![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
arkadaşlar ben gümüşün eşiyim, meslegim veterinerlik. sizinle kedi kumları hakkında bildigim bir kaç bilgiyi paylaşmak istedim. kedi kumlarını üç gruba ayırabiliriz: 1-ıslandıgı zaman topaklaşanlar: Bunlar ıslandıgında çamur oluyorlar,çimentolaşıyorlar. içeriği fırınlanmış kil olanlar çamur oluyor. fırınlanmış solpanit olanlarsa çimentolaşıyor. örnek: alice topaklaşan, amiral 2-ıslaklığı içine emenler: Bunların içeriği sepiolit, diotomit... taş ocaklarından cıkarılıp hiç bir işlem görmeyen kumlar. ıslaklığı emer çok ıslanmadıkca şekil degişikligine ugramazlar. örnek: çarli, alice, ditya 3-silika jel kumlar Bunların görünümü cam gibidir.tanelerinin içinde kapillar kanallar vardır.kapillarite etkisiyle suyu tamamen emerler. suyu yavaş yavaş buharlaştırırlar. aşırı ıslandıklarında erirler. içerigi adından da anlaşıldıgı gibi silicadır. örnek:l itter pearls, mimi silica gel, arkadaş silika gel Düzenleyen malina : 03-08-2006 saat 09:34 Neden: paragraf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-09-2013
|
Peki bunlardan hangisini bonsai toprağında kullanmak daha mantıklı acaba ben silika olanı aldım ama daha denemedim öneriniz nedir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|