agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Bonsai malzemeleri ve aletler
(https)

Beğeni Düzeni5Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-03-2011, 21:05   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Kedi kumu özellikleinden.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
Daha önce çokça yazdım. Kim kedi kumu gibi bir şeyin bonsaide kullanılacğın söyledi de buna inanıldı bilmeyi çok isterim.

Bonsai birkedideğildir. Bu nedenle sadece nem tutucu özelliğ olduğu için bu ürünün kullnılması anlamsızdır.
Nem tutucu malzeme olarak çok daha ucuza ve bolca bulacağınız asıl malzemeler varken bu ürüne yönelmeyin.
Toprak karışmında nem tutucu olarak ponza kullanmak yeterli ve ucuzdur.
Sayın memet, kedi kumu hakkındaki eksik bilgilerini tamamlamak adına bonsai bitkisine paylaşımlarda katkı sağlalıyarak bu bitkinin toprak isteklerinede regületör görevi yerine getireceğini bilmeni isterim.

Kedi kumu zeolitin türevlerinden olduğundan bu mineralin aynı zamanda gübre katkısı sağlama özelliğinin bulunmasıyla kedinin dışkılarındaki ürenin tutulmasını sağlıyarak oksidasyon ile bu dışkıların ev içinde koku oluşumuna mani olmasının bu özelliği ile bonsai bitkisinin gübre katkıları sırasında bir regületör görevi gibi aktiflik göstermesinin yanında sulama rejimindede kararlıklık sağlıyarak bitki köklerinde fazla su ve nitratın bozucu etkilerini düzenlemesini düşünebiliriz.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2011, 10:57   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Galeri: 232
Memet'in bahsettigi "kedi kumu" piyasada satilan ve daha cok icerigi, kil ve ya eski kagitlardan uretilmis kedi kumudur ki bu karisimi bitkilere kullandiginiz topraga karistirinca buyuk bir olasilikla topragin icerisinde camurlasma olusacak bu da kok curumesine neden olacaktir.

"Kedi kumu" epsody'nin dedigi gibi zeolitin'den uretilmisse ve bundan eminseniz, belki deneyip bitki uzerindeki etkisi de gozlenerek kullanilabilir diye dusunuyorum.

Tekrar etmekte fayda var piyasadakilerin bir cogu kedilerin diskilari icin dusunuldugunden(kokuyu gidermek icin de cogunda soda var) bitkiler icin kullanmadan once icerigini iyi arastiriniz. Paket uzerinde icerigi hakkinda da birsey yazmiyorsa saticiya sormayiniz o urununu satabilmek icin sizin istediginiz dogrultuda cevap verecektir ve oyle bir urunu bitkilerde kullanmak kotu sonuclar dogurabilir.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2011, 19:44   #3
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi epsody Mesajı Göster
Sayın memet, kedi kumu hakkındaki eksik bilgilerini tamamlamak adına bonsai bitkisine paylaşımlarda katkı sağlalıyarak bu bitkinin toprak isteklerinede regületör görevi yerine getireceğini bilmeni isterim.

Kedi kumu zeolitin türevlerinden olduğundan bu mineralin aynı zamanda gübre katkısı sağlama özelliğinin bulunmasıyla kedinin dışkılarındaki ürenin tutulmasını sağlıyarak oksidasyon ile bu dışkıların ev içinde koku oluşumuna mani olmasının bu özelliği ile bonsai bitkisinin gübre katkıları sırasında bir regületör görevi gibi aktiflik göstermesinin yanında sulama rejimindede kararlıklık sağlıyarak bitki köklerinde fazla su ve nitratın bozucu etkilerini düzenlemesini düşünebiliriz.
Jemeo zaten malzemlerle ilgili bütün ayrıntılara değinmiş. Bonsaide kullanılan malzeme zeolittir. Ben bunu da tavsiye etmiyorum. Bonsai kedi olmadığı için kedi kumunu hayvanın ihtiyacına kullanmak en uygunudur. Ben zeolit kullanacağım diyen bunu herhangi bir zirai ürün satıcısında kedi kumu olarak paketlenmediği için daha ucuza bulabilir. Gereksiz bir fiyat ödeyip neredeyse bedava da alınabilecek ponza varken, zeolit almak tercih meselesidir. Bu güne kadar daha aldığım ponza için para vermişliğim de olmadı. Ben yine de paran da varsa zeolit kullanma derim. Özelikle acemilikte zeolitin nem tutuculuğu kök çürümesine neden olur.

Ali abinin de işaret etiği o da kedikumu bu da kedi kumu deyip zeolit dışında bir ürünü de almak mümün.
Volkanik çakıl diye tanımlanınca ponza yerine başka ürün almak da mümkün olduğu gibi. Ponzayı akvaryumcudan iyi paralar ödeyerek almak da mümkün olduğu gibi.

Zeolit bonsaide kullanılabilir. Saydığınız içeriği çok da önemli değil. Ben önermiyorum. Acemilere hiç önermiyorum

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2011, 21:03   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-02-2011
İstanbul,Küçükçekmece ilçesinde oturuyorum.Günlerdir, sukulentlerim için yukarıda saydığınız zeolit, ponza, vermikülit... gibi malzemelerden herhangi birini bulabilmek için dolaşıyorum.Kedi kumu (Diatomit)dışında,tek gördüğüm Perlit oldu.Perlit ile beraber kullanmam gereken kaba nehir kumu yine bulunmayanlar arasında.Oturduğum ilçe veya komşu ilçelerde uygun fiat ile, uygun malzemeyi nereden bulacağım hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.Eminönü'nün ötesine geçtiğim de, İstanbul şartlarında zaman ve fiat olarak bir uygunluk kalmadığını belirtmeme gerek yok sanırım.Bir adres verebilirseniz seve seve Denizli'deki, Sapanca'daki arkadaşlara da gönderebilirim.Bulabileceğimiz bir yer yoksa , iyi ki varsın Kedi Kumu...

Güzin Çakar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025