![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |||
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 21-08-2008
|
Sayın Sakaki Merhaba. Umarım güzel paylaşımlarda bulunuruz ve sizi sorularımla sıkmam. ![]() Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Bonsaiye yeni başladığım için sizden öğrenecek çok şey var. Benim ne yapmamı önerirsiniz. Diğer adaylarımı daha yaşlı ve kalın gövdeli ağaçlardan seçebilirim ama bu iki aday adayını üyelerin bonsai denemeleri başlığına mı taşıyayım yoksa buradan mı devam edeyim. Selamlar... Saygılar... |
|||
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Alıntı:
Öncelikle belirteyim: yanlış başlığa bakmışsınız ![]() O başlık proje olarak sunulan fikir ve sizden gelecek yorum ve öneriler için açılmış Yorum ve Öneriler başlığı idi. Gelen öneri ve yorumlar ışığında kurallar http://www.agaclar.net/forum/bonsai-...2016/30209.htm başlığında yayımlandı (Madde 7). Ladin konusunda size elimden gelen maksimum yardımı vermek isterim ama tür olarak benim yaşadığım bölgeye hiç uygun bir tür olmadığı ve üzerinde hiç çalışmadığım bir tür olduğu için bu türle ilgili deneyimi daha fazla olan arkadaşların yorumda bulunması daha iyi fikir olacak ![]() Ancak, gelişmişlik konusuna gelince; bence bunları üyelerin bonsai çalışmalarına taşıyalım çünkü maratonda amacımız maratona soktuğumuz aday üzerinde mümkün olan en fazla bonsai işlemini birlikte deneyimleyerek öğrenmek. Bu tür adaylarda öncelikle 1-2 sene gelişim için vakit kaybedeceğinizden ötürü diyorum. Olur mu? ![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2012
|
Sn Vetman, Tavsiyem forumdaki bonsai kategorisi ile alakalı tüm kategorileri okumanız. Bazı şeyleri tecrübe ederek öğrenebileceğiniz bir hobi/sanat bonsai...Bende yeni başladım ve maratondan bir çok değerli bilgi öğrenme fırsatım oldu. Dediğiniz çok doğru her ağaç bonsai olabiliyor. Maratondaki adayları tek tek incelemenizi yorumları okumanızı tavsiye ederim. Maraton 2015 Yaz mevsimi sonunda veya 2016 başında bitecek. Süre kısıtlı bu sebeple adayınızı seçerken gerekli özelliklerde uygun giriş yapmak ileride büyük avantaj sağlıyor. Adayı seçen ilk siz olduğunuz için kabul kriterlerini iyi belirlenmesi gerekiyor. Zaten sonrası için uygun form seçimi, şekillendirme konusunda tecrübeli ve ilgili forum üyeleri severek yardımcı olunuyor. |
|
|
|
![]() |
|
|