![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-11-2018
|
Bonsai için hangi aletler?
Merhabalar arkadaşlar, Foruma yeni üye oldum ve ilk mesajımı yazmadan önce siz değerli üyeleri selamlamak istiyorum. 45 yaşındayım ve senelerdir aklımda olan ama bir türlü vakit bulamadığım bonsai hobime eşimle birlikte başlamak istiyoruz. Yaklaşık 1 aydır eğitici videolar izliyoruz. Bonsaide kullanılacak malzemelerin çok önemli olduğunu hem buradaki kıymetli arkadaşların yorumlarından hem de izlediğimiz videolardan öğrendik. Yurtdışındaki bir siteden en çok kullanacağımız malzemeleri almak istiyoruz ama sizlerin fikrine ihtiyacımız var. Yardımcı olursanız sevinirim. Makas Kök tırmığı Yukarıdaki bu iki ürüne karar vermiş bulunuyoruz. Sizce de uygunsa almak istiyoruz. Yalnız aşağıdaki aletten hangisini almalıyız? Birinde Round Edge Cutter diğerinde Branch Cutter yazıyor? Hangisi daha kullanışlı? Branch Cutter Round Edge Cutter |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
|
Yarın sipariş geçmeyi düşünüyorum. Yardımcı olur musunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
|
Arkadaşlar cevap verebilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-11-2014
|
Sayın Lafmacun, ben bonsai konusunda yetkin bir insan değilim fakat diğer bitkilerden edindiğim tecrübeye dayanarak bu tür " özel bitki budama makası, özel tırmık, özel fısfıs" tarzı şeylerin sadece daha fazla satış yapmak adına yapılmış şeyler olduğunu düşünüyorum, yani para tuzağı. Kendi çevrenizdeki malzemelerden yararlanmanızı öneririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-03-2017
|
Benim tavsiyem Çin'den sipariş vermek yerine yapı marketlerden aynı işleri yapabilecek el aletleri almanızdır. Gördüğüm kadarıyla bakır tel tercih edenler var forumda siz de kullanabilirsiniz diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|