çok pamucuk yapıyorlarmış...Hakikatende gittiğimizde bahçenin bir kısmında 10 santim kadar birikmiş pamucuk var...Bu nedenle onları kesip yerine bu çin ağaçlarından ekmek istiyorum, ama ismini bilmediğim için bilgide bulamadım hakkında...Aşağıda resimlerini veriyorum ağaçların...Ha bide bunlar tohumdan yetişir mi...Elimde 6-7 tane bu ağaçlardan düşen tohumlar var...Bamyanın irisi gibi...Yardımcı olursanız teşekkür ederim... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bu ne ağacı, kennedy'deki ağaçlar, soru beyaz çiçekli ağaç |
|
|