![]() |
Ortaokula giderken beslerdim. Çok tatlı canlılar. =) Yavrularını da arkadaşlara satardım. =))
|
Doğadostu86 (isminizi göremediğim için bu şekilde yamzka zorunda kaldım :rolleyes: ),bilgi paylaşımınız için teşekkür ederim. Kısa ve ayrıntısı güzel bir paylaşım olmuş. Ellerinize sağlık. :)
|
selam ben kıbrıstan erk ipek böceklerim koza örmeye başladılar ve biri dün kozadan kelebek olarak çıktı bugün sarı yumurtalar yumurtlamaya başladı ama tek kelebek o ve erkek kelebek yok anlamadığım nasıl yumurtladı ve o yumurtalardan larva çıkar mı
|
Alıntı:
|
Arkadaslar
Okadar i-bocek hakkinda yazmissiniz,amahepsi bosa gidiyor sununda. Bakin hep tirtil ve kelebek hakkinda yazmissiniz. Butunsitelerdede hep boyle Yumurtalarim cikti bu gidisle benim yumurtalar geberecek. Birazda yumurta doneminden bahsedin allah icin.. Bu yumurtalar nasil saklanacak, biriniz 5 derece demis biriniz 15 derece biriniz buzdolobina demis birinizde sakin koymayin demiz biriniz yatak odasi demis birinizde mahsendemis. Bakin millet neyi ogrenmek itiyor, sorulara bakin iyiokuyun ha. 1 -bu yumurtalar bende cikti hep zemine yapismis nasil toplicam, yikanacak mi, bir sitede asitle yikayin diyor ne bu ya H2SO4 olur mu. 2 -Neyin icine koyacagiz. 3 -Bu yumurtalar, biz hicbirsey yapmazsak sicaklik uygunsa hemen cikarmi yani hemen tirtil kelebek tekrar yumurta ve ayni ortam yine ayni periyod, hep oylemi olur. 4 -yoksa yumurtalari hemen sogutmamizmi lazim. 5 - Kac ay, nerede sakliyacagiz, unutmayin ev ortamindayiz. 6 - buz dolabinin sebzeligine koyarsam, bahcede dut agacinin filizlendigini gorunce birden mi cikaracagim yoksa yavas yavas isitarakmi. 7 -yumurtalar temmuz da veya agustosta cikarmi veya biz istedigimiz zaman. Bitki tohumu a benzetyorsunuzda, Yumurta surecinden bahsedin, temmuz agustosta yumurtalar haslanirmi, yoksa cikarmi. Allah icin yumurta donemini anlatin artik, hep tirtil hep kelebek diyorsunuz yumurtadan bahsedin yumurta yumurta, aaa bune ya tirtil olduk kanatlanip ucmayi ogrenecegiz neredeyse daha bu yumurtalara ne olacak ogrenemedik. Butun formu bosuna okudum tambir bucuk saatim bosa gitti. |
Herkeze merhaba forumda yeniyim.
İpek böceğinin bir diğer adıda zanzalak böceğimidir yardımcı olursanız çok sevinirim. |
Herkese Merhabalar,
İpekböceği üretimi ve ticareti için bir yer kurmayı düşünüyorum. Bu konularda nereden dut yaprağı alımı, ortam şartları, üretim koşulları ve alınabilecek destekler konusunda profosyonel üretici durumunda bulunan var ise yardımcı olabilir misiniz? |
Yardım :)
Ben 8. Sinif ogrencisiyim. Kermese gitmistik orada ipekten yapilmis esyalar vardi ve ipek bocekleri :p bedava canli ipek kozasi dagitiyorlardi 2 tane aldim. Tabi o heyecanla ciflestircem diye aldim ama cinsiyet aklima gelmedi -.- eve goturdum bi 10 gun falan sonra bi tanesi cikti ^^ krem rengi tahminen 3 cm bi kelebeek cikti :rolleyes: hemen kucuk bi balik fanusuna dut yapraklari koydum. Digerinin cikmasini bekliyorum cinsiyetlerini ogrenmek istiyorum.. nasil ogrenebilirim bunlara nasil daha rahat ortam saglayabilirim digeri nasil cikicak ? Ortam soguk mu olmali sicak mi bilgi verirseniz sevinirimm!! :D
|
Güzel
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
ılık ortamda yapsan daha iyi olur.
|
ben sadece ipek böceği olarak biliyorum ama senin için araştıracağım işte bilgiler:
Suni ipek viskos metodu ile elde edilir. Belirtilen ağaçlar önce levha haline getirilir. Sonra kurutulur ve makinelere konularak lif lif parçalanır. Selüloz lifleri sac kaplarda birkaç gün bekletildikten sonra kükürtleme makinalarında 100 kilogramına 33 kilogram karbonsülfür karıştıralarak, belirli sıcaklıkta 2½ saat bekletilir. Bu arada selüloz renklenmeye başlar istenilen beyaz renk elde edilince kükürtleme kesilir. Elde edilen madde kesilir. Sonra platin alaşımından yapılmış çok ince delikli gözlerden asitli bir banyo içine fışkırtılır. Böylece gözlerden çıkan madde iplik haline gelir ve makaralara sarılır. Asit kükürt ve serbest tuzdan temizlenen madde suni ipek olarak piyasaya sürülür. Suni ipek doğal ipek kadar dayanıklı değildir. |
Alıntı:
|
1 -bu yumurtalar bende cikti hep zemine yapismis nasil toplicam, yikanacak mi, bir sitede asitle yikayin diyor ne bu ya H2SO4 olur mu.
cevap:zemine yapışmıssa ince bir kağıtla bacaklarını incitmeden özenle al 2 -Neyin icine koyacagiz. cevap: karton kutunun içine koy 3 -Bu yumurtalar, biz hicbirsey yapmazsak sicaklik uygunsa hemen cikarmi yani hemen tirtil kelebek tekrar yumurta ve ayni ortam yine ayni periyod, hep oylemi olur. cevap: genellikle öyle olur 4 -yoksa yumurtalari hemen sogutmamizmi lazim. cevap: hayır ılık ortamda tut aksi halde ölür 5 - Kac ay, nerede sakliyacagiz, unutmayin ev ortamindayiz. cevap kutuda hergün bol miktarda taze yapraklar koy senin başka birşey yapmana gerek yok. 6 - buz dolabinin sebzeligine koyarsam, bahcede dut agacinin filizlendigini gorunce birden mi cikaracagim yoksa yavas yavas isitarakmi. cevap:yavaş ısıtarak 7 -yumurtalar temmuz da veya agustosta cikarmi veya biz istedigimiz zaman. Bitki tohumu a benzetyorsunuzda, cevap:yumurtadan 25 veya 27 gün sonra |
bak yumurtadan çıktıktan sonra yarım mm den az ve saç kalınlığında olurlar larva olarak çıkmazlar ve oldukça küçüktürler.
|
başlarını havaya kaldırınca kkoza örecekler ve kararınca ölmüş analımna gelir.
|
Merhabalar. Yıllar sonra bir arkadaşım da öğrencileri için ipek böceği yetiştirmek istiyor. Yumurtaları nereden temin edebilir acaba?
SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Şehirlerde sürdürülebilir ipek böceği bakımı
Herkese merhaba, İTÜ son sınıf tasarım öğrencisi olarak bitirme tezim kapsamında şehirde evlerde ipek böceği üretimine teşvik edecek bir cihaz tasarlamayı planlıyorum. Bu noktada araştırmama katkı sağlayacak fikirlerinizi merak etmekteyim. 5 dk'nızı alacak aşağıdaki anketi doldurarak bu süreçte bana çok yardımcı olabilirsiniz. Farklı önerileriniz varsa veya bu projede benimle yakından çalışmak ve yardımcı olmak isterseniz de lütfen belirtiniz. Teşekkürler şimdiden :) https://docs.google.com/forms/d/e/1F...rm?usp=sf_link
|
Alıntı:
Ne kadar güzel |
Alıntı:
Benım sanırım acıl yardıma ıhtıyacım var tırtılların etrafında yaprakların uzerındkeı bu sıyah yumurta gıbı seyler ne anlama gelıyor dun yoktu bugun dolu var..bılen varsa soylerse cok sevınırım.. |
Alıntı:
Siyah yumurta gibi şeyler yedikleri yapraklardan sonra sindirim sisteminden çıkan atıkları. Korkacak bir şey yok. Büyüdükçe onlar da büyüyordur. |
Merhaba. İpek böceklerinden bazıları yumurtadan çıktı. Her gün yeni yaprak koyuyorum. Yeme ısırıkları görüyorum. Ama ipek böceklerini kutunun dibinde ölü buluyorum. Daha ilk çıktıkları zaman yani büyümeden neden kaynaklanıyor olabilir?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025